Assistent verkoop / retail

Ben jij 16 jaar of ouder, heb jij nog geen diploma en wil je tóch naar het MBO? Dan kun je een eenjarige MBO-opleiding op niveau 1 doen. Deze Entree-opleiding van CITAVERDE College richt zich op verkopo en retail.

Als assistent verkoop / retail werk je in de detailhandel. Dat kan bijvoorbeeld zijn in een supermarkt, tuincentrum of een doe-het-zelf-zaak. Je assisteert in de winkel, maar ook in het magazijn. Je controleert nieuwe artikelen, zet ze op de juiste plek en zorgt ervoor dat er voldoende voorraad is. Het is belangrijk dat je een klantvriendelijke houding hebt. Want wanneer de klant een vraag heeft, help jij hem verder.

Lees meer

Wat leer je

Eisen

Echte verhalen Van ouders, onze studenten & beroepsprofessionals

Examen

Diploma

Niveau 1: Assistent Verkoop en Retail 

 

Doorleren

Klantgericht werken
Jij kunt de koper goed helpen met het maken van keuzes dankzij jouw klantvriendelijke houding.

Goederenverwerking en presentatie
Jij zorgt voor ontvangst, opslag en presentatie van artikelen.

Zorgvuldig werken
Jij werkt netjes, nauwkeurig en gestructureerd.

Naast de beroepsgericht vakken krijg je ook de algemene vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Om je een betere start of doorstroom te geven bieden we in de opleiding ook nog keuzedelen aan. In de Entree-opleiding staan werknemers- en beroepsvaardigheden centraal. Werknemers-vaardigheden die aan bod komen zijn onder andere:

  • persoonlijke hygiëne
  • arbeidsritme
  • instructies opvolgen
  • omgaan met sociale druk en kritiek
  • productievaardigheden
  • omgaan met geld

 

Beroepen

CITAVERDE College biedt Entree-opleidingen aan binnen verschillende opleidingsrichtingen; van logistiek tot horeca, voeding of voedingsindustrie, en van verkoop / retail tot plant of (groene) leefomgeving. 

Gedurende het 1-jarige BOL of BBL-opleidingsprograma ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt voor een baan. Met het diploma kun je eventueel doorstromen naar een niveau 2 MBO-opleiding. Of je gaat gelijk aan het werk want jij hebt vak- en werknemersvaardigheden geleerd voor de sector logistiek, horeca, voeding, retail of groene leefomgeving!

Een jaar lang krijg je lessen op school en loop je stage. Zo maak je kennis met het MBO en het werkveld waar je later wilt gaan werken. Je wordt begeleid en gecoacht door een vast team van docenten. Na 4 maanden overleg je met je mentor of een niveau 2 opleiding voor jou haalbaar is en krijg je een bindend studieadvies. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om aan het werk te gaan. Met je diploma heb je in ieder geval een goede basis gelegd voor je verdere loopbaan!

 

 

Leer- en hulpmiddelen 

Hieronder valt alles wat nodig is om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding.
Bekijk wat er allemaal valt onder leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding assistent verkoop / retail moet je rekenen op ongeveer € 345,-. Daarnaast schaf je persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor ongeveer € 50,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig die je kunt lenen op school. Voor de BBL-opleiding assistent verkoop / retail zijn de totale kosten ongeveer € 345,- .

Vrijwillige (ouder)bijdrage

Lees meer over de vrijwillige (ouder)bijdrage.

Lees meer