Hoe creëer je een site of webshop die beter converteert en aansluit bij de wensen en verwachtingen van je klant?

Voor een succesvolle website of webshop zijn webanalyse, conversieoptimalisatie en usability belangrijk. Leer hoe je online potentiële klanten en klanten verleidt en behoudt. Hoe je jouw site, webshop en andere online marketingmiddelen meet, test en optimaliseert en laat aansluiten op de wensen en verwachtingen van webbezoekers.

Inhoud

Tijdens deze interessante masterclass leer je hoe je met jouw website potentiële klanten triggert.

Webanalyse

  • Leer de basis en de do’s en don’ts voor het efficiënt, slim en succesvol inzetten van Google Analytics voor webanalyse;
  • Ga aan de slag met Google Analytics; Leer webfunctionaliteiten en andere elementen, die direct of indirect bijdragen aan het verleiden van je klant, meten;
  • Krijg inzicht in het sturen op kosten en on- en offline verkoop- en marketingactiviteiten.

Conversieoptimalisatie

  • Leer conversie optimalisatie (CRO) toe te passen voor sites en webshops; 
  • Leer de do’s en don’ts van CRO en ga aan de slag met optimalisatie voor je webshop, site en andere online marketingmiddelen;
  • Gebruik resultaatgerichte technieken voor het testen, meten en optimaliseren van conversie;
  • Maak kennis met verschillende software voor het optimaliseren van aanvragen, verkopen en andere conversievormen.

Usability

  • Leer inspelen op de wensen, eisen en verwachtingen van je webbezoekers met de do’s en don’ts van usability (gebruiksvriendelijkheid);
  • Ga aan de slag met de usability van je site of webshop;
  • Test, meet en optimaliseer je site of webshop met handige software en resultaatgerichte technieken.

We werken in deze masterclass voor alle onderwerpen met relevante praktijkvoorbeelden en analyses van je eigen casus. Zo sluit de theorie direct aan op de praktijk.

Masterclasses

Je kunt ervoor kiezen om de gehele opleiding te volgen of deel te nemen aan de afzonderlijke masterclasses. Indien je de gehele opleiding volgt dan zijn er naast de masterclasses een startbijeenkomst en twee afrondende bijeenkomsten.

Wil je liever deelnemen aan één of meerdere masterclasses? Hieronder kun je doorklikken naar de verschillende losse modules voor meer informatie of om je in te schrijven.

E-commerce 
Social media 
Zoekmachine optimalisatie 
E-mailmarketing 
Online Advertising
Internetstrategie

Doel

Voor een succesvolle website of webshop zijn webanalyse, conversie- optimalisatie en usability belangrijk. Leer hoe je online potentiële klanten en klanten verleidt en behoudt. Hoe je jouw site, webshop en andere online marketingmiddelen meet, test en optimaliseert en laat aansluiten op de wensen en verwachtingen van webbezoekers.

Doelgroep

Marketingmedewerkers en medewerkers die zich intern bezig houden met E-commerce, online en communicatie. Besteed je jouw online marketing of e-commerce uit? Dan is het nog steeds goed om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen om gesprekspartner te zijn voor de specialisten in jouw bedrijf of die je inhuurt.

Afsluiting

Bij het volgen van de gehele opleiding word je gecoached en begeleid in je praktijkomgeving. Aan het einde van de opleiding staat er een plan van aanpak en verzorg je een eindpresentatie. Het resultaat van deze opleiding is een getuigschrift.

@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@

Voorkennis

Je werkt in of voor de groene of technische sector en bent in het bezit van een mbo niveau 4 diploma of een niveau 4 werk- en denkniveau.
Daarnaast ben je in staat om een presentatie te verzorgen met visuele ondersteuning; rapportages en een planning te maken; informatie te verzamelen uit diverse bronnen.

Om optimaal rendement uit de opleiding te halen, is ons advies ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot de website van jouw organisatie of opdrachtgever.

Voldoe je niet aan deze eisen en wil je toch deelnemen, neem dan even contact op met levenlangontwikkelen@yuverta.nl.

Locatie

De opleiding vindt ca. 50% online plaats en er zijn fysieke lesavonden bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen in Aalsmeer. In overleg eventueel ook op een andere (bedrijfs)locatie.