Ben jij op zoek naar passende mbo deeltijd opleiding (bbl-incompany) voor meerdere medewerkers in jouw bedrijf? Wij denken graag mee over de inhoud en aanpak passend bij jouw bedrijf.

Inhoud opleiding

In jouw bedrijf is het belangrijk dat de proefdieren goed verzorgd worden. Door je medewerkers de stap te laten maken naar Specialist proefdierverzorging lever jij een belangrijke bijdrage aan het welzijn van dieren in wetenschappelijk onderzoek. De mewerker leert over de basisbiologie en passende soortspecifieke biologie van dieren in experiment, maar ook over hygiëne, ethiek, wetgeving, erfelijkheidsleer, chirurgie en anesthesie. Ook bieden wij kennis over het voorbereiden van dierproeven, het beheren van diermodellen en het uitvoeren van dierproeven inclusief complexe handelingen.

 

Doel

Kennis en bekwaamheid vergroten om verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor het uitvoeren van dierproeven. 

Doelgroep

Proefdierverzorgers.

Afsluiting

Diploma mbo niveau 4 incl. bevoegdheid conform art. 13f2 Wod.

Doorleren

Met een niveau 4 opleiding kun je doorstromen naar het hbo. 

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Opbouw, werkwijze en leerwegen

Theorie
De lessen staan in het teken van de anatomie, fysiologie en pathologie van dieren, daarnaast brengen wij kennis over hygiëne, ethiek, wetgeving en erfelijkheidsleer. Daarbij ligt de nadruk op het optimaal opzetten en uitvoeren van dierproeven. Tijdens de opleiding werken wij voor de praktijkvakken regelmatig op de locatie van de Radboud Universiteit.  

Praktijk
De beroepspraktijkvorming vindt plaats middels een arbeidsovereenkomst bij een vergunninghouder voor de Wet op de dierproeven.

Integrale beroepssituaties als basis, in klassikale lessen en praktijklessen bij het RadboudUMC, waarbij de inhoud conform het Europese kader voor scholing en opleiding is.

Lesgeld

Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de opleiding. Voor meer informatie kun je terecht bij onze Kennismakelaars.

Bijzonderheden 

Toelating vraagt een arbeidsovereenkomst bij een vergunninghouder voor de Wod en een diploma Proefdierverzorger niv.3 of behaald keuzedeel Uitvoeren proefdierhandelingen (K0606).

Vrijstelling

In overleg is er vrijstelling mogelijk voor AVO-examens en mogelijk voor een deel van de anatomie, fysiologie en pathologie in het geval van een paraveterinair diploma.

Voorkennis

  • Diploma proefdierverzorging (mbo niveau 3)
  • Certificaat keuzedeel Uitvoeren proefdierhandelingen (K0606)​

Beroepsperspectieven

Van het kunnen verzorgen van proefdieren naar het nemen van meer verantwoordelijkheid in de uitvoering van volledige dierproeven.

Voordelen van deeltijd (bbl)

Het verkrijgen van de bevoegdheid voor het uitvoeren van meer complexe handelingen dan aan de proefdierverzorger is toegestaan (Dierproevenbesluit 2014, art.6 lid 3).

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op via:

E: levenlangontwikkelen@yuverta.nl

T: 0475 - 389 190.

We zijn je graag van dienst.