Wet Natuurbescherming N3

15 uur (3 dagen)
Horst, Boxtel
€650,00 p.p. 0% btw

Haal je certificaat

Deze training geeft aan werkvoorbereiders of bedrijfsleiders Bestendig Beheer, inzicht in te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die de flora en fauna kunnen verstoren.

Let op: Vanaf 1 januari 2024 verandert de regelgeving rondom de Wet Natuurbescherming vanuit het AOC keurmerk. Dit heeft gevolgen voor de inhoud en kosten. 

Doel

Verantwoord omgaan met Wet Natuurbescherming tijdens de voorbereiding, sturing en aanbesteding van beheer en onderhoud van de buitenruimte.

Voor wie?

Bedrijfsleider/projectleider/werkvoorbereider (MBO niveau 4+/HBO).

Wat leer je?

De ‘Gedragscode Bosbeheer, Natuurbeheer, Waterschappen en Bestendig beheer en onderhoud groenvoorziening’ – opgezet door de brancheorganisatie – is de basis van deze training.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Europees en Nederlands kader natuurwetgeving
  • Doelstelling Wet Natuurbescherming
  • Herkennen beschermde flora- en fauna
  • Vrijstellingen en ontheffingen
  • Handhaving gedragscode in de praktijk
  • Werkprocessen
  • Plan van aanpak/ werkinstructie
  • Praktische voorbeelden uit de praktijk
  • Praktijkproblemen op de eigen werkplek

Heb je deze opleiding al gehaald en wil je graag de vervolgopleiding volgen? Dan adviseren we de volgende training: Wet natuurbescherming N3 hercertificering.

Opbouw, werkwijze en leerroute

De training wordt afgesloten met een schriftelijk meerkeuze-examen en het schrijven van een plan van aanpak aan de hand van een casus. Indien je het examen met een positief resultaat afsluit, ontvang je een certificaat met AOC Keurmerk. Met het AOC Keurmerk certificaat is aantoonbaar dat jouw deskundigheid is geborgd.

Het certificaat voldoet aan de eisen in contracten en bestekken conform CROW-richtlijnen.

Bijzonderheden

Het certificaat is 5 jaar geldig. Na deze 5 jaar dient een verlengingsbijeenkomst gevolgd te worden (zonder examen). Hierna is het certificaat 3 jaar geldig.

Afronding en vervolg

Certificaat met AOC Keurmerk (5 jaar geldig).

Vervolg:

Na het behalen van deze training is je certificaat vijf jaar geldig. Voordat jouw certificaat verlopen is dien je je aan te melden voor de hercertificering.

Informatie

Training
15 uur (3 dagen)
Horst, Boxtel
€650,00 p.p. 0% btw
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Martine Niks Cuijten referentie

“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek

Maaike van Leeuwaarden referentie

"Wat een feestje! ... waren alle 24 cursusdagen Topopleiding Urban Green Development, heel veel geleerd van de experts, de interessante excursies en de inspirerende groep medecursisten. ... was het om vandaag mijn adviesrapport te mogen presenteren en mijn getuigschrift in ontvangst te mogen nemen! ... wordt het volgend schooljaar, als ik zelf aan de slag mag als coach en coördinator van de Topopleiding!! Enorm veel zin in! ????"

Maaike van Leeuwarden

Docent paraveterinair | Projectleider Hotspot Diermanagement en Welzijn

Yuverta llo referentie Rachelle

“Ik kan toepassen wat ik op school leer en ik kan het op het werk toepassen. De afgelopen week mocht ik op het werk een opdracht uitvoeren dat ik de rest mocht aansturen.”

Rachelle

Medewerkster gemeente Beek

Startdata

Er zijn op dit geen startdata beschikbaar. Schrijf je in voor de wachtlijst.

Gerelateerde trainingen

Wet natuurbescherming; werken met gedragscodes N2

Wet Natuurbescherming N2

Deze training biedt inzicht aan opzichters of leidinggevenden Bestendig Beheer in de te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die de (beschermde) Flora en Fauna kunnen verstoren.

Training
12 uur (2 dagen)
€ 420,00 p.p.
Wet natuurbescherming n2 hercertificering

Wet Natuurbescherming N2 – verlenging

Deze hercertificering biedt inzicht aan opzichters of leidinggevenden Bestendig Beheer in de te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die (beschermde) flora en fauna kunnen verstoren.

Hercertificering
6 uur (1 dag)
€ 220,00 p.p.
Wet natuurbescherming n3 hercertificering

Wet Natuurbescherming N3 – verlenging

Deze hercertificering geeft aan werkvoorbereiders of bedrijfsleiders Bestendig Beheer, inzicht in te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die de flora en fauna kunnen verstoren.

Hercertificering
6 uur
€ 220,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Wet Natuurbescherming N3