Inleiding

De werkzaamheden en de eisen die gesteld worden aan jouw medewerkers en jouw bedrijf worden steeds complexer en van een hoger niveau. Het blijven ontwikkelen van jouw medewerkers is daarom essentieel. De opleiding Voeding en Technologie van Yuverta sluit volledig aan op deze ontwikkelingen.

 

Doel

Een vakbekwaam medewerker voeding en technologie is zelfstandig inzetbaar op meerdere plaatsen binnen het bedrijf. De operator kan omgaan met veranderingen en verbeteringen doorvoeren in het bereidingsproces en het eindproduct.

De opleiding start in september 2022 bij voldoende aanmeldingen.

Doelgroep

Voor procesoperators in de levensmiddelenindustrie.

 

Afsluiting

Wanneer je slaagt voor de opleiding ontvang je het MBO 3 diploma Vakbekwaam medewerker voeding en technologie. (Crebonummer 25461).

Doorleren

De medewerker kan doorstromen naar niveau 4: vakexpert voeding en technologie, mits de werkzaamheden passend zijn. De medewerker is duurzaam en toekomstbestendig inzetbaar in de levensmiddelenindustrie.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Opbouw van deze MBO-opleiding

De kern van de opleiding wordt gevormd door de werkplek-opdrachten. De medewerker verwerkt de aangeboden theorie door het maken van opdrachten op de eigen werkplek. Hierdoor creëert iedere medewerker zijn of haar eigen bedrijfsspecifieke maatwerk.

Jouw medewerker start met het programma van niveau 3.
Na een jaar wordt vastgesteld:

  • of hij/zij de opleiding afrondt met een diploma Vakbekwaam medewerker Voeding en technologie niveau 3, opleidingsduur 1,5 jaar;
  • of verder gaat om het diploma Vakexpert Voeding en technologie niveau 4 te behalen.

Wat leer je

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • kwaliteit en (voedsel)veiligheid
  • techniek en storingsanalyse
  • product- en procesanalyse
  • efficiënt produceren
  • verbeteren van (productie)processen

De opleiding geeft ook ruim aandacht aan persoonlijke ontwikkeling op het gebied van communicatie, samenwerken, analyseren en interpreteren.

Lesgeld

De prijsindicatie voor deze opleiding is € 1.800,- (voor niveau 3, duur 1,5 jaar) en € 2.700,- (niveau 4, duur 2,5 jaar) plus het wettelijke verplichte lesgeld van €612,- per jaar.

Bijzonderheden 

Om de BBL opleiding te doorlopen moet de deelnemer werkzaam zijn binnen de levensmiddelenindustrie.

Vrijstelling

In overleg. 

Voorkennis

Bij voorkeur enkele jaren werkervaring, als operator in de levensmiddelenindustrie.

Leer- en hulpmiddelen

Alle leermiddelen zijn in het opleidingsbudget inbegrepen. Een laptop is niet inbegrepen, wel noodzakelijk.

Subsidiemogelijkheden

Je komt als werkgever in aanmerking voor subsidie praktijkleren. Deze bedraagt voor 1,5 jaar maximaal € 2.700,-. Voor meer informatie zie www.rvo.nl

Meer weten?

Wil je meer weten over onze opleidingen in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op:

E: levenlangontwikkelen@yuverta.nl

T: 0475 - 389 190.

We zijn je graag van dienst.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (BBL):

  • De opleiding wordt in kleine groepen gegeven (maximaal 14 deelnemers).
  • De opleiding wordt afgesloten met een erkend MBO-diploma.
  • De leslocatie is een Yuverta vestiging. Maar in overleg ook mogelijk op locatie van de deelnemende bedrijven, zodat de deelnemers elkaars bedrijven leren kennen.

Uniek aan deze opleiding is dat de deelnemers van verschillende bedrijven uit de voedingsbranche komen. Zo leer je van en met elkaar!