Online training Toegepaste plantenfysiologie tuinbouw – met individuele coaching

40 uur. Zelfstudie + begeleiding
E-learning
€1.186,00 p.p. 0% btw

Verdieping op de basis van plantenfysiologie

Deze online module wordt individueel op basis van zelfstudie doorlopen. De docent begeleidt op afstand de gemaakte opdrachten door ze te beoordelen en terug te koppelen.

Doel

Door de groeifactoren één voor één aan de orde te stellen en de koppeling te maken met de praktijk wordt inzicht verkregen in de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het sturen op deze factoren.

Voor wie?

Medewerkers en/of bedrijfsleiders die werkzaam zijn in de tuinbouw.

Voorkennis

Training plantenfysiologie basis.

Wat leer je?

Deze module is een verdieping op de basis van plantenfysiologie kennis en toepassing in de praktijk. Plantenfysiologie is de basis voor de teelt.

Groei van de plant
De groei van de plant is het uitgangspunt binnen deze module. De factoren die de groei beïnvloeden, oftewel de thema’s binnen deze module zijn:

 • Licht
 • Kooldioxide
 • Water en meststoffen
 • Tempratuur
 • Zuurstof
 • Hormonen
 • Stressfactoren: o.a. ziekten en plagen
 • Groeifactoren gecombineerd

Gehanteerde onderwijsvormen:
1. Kennis verwerven.

Voor ieder thema is een online module (e-learning) beschikbaar met daarin de basisinformatie. Deze informatie is verrijkt met vak artikelen, animaties en filmpjes. (Studiebelasting 10 uren)

 1. Kennis toepassen

Per thema worden opdrachten gemaakt voor het toepassen van de opgedane kennis. De opdrachten worden ingeleverd via de digitale leeromgeving en de begeleider beoordeelt de opdrachten en koppelt terug. (Studiebelasting 5 uren)

 1. Praktijkbegeleiding

Tijdens het bedrijfsbezoek wordt de praktijk onder begeleiding van een deskundige docent verder uitgediept.

 1. Toets. (Studiebelasting 6 uren)

Optioneel

Optie 1: Kennis toepassen per thema (indien mogelijk met behulp van meetinstrumenten).

Hierbij dient men te denken aan het beschikbaar stellen en gebruiken van diverse meetapparatuur met daaraan gekoppeld een aantal opdrachten. De aanwezige meetapparatuur o.a. CO2-meter, lichtmeter lux en par, tempratuurmeter en infraroodcamera. In overleg met het bedrijf wordt gekeken welke praktijkcase ingezet wordt, afhankelijk van het type bedrijf. (Studiebelasting 10 uren).

Optie 2: Extra bedrijfsbezoek (studiebelasting 2 uur)

Voor de regio buiten Zuidoost-Nederland worden extra reiskosten in rekening gebracht.

Aan het einde van de module ontvangt de deelnemer een getuigschrift.

Opbouw, werkwijze en leerroute

Het is belangrijk voor een medewerker teelt om te weten hoe de processen in een plant verlopen en welke factoren hierop van invloed zijn. Verder is het gebruik van dezelfde termen van belang in de communicatie met collega’s, teeltvoorlichters en overige betrokkenen in het werkveld. Deze module gaat dieper in op de inhoud van plantenfysiologie basis.

Extra kosten

Wanneer je extra opties wil toevoegen aan de training (optie 1 en/of 2) komt hier een meerprijs bij kijken.

•Meerprijs optie 1: € 360,-

•Meerprijs optie 2: € 585,-
let op: prijswijzigingen onder voorbehoud

Afronding en vervolg

Aan het einde van de module ontvangt de deelnemer een getuigschrift.

Informatie

E-learning
40 uur. Zelfstudie + begeleiding
E-learning
€1.186,00 p.p. 0% btw
Huisje voor biodiversiteit

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Martine Niks-Cuijten

“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek

Annemarie Bergsma

"Wat was het een heerlijke tijd! Een jaar lang genoot ik wekelijks van de topopleiding Urban Green Development van Yuverta. Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blik op het belang van natuur in ons leven, de vrijheid om je te verdiepen in een zelfgekozen locatie, het was onverminderd waardevol. Vanmorgen geweldige presentaties en vanmiddag de uitreiking van de getuigschriften. Biodiversiteit, sociale waarden van groen, klimaatadaptatie, trends van vroeger en nu, circulariteit, het levende gebouw en eetbaar groen; wat hebben we veel geleerd om direct toe te passen en de wereld om ons heen te veranderen. Trots op ons."

Annemarie Bergsma

Nurse | Chair and Founder The Sustainable Nurse/ De Duurzame Verpleegkundige | community-led development

Vrouw aan het werk in de natuur

"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."

Jos Jonkers

Jonkers hoveniers

Startdata

Er zijn op dit geen startdata beschikbaar. Schrijf je in voor de wachtlijst.

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Gerelateerde trainingen

Toegepaste plantenfysiologie tuinbouw

Online training BASIS Plantenfysiologie tuinbouw – met individuele coaching

Dit is een online module die individueel wordt doorlopen. De docent begeleidt en beoordeeld op afstand de gemaakte opdrachten.

E-learning
21 uur. Zelfstudie + begeleiding
€ 858,00 p.p.
Plantenkennis basis

Plantenkennis – basis

In deze praktijkgerichte training leer je gangbare bomen, heesters, kruidachtige en vaste planten te herkennen. Ook leer je over de toepassing van het sortiment.

Training
12 dagdelen
€ 905,00 p.p.
Plantenkennis - verdieping

Plantenkennis – verdieping

In deze praktijkgerichte training herhaal je de basiskennis van planten en ga je je verder verdiepen in o.a. gangbare bomen, heesters, kruidachtige en vaste planten.

Training
In overleg met de opdrachtgever
€ 682,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Online training Toegepaste plantenfysiologie tuinbouw – met individuele coaching