Deze training is tot stand gekomen in co-creatie met het bedrijfsleven, externe experts en Yuverta College. De trainers zijn één voor één specialist op hun eigen thema. De vorige training werd door deelnemers beoordeeld met een 8,4!

Binnen bedrijven maakt de ondernemer/directie strategische keuzes. In deze training krijg je als (aankomend) bedrijfsleider meer inzicht in strategische ontwikkelingen en kun je meedenken met de beslissers binnen jouw organisatie. Je begrijpt waarom strategische keuzes gemaakt worden en welke invloed deze hebben op de bedrijfsprocessen. Je kunt deze keuzes vertalen naar jaar- en actieplannen en vervolgens naar de werkvloer. 

Wanneer?
De training vindt plaats op 8 donderdagen van 16.00 - 20.30 uur (incl. maaltijd) en staat gepland voor het najaar van 2021. 


Werkwijze
De training bestaat voor 30% uit theorie en 70% praktijk, met veel interactie en (huiswerk)opdrachten. Deze voer je niet alleen uit met medecursisten, maar in sommige gevallen ook met je eigen collega’s. Intussen word je getraind in je persoonlijke vaardigheden, passend om de functie van (aankomend) bedrijfsleider goed te kunnen uitoefenen in de hedendaagse praktijk. 

Daarnaast train je de volgende vaardigheden:

 • digitale vaardigheden: 
  Hoe gebruik je computers en andere digitale hulpmiddelen; hoe zoek je digitale informatie op en ga je ermee om, met aandacht voor privacy en veiligheid?
 • denkvaardigheden: 
  Je leert kritisch denken en technieken om je probleemoplossend vermogen en creativiteit aan te spreken.
 • intrapersoonlijke vaardigheden:
  Hoe ontwikkel je zelfkennis, zelfreflectie en ondernemendheid?
 • interpersoonlijke vaardigheden:
  Hoe kun je duidelijk communiceren en samenwerken met andere mensen, ook uit andere culturen en met verschillende achtergronden?

Naast het actief bijwonen van de 8 bijeenkomsten vraagt deze training ook voorbereidingstijd binnen het eigen bedrijf. Er is volop ruimte om eigen praktijkcases en persoonlijke vraagstukken in de groep te bespreken. De deskundige begeleiders zorgen dat dit op een discrete en veilige manier gebeurt.


Subsidiemogelijkheden
Deelname aan de training kost € 1.995,- p.p. (excl. BTW). Kijk op Colland Arbeidsmarkt voor eventuele subsidiemogelijkheden.

Samenwerkingspartners: Rabobank en Aelmans Adviesgroep

Doel

In deze training gaan we in op de laatste trends en ontwikkelingen in de AgroFood, de ketensamenwerking en verdienmodellen. Daarnaast komt de meer ‘menselijke kant’ van strategische keuzes aan bod. Je leert je eigen persoonlijkheidskenmerken kennen en die van je medewerkers, waardoor je de toegevoegde waarde van strategische personeelsplanning ziet. Verder krijg je tools om creatief én innovatief te zijn in jouw sector.

Doelgroep

Als (aankomend) bedrijfsleider ben je resultaatverantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van medewerkers in een AgriFood-bedrijf of in de periferie ervan. Je hebt minimaal een mbo 3-4 opleiding gevolgd met enige jaren werkervaring of gelijkwaardig daaraan. Als deelnemer zie je deze training als een waardevolle investering in jezelf en je bedrijf. Een ondernemende houding is een must.

Afsluiting

Na deze training ontvang je een bewijs van deelname. 

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@