Bloemwerk – gespecialiseerd

De opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 1 kennismakingsbijeenkomst en 30 praktijklessen.
Houten
€2.063,00 p.p. 0% btw

Til jouw bloemwerk naar een hoger niveau en leer je te onderscheiden van andere bloemisten.

Modern winkelbloemwerk staat centraal in deze opleiding bloemwerk – gespecialiseerd. Je leert technieken en vormgevingsprincipes die goed toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk, zodat jouw vakmanschap naar een hoger niveau wordt getild.

Doel

Zoek je verdieping in je vak? Of wil je bloemwerk leren maken dat vernieuwend, maar ook goed toepasbaar is? In deze opleiding bloemwerk – gespecialiseerd leer je modern winkelbloemwerk te maken voor verschillende gelegenheden, zoals bruidswerk, rouwwerk, bloemwerk voor bedrijven en grootschalig bloemwerk. De opleiding sluit perfect aan op de opleiding Bloemstylist of de opleiding Nederlands Bloemwerk (DFA1).

Til jouw bloemwerk naar een hoger niveau en leer je te onderscheiden van andere bloemisten.

Voor wie is de opleiding bloemwerk – gespecialiseerd?

Deze opleiding is bedoeld voor deelnemers die al ervaring hebben in het bloemenvak.

Voorkennis

Een getuigschrift Bloemstylist, een diploma Nederlands bloemwerk (DFA1) of een niveau 3 (BOL of BBL) of niveau 4 opleiding (BOL) vereist. Deelnemers met een niveau 2 diploma of zonder diploma maar met relevante werkervaring kunnen na het overleggen van hun portfolio toegelaten worden tot deze opleiding.

Nog geen of weinig vooropleiding of voorkennis? Kijk dan eens naar de voorgaande opleidingen:

Bloemstylist voor beginners
Bloemstylist 1e jaar
Bloemstylist 2e jaar

Wat leer je?

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Specialistisch bruidswerk, inclusief analyseren en ontwerpen van bruidswerk;
  • Grootschalig bloemwerk;
  • Plantaardige objecten;
  • Modern rouwwerk;
  • Historische technieken (moderne guirlandes en festoon);
  • Kleurenleer;
  • Analyseren van gebouw en ruimte;
  • Het maken van ondergronden voor speciale gelegenheden.

De opleiding kan gevolgd worden op de volgende locatie: Houten.

Opbouw, werkwijze en leerroute

De lesavond is opgedeeld in drie onderdelen: beginnend met een instructie, daarna de kennis toepassen in een eigen bloemstuk en afsluitend een evaluatie. Tijdens de evaluatie wordt het gemaakte bloemwerk besproken op het gebied van vorm, techniek en materiaalkeuze. De opleiding wordt afgesloten met een praktische eindtoets. Na het behalen van deze eindtoets ontvang je een verklaring van deelname en cijferlijst. Deelname aan de eindtoets is niet verplicht. Wanneer je niet kiest voor de eindtoets dan ontvang je een bewijs van deelname.

Overige kosten

Bloemen, bladmateriaal en ondergronden (denk aan: vaas, schaal) voor de praktijklessen dien je zelf mee te brengen. Ook heb je als gereedschap een snoeischaar, mesje en draadschaar nodig. Hulpmiddelen als steekschuim en binddraad zijn bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen aanwezig.

Afronding en vervolg

Als je de opleiding bloemwerk – gespecialiseerd met succes afrondt ontvang je een verklaring van deelname en een cijferlijst (wanneer je de eindtoets succesvol afrondt).

Beroepsperspectieven

Je kunt aan de slag als medewerker in de bloemenbranche, maar denk bijvoorbeeld ook aan het zelfstandig aan de slag gaan om ruimtes en feestlocaties in te richten met bloemdecoraties en het geven van workshops.

Informatie

Yuverta opleiding
De opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 1 kennismakingsbijeenkomst en 30 praktijklessen.
Houten
€2.063,00 p.p. 0% btw
Huisje voor biodiversiteit

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de Bloemwerk – gespecialiseerd?

Wil jij aan de slag als met bloemwerken? Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over onze opleiding, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Yvonne Kramer

Na bijna 25 jaar softwareontwikkeling besluit Yvonne Kramer de VHG brancheopleiding Vakbekwaam Hovenier te volgen. Drie jaar later start ze haar eigen bureau in ecologisch tuinontwerp. ‘Zonder de kennis die ik bij Yuverta LLO heb opgedaan, had ik de stap niet gezet.’

Yvonne Kramer

Ecologisch tuinontwerper LushGardens

Simon staat in de natuur met zijn handen in zijn zakken

Doordat ik merk dat ik meer weet, ga ik zelfverzekerder te werk. Ik kan verantwoorden wat ik doe, waar ik ook aan het werk ben. Ook als ik gewoon bij mensen thuis de tuin doe.”

Simon

Deelnemer bbl opleiding vakbekwaam medewerker Natuur, water en recreatie (niveau 3)

Tim Salet aan het werk in de tuin

‘Dat vuur voor groen en natuur zit in mij; de studie heeft dit vuur verder aangewakkerd, zodat ik mijn overtuiging en mijn ideeën nu beter kan overbrengen.’

Tim Salet

Medewerker Natuurhuisje.nl

Startdata

Er zijn op dit geen startdata beschikbaar. Schrijf je in voor de wachtlijst.

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Gerelateerde opleidingen

Vrouw met allemaal bloemen voor haar op tafel - Bloemstylist voor beginners (bloem trainingen en opleidingen)

Bloemstyling voor beginners

In deze opleiding leer je de basistechnieken van het meest voorkomende bloemwerk van een bloemstylist. Tijdens de opleiding leer je meer over de verzorging van snijbloemen.

Yuverta opleiding
De opleiding bestaat uit 8 avonden.
€ 543,00 p.p.
Man met allemaal bloemen op tafel - bloemwerk - bloemstylist 1e jaar

Bloemwerk – bloemstylist 1e jaar

Deze opleiding is praktisch en omvat basiswerkzaamheden in de bloemenbranche. Tijdens deze opleiding werken we met verschillende technieken en komen er diverse onderdelen aan bod, zoals het maken van boeketten en bloemwerken.

Yuverta opleiding
Deze tweejarige opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 30 bijeenkomsten per opleidingsjaar. De lessen vinden wekelijks plaats.
€ 1.492,00 p.p.
Bloemstylist 2e jaar - vrouw heeft bloemen in haar hand

Bloemwerk – bloemstylist 2e jaar

Deze opleiding is een vervolg op bloemstylist leerjaar 1 (of vergelijkbare opleiding). De opleiding is praktisch ingericht en omvat basiswerkzaamheden in de bloemenbranche, zodat jij de basistechnieken en vormgeving beheerst.

Yuverta opleiding
Deze tweejarige opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 30 bijeenkomsten per opleidingsjaar. De lessen vinden wekelijks plaats.
€ 1.498,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Bloemwerk – gespecialiseerd