Omzet- en winstverhoging, klantwerving en klantbehoud, jouw organisatiedoelen realiseren.

Steeds meer producten en diensten worden online verkocht. Dit vraagt om een andere manier om potentiële klanten te bereiken, te werven, te verleiden en te binden. Daarom is goede kennis van en enige ervaring in e-commerce voor jou essentieel.

Inhoud

In dit praktische programma krijg je zicht op de belangrijkste elementen van e-commerce en de do’s en don'ts van online verkoop op de inkoop, logistiek en andere belangrijke zaken. Je verdiept je in, en gaat aan de slag met, het vermarkten van je producten en bedrijf.

  • Leer de basis van succesvolle en slimme online verkoop;
  • Bereik, verleid en verbind (potentiële) klanten met efficiënte en resultaatgerichte middelen en strategieën;
  • Leer de basis van het gebruik van e-commerce middelen en het maken van een succesvolle internetstrategie;
  • Krijg inzicht in de mogelijke webshop Content Management Systemen voor o.a. productverkoop; 
  • Verkoop via online marktplaatsen zoals Bol.com, Amazon etc.;
  • Duik in de e-commerce wereld van zoekmachines, e-mail (automation), contentmarketing, online advertising, social media marketing, webanalyse, conversie optimalisatie, usability en meer; 
  • Verkoop met dropshipping of leer dropshippers inzetten voor jouw productverkoop;
  • Regel online betalingen met Payment Service Providers;
  • Leer hoe je goed omgaat met verpakken, verzenden en bezorgen van bestellingen; 
  • Raak bekend met de logistieke mogelijkheden van het uitbesteden van o.a. het verzendklaar maken en de bezorging met fulfilment.

Masterclasses

Je kunt ervoor kiezen om de gehele opleiding te volgen of deel te nemen aan de afzonderlijke masterclasses. Indien je de gehele opleiding volgt dan zijn er naast de masterclasses een startbijeenkomst en twee afrondende bijeenkomsten.

Wil je liever deelnemen aan één of meerdere masterclasses? Hieronder kun je doorklikken naar de verschillende losse modules voor meer informatie of om je in te schrijven.

Social media 
Zoekmachineoptimalisatie 
E-mailmarketing 
Webanalyse, conversie optimalisatie en usability
Online Advertising
Internetstrategie

Doel

Steeds meer producten en diensten worden online verkocht. Dit vraagt om een andere manier om potentiële klanten te bereiken, te werven, te verleiden en te binden. Daarom is goede kennis van en enige ervaring in
e-commerce voor jou essentieel.

Doelgroep

Marketingmedewerkers en medewerkers die zich intern bezig houden met E-commerce, online en communicatie. Besteed je jouw online marketing of e-commerce uit? Dan is het nog steeds goed om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen om gesprekspartner te zijn voor de specialisten in jouw bedrijf of die je inhuurt.

Afsluiting

Bij het volgen van de gehele opleiding word je gecoached en begeleid in je praktijkomgeving. Aan het einde van de opleiding staat er een plan van aanpak en verzorg je een eindpresentatie. Het resultaat van deze opleiding is een getuigschrift.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Voorkennis

Je werkt in of voor de groene of technische sector en bent in bezit van een mbo niveau 4 diploma of en niveau 4 werk- en denkniveau. Daarnaast ben je in staat om een presentatie te verzorgen met visuele ondersteuning, rapportages en een planning te maken en informatie te verzamelen uit diverse bronnen.

Om optimaal rendement uit de opleiding te halen, is ons advies ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot de website van jouw organisatie of opdrachtgever.

Voldoe je niet aan deze eisen en wil je toch deelnemen, neem dan even contact op met levenlangontwikkelen@yuverta.nl.

 

Locatie

De opleiding vindt ca. 50% online plaats en er zijn fysieke lesavonden bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen in Aalsmeer. In overleg eventueel ook op een andere (bedrijfs)locatie.