Bloem opleidingen

Wil je van jouw passie je beroep maken? Een eigen bloemenzaak starten? Of ben je creatief en wil je prachtige boeketten maken? De bloem trainingen en opleidingen van Yuverta Leven Lang Ontwikkelen zijn speciaal ontworpen om jou de nodige vaardigheden, kennis en inspiratie bij te brengen. Zowel de beginner als de professional kan bij ons terecht.

Beheers moderne bloemschiktechnieken. Leer de kunst van het combineren van verschillende kleuren, stijlen en texturen van bloemen. Ontwikkel je creatieve potentieel en ontdek je eigen stijl. Je krijgt in onze praktische mbo-bloem training(en) en bloem opleiding(en) stapsgewijze begeleiding en handige tips van de docenten.

Bloemstylist voor beginners (bloem trainingen en opleidingen)

Bloem opleidingen

Bloemstylist voor beginners

Voor beginners of toekomstige bloemisten die geïnteresseerd zijn in het leren van de basisvaardigheden van het meest voorkomende bloemwerk van een bloemstylist. Je hebt geen speciale voorkennis of vooropleiding nodig. Je krijgt ook geen algemene vakken, zoals rekenen.

Deze mbo opleiding bloem groen en styling focust zich geheel op bloemen. Je leert praktisch met bloemen en planten werken. Zo leer je in de les onder meer over de verzorging van snijbloemen, de vormgeving van diverse soorten handgebonden boeketten en gestoken bloemwerk.

Diploma

Als je de opleiding Bloemstylist voor beginners afrondt, ontvang je een verklaring van deelname.

Bloemwerk – Bloemstylist 1e jaar 

Dit eerste jaar van de tweejarige mbo opleiding tot bloemstylist is praktisch en omvat basiswerkzaamheden in de sector bloem groen en styling. Een vooropleiding in het vakgebied is niet nodig.

In dit jaar van de vakopleiding Bloemstylist komen diverse onderdelen aan bod, denk aan het maken van gelegenheidsboeketten, corsages, klassieke en moderne bloemwerken en theorie over bijvoorbeeld de verzorging van bloemen. Tijdens de lessen werken we met verschillende technieken: binden, steken en lijmen.

Beroepsperspectieven

Na het afronden van dit eerste jaar van de opleiding Bloemstylist kun je op de arbeidsmarkt aan het werk als medewerker bloem in verschillende bloemenwinkels en tuincentra. Ook kun je verschillende workshops geven.

Diploma

Als diploma ontvang je een verklaring van deelname.

Yuverta llo bloemstylist jaar 2 1200x800 1
Yuverta llo bloem gestoken bloemwerk module2 1500x800 1

Bloemwerk – Bloemstylist 2e jaar

Wil jij je graag specialiseren in de branche? Dit is een vervolg op bloemstylist leerjaar 1 (of een vergelijkbare opleiding). De opleiding is praktisch ingericht en omvat basiswerkzaamheden in de bloemsierkunst. Hoe maak je als bloemist een creatief bloemstuk en wat is een mooie manier van etaleren en presenteren? Laat je creativiteit de vrije loop. In dit tweede jaar ontwikkel jij je eigen stijl.

In de opdrachten leer je diverse vormen boeketten maken, klassieke bloemwerken in een vaas of schaal te presenteren, verschillende technieken om je niveau omhoog te tillen en gelegenheidsbloemwerken te maken.

Beroepsperspectieven

Na het afronden van deze opleiding kun je aan het werk in verschillende bloemenwinkels als vakbekwaam medewerker of in tuincentra. Ook beheers jij de kennis en vaardigheden om verschillende workshops te geven.

Diploma

Het 2e leerjaar van de vakopleiding Bloemstylist sluit je af met een praktijktoets. Hiervan ontvang je een getuigschrift. Na het voldoende behalen van de eindtoets ontvang je een verklaring van deelname en cijferlijst. Als je de opleiding met succes afrondt ontvang je een verklaring van deelname.

Bloemwerk – gespecialiseerd

Voor de ervaren bloemist of professionals die graag wil doorleren en zich wil specialiseren in het vakgebied bloem groen en styling. In deze opleiding staat modern winkelbloemwerk centraal. Je leert technieken en vormgevingsprincipes die goed toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk, zodat jouw vakmanschap naar een hoger niveau wordt getild.

In de opleiding leer je specialistisch bruidswerk maken, inclusief analyseren en ontwerpen van bruidswerk. Denk ook aan grote projecten en bloemsierkunst voor evenementen. Historische technieken, en modern rouwwerk.

Beroepsperspectieven

Je kunt aan de slag als medewerker in de bloemenbranche, maar denk bijvoorbeeld ook aan het zelfstandig aan de slag gaan om ruimtes en feestlocaties in te richten met bloemdecoraties en het geven van workshops.

Diploma

Als je deze opleiding met succes afrondt ontvang je een verklaring van deelname en een cijferlijst (wanneer je de eindtoets succesvol afrondt).

Bloemwerk - gespecialiseerd

Welke bloem trainingen en opleidingen biedt Yuverta LLO aan?

Bloemstylist voor beginners (bloem trainingen en opleidingen)

Bloemstyling voor beginners

In deze opleiding leer je de basistechnieken van het meest voorkomende bloemwerk van een bloemstylist. Tijdens de opleiding leer je meer over de verzorging van snijbloemen.

Yuverta opleiding
De opleiding bestaat uit 8 avonden.
€ 480,00 p.p.
Bloemstylist 1e jaar

Bloemwerk – bloemstylist 1e jaar

Deze opleiding is praktisch en omvat basiswerkzaamheden in de bloemenbranche. Tijdens deze opleiding werken we met verschillende technieken en komen er diverse onderdelen aan bod, zoals het maken van boeketten en bloemwerken.

Yuverta opleiding
Deze tweejarige opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 30 bijeenkomsten per opleidingsjaar. De lessen vinden wekelijks plaats.
€ 1.320,00 p.p.
Bloemstylist 2e jaar - vrouw heeft bloemen in haar hand

Bloemwerk – bloemstylist 2e jaar

Deze opleiding is een vervolg op bloemstylist leerjaar 1 (of vergelijkbare opleiding). De opleiding is praktisch ingericht en omvat basiswerkzaamheden in de bloemenbranche, zodat jij de basistechnieken en vormgeving beheerst.

Yuverta opleiding
Deze tweejarige opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 30 bijeenkomsten per opleidingsjaar. De lessen vinden wekelijks plaats.
€ 1.325,00 p.p.
Gespecialiseerd bloemwerk

Bloemwerk – gespecialiseerd

Modern winkelbloemwerk staat centraal in deze opleiding. Je leert technieken en vormgevingsprincipes die goed toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk, zodat jouw vakmanschap naar een hoger niveau wordt getild.

Yuverta opleiding
De opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 1 kennismakingsbijeenkomst en 30 praktijklessen.
€ 1.825,00 p.p.
Eigentijdse arrangementen voor de zakelijke markt - bloemstuk in een vaas

Eigentijdse arrangementen voor de zakelijke markt

In deze training leer je uiteenlopende arrangementen maken om de zakelijke klant te bedienen.

Training
De training bestaat uit 5 avonden. De lessen vinden wekelijks plaats en worden in de avonduren gegeven.
€ 309,00 p.p.
Vernieuwend bruidswerk - gemaakt bloemstuk

Vernieuwend bruidswerk voor de vakspecialist

In deze training leer je aan de hand van analyses van verschillende type bruidskleding, eigentijds en innovatief bruidswerk te ontwerpen. En deze met verschillende technieken uit te voeren.

Training
De training bestaat uit 5 avonden. De lessen vinden wekelijks plaats en worden in de avonduren gegeven.
€ 309,00 p.p.
yuverta llo mbo basis opleiding interieurbeplanting vhg 1200x800 1

Kamerplanten; advisering en verzorging

Je doet kennis op over de verzorging en herkomst van kamerplanten, zodat je (nog) beter in staat bent om de consument te adviseren.

Training
2 dagen van 6 uur
€ 340,00 p.p.

Trainingen

Eigentijdse arrangementen voor de zakelijke markt

Ben jij bloemist of heb jij een diploma doordat je een opleiding bloem hebt afgerond? Maak je graag mensen blij en wil jij je verdiepen in eigentijdse arrangementen voor de zakelijke markt? In deze 5-daagse training leer je uiteenlopende arrangementen maken om de zakelijke klant te bedienen.

De docent leert je verschillende technieken waardoor jij je met jouw arrangementen kunt onderscheiden. Denk aan de vormgeving van bloemwerk voor feestelijke gelegenheden op een specifieke locatie, bloemsierkunst voor een balie met de combinatie van bloemen en planten of aan de styling van evenementen.

Diploma

Je ontvangt na afronding van de training een verklaring van deelname.

Eigentijdse arrangementen voor de zakelijke markt - bloemstuk in een vaas
Vernieuwend bruidswerk - gemaakt bloemstuk

Vernieuwend bruidswerk voor de vakspecialist

Zoek je verdieping in je vak? En wil je bruidswerk leren maken dat vernieuwend, maar ook goed toepasbaar is? In deze 5-daagse training leer je eigentijds en innovatief bruidswerk ontwerpen en bruidswerk met verschillende technieken uit te voeren.

Diploma

Je ontvangt na afronding van de training een verklaring van deelname.

Wat doe je als bloemist?

Als gepassioneerde bloemist met een eigen bloemenwinkel of als bedrijfsleider van een filiaal, speel je een grote rol in het vormgeven, stylen, etaleren en managen van je eigen bloemenzaak. Je bent de drijvende kracht achter de aantrekkelijke en eigentijdse winkelomgeving, waarbij je niet alleen de laatste stylingtrends integreert, maar ook de unieke kenmerken van je eigen winkel benadrukt.

Bij het inkopen van bloemen en planten op de veiling en bij de groothandel, selecteer je niet alleen op basis van kwaliteit, maar houd je ook rekening met stijlvolle vazen, schalen en accessoires. Hierdoor kan je assortiment zich onderscheiden door een unieke en trendy styling. Het etaleren van deze items in je bloemenwinkel is essentieel om de klanten te inspireren en de sfeer van jouw bloemenzaak, als jouw eigen bedrijf, over te brengen.

Creativiteit komt volledig tot uiting in het dagelijkse werk, waarin je bloemwerken zoals boeketten, corsages en bruidsboeketten ontwerpt. Hierbij integreer je niet alleen vakmanschap, maar ook actuele stylingelementen. Klanten adviseren doe je niet alleen op basis van bloemenkeuze, maar ook met oog voor passende styling, wat een extra dimensie aan jouw dienstverlening toevoegt.

Als werkgever met medewerkers in dienst, draag je jouw gevoel voor styling over in de presentatie van de winkel en de bloemwerken. Je verdeelt taken en begeleidt je medewerkers.

Kortom, als bloemist met oog voor styling en het talent om te etaleren, ben je niet alleen een vakman in bloemsierkunst, maar ook een trendsetter in de presentatie van je bloemenwinkel, waarmee je de unieke identiteit van je eigen bedrijf benadrukt en bijdraagt aan een onderscheidende en aantrekkelijke winkelervaring, ook voor je medewerkers bloem. Bezoekers zullen jouw bloemenwinkel ervaren als een bloeiende oase waar bloemsierkunst en vakmanschap samenkomen.

Bloemstylist 2e jaar - vrouw heeft bloemen in haar hand

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Martine Niks kijkt naar een Boom

“De topopleiding UGD sloot inhoudelijk precies aan op wat ik nodig had als beleidsadviseur klimaatadaptie en biodiversiteit.”

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur klimaatadaptie en biodiversiteit Gemeente Laarbeek

Maaike van Leeuwarden

"Wat een feestje! ... waren alle 24 cursusdagen Topopleiding Urban Green Development, heel veel geleerd van de experts, de interessante excursies en de inspirerende groep medecursisten. ... was het om vandaag mijn adviesrapport te mogen presenteren en mijn getuigschrift in ontvangst te mogen nemen! ... wordt het volgend schooljaar, als ik zelf aan de slag mag als coach en coördinator van de Topopleiding!! Enorm veel zin in! ????"

Maaike van Leeuwarden

Docent paraveterinair | Projectleider Hotspot Diermanagement en Welzijn

Jan Knevelbaard

"Ik heb in de Topopleiding UGD een boeiende dag van Karel Eigenraam mogen ervaren. In mei/juni is het mogelijk om in Houten en Klaaswaal, de wereld onder onze voeten te leren kennen."

Jan Knevelbaard

Docent groen-blauw mbo bij Yuverta

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Bloem opleidingen