Wet Natuurbescherming N3

18 uur (3 dagen)
Boxtel, Horst
€816,00 p.p. 0% btw

Haal je certificaat

Deze training geeft aan werkvoorbereiders of bedrijfsleiders Bestendig Beheer, inzicht in te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die de flora en fauna kunnen verstoren.

Doel

Verantwoord omgaan met Wet Natuurbescherming tijdens de voorbereiding, sturing en aanbesteding van beheer en onderhoud van de buitenruimte.

Voor wie?

Bedrijfsleider/projectleider/werkvoorbereider (MBO niveau 4+/HBO).

Wat leer je?

De ‘Gedragscode Bosbeheer, Natuurbeheer, Waterschappen en Bestendig beheer en onderhoud groenvoorziening’ – opgezet door de brancheorganisatie – is de basis van deze training.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Europees en Nederlands kader natuurwetgeving
  • Doelstelling Wet Natuurbescherming
  • Herkennen beschermde flora- en fauna
  • Vrijstellingen en ontheffingen
  • Handhaving gedragscode in de praktijk
  • Werkprocessen
  • Plan van aanpak/ werkinstructie
  • Praktische voorbeelden uit de praktijk
  • Praktijkproblemen op de eigen werkplek

Heb je deze opleiding al gehaald en wil je graag de vervolgopleiding volgen? Dan adviseren we de volgende training: Wet natuurbescherming N3 hercertificering.

Opbouw, werkwijze en leerroute

De training wordt afgesloten met een schriftelijk meerkeuze-examen en het schrijven van een plan van aanpak aan de hand van een casus. Indien je het examen met een positief resultaat afsluit, ontvang je een certificaat met AOC Keurmerk. Met het AOC Keurmerk certificaat is aantoonbaar dat jouw deskundigheid is geborgd.

Het certificaat voldoet aan de eisen in contracten en bestekken conform CROW-richtlijnen.

Bijzonderheden

Het certificaat is 5 jaar geldig. Na deze 5 jaar dient een verlengingsbijeenkomst gevolgd te worden (zonder examen). Hierna is het certificaat 3 jaar geldig.

Afronding en vervolg

Certificaat met AOC Keurmerk (5 jaar geldig).

Vervolg:

Na het behalen van deze training is je certificaat vijf jaar geldig. Voordat jouw certificaat verlopen is dien je je aan te melden voor de hercertificering.

Informatie

Training
18 uur (3 dagen)
Boxtel, Horst
€816,00 p.p. 0% btw
Het is niet mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget.
Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Martine Niks Cuijten referentie

“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek

Annemarie Bergsma referentie

"Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blok op het belang van natuur in ons leven, het was onverminderd waardevol"

Annemarie Bergsma

Urban Green Development

Stephan Ros referentie

"Ik heb Koen onlangs geïntroduceerd bij andere woningcorporaties. Want wat wij doen, moet bij alle woningcorporaties op de agenda staan."

Stephan Ros

Projectleider bij woningcorporatie Staedion

Gerelateerde opleidingen

Wet natuurbescherming; werken met gedragscodes N2

Wet Natuurbescherming N2

Deze training biedt inzicht aan opzichters of leidinggevenden Bestendig Beheer in de te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die de (beschermde) Flora en Fauna kunnen verstoren.

Training
12 uur (2 dagen)
€ 474,00 p.p.
Wet natuurbescherming n2 hercertificering

Wet Natuurbescherming N2 – verlenging

Deze hercertificering biedt inzicht aan opzichters of leidinggevenden Bestendig Beheer in de te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die (beschermde) flora en fauna kunnen verstoren.

Hercertificering
3 uur (halve dag)
€ 142,00 p.p.
Wet natuurbescherming n3 hercertificering

Wet Natuurbescherming N3 – verlenging

Deze hercertificering geeft aan werkvoorbereiders of bedrijfsleiders Bestendig Beheer, inzicht in te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die de flora en fauna kunnen verstoren.

Hercertificering
6 uur
€ 256,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Inschrijven voor Wet Natuurbescherming N3

Vul de officiële gegevens zoals vermeld op ID-kaart of paspoort in.

Wachtlijst inschrijven voor Wet Natuurbescherming N3