Bijensymposium 2019

Het aantal bijen in Nederland neemt nog steeds in rap tempo af. Bijen zijn belangrijk voor biodiversiteit én zijn samen met andere insecten verantwoordelijk voor maar liefst tachtig procent van de bestuiving van onze eetbare gewassen. Reden genoeg om deze bijzondere insecten te koesteren. Maar dat alleen is niet voldoende. Het is tijd voor actie. We moeten aan de slag, goede afspraken maken en vernieuwend te werk gaan.

Dit jaar leggen we tijdens het Bijensymposium de link met waterbeheer en alles wat daarbij komt kijken. Niet voor niets luidt het thema ‘Bij de Beek’.

Laat u op donderdag 10 oktober inspireren! Diverse overheden en belangengroepen vertellen hoe zij omgaan met modern berm- en maaibeheer, maatregelen treffen in het belang van biodiversiteit en hoe een nieuwe manier van beekdalontwikkeling positief kan bijdragen aan het welzijn van de bij. Laat u verrassen en prikkelen om uw werk in de toekomst uit te voeren met aandacht voor de bij!

We bieden een goed gevuld en divers programma met de bij in de hoofdrol. Uw aanwezigheid wordt zeer gewaardeerd. Meld u nu alvast aan! Medio augustus sturen we u dan het definitieve programma toe.


Datum: 10 oktober | 09.00 – 14.00 uur en 14.00 – 15.30 uur facultatief programma
Locatie: Columbus, Cube Continium, Museumplein 2, 6461 MA Kerkrade
Wil je bij dit event aanwezig zijn? Meld je hier aan!

10-10-2019 14:00 - 17:00 Apeldoorn,Aalsmeer,Eindhoven,Geldermalsen,Helmond,Dordrecht,Boxtel,Den Bosch,Horst,Houten,Heerlen,Nijmegen,Ottoland,Rijswijk,Roermond,Tilburg,Velp,Oegstgeest,Klaaswaal