Bloem trainingen en opleidingen

Beste bloemliefhebber,

We zijn verheugd om je op de hoogte te brengen van onze mbo bloem trainingen en opleidingen voor volwassenen. Of je nu een gepassioneerde hobbyist bent die zijn vaardigheden wil versterken, een bloemist bent of een carrière in de bloemenindustrie ambieert, onze uitgebreide trainingen en opleidingen zijn speciaal ontworpen om jou de nodige vaardigheden, kennis en inspiratie bij te brengen.

Beheers moderne bloemschiktechnieken. Leer de kunst van het combineren van verschillende kleuren, stijlen en texturen. Ontgrendel je creatieve potentieel en ontdek je eigen stijl. Je krijgt in onze praktische bloem trainingen en opleidingen stapsgewijze begeleiding en handige tips van onze docenten.

Vrouw met allemaal bloemen voor haar op tafel - Bloemstylist voor beginners (bloem trainingen en opleidingen)

Opleidingen

Bloemstylist voor beginners
Voor de beginners of toekomstige bloemisten die geïnteresseerd zijn in het leren van de basistechnieken van het meest voorkomende bloemwerk van een bloemstylist. Tijdens deze bloem opleiding voor volwassenen leer je onder meer over de verzorging van snijbloemen.

Bloemwerk – Bloemstylist 1e jaar 
Deze bloem opleiding is praktisch en omvat basiswerkzaamheden in de bloemenbranche. Er komen diverse onderdelen aan bod, denk aan het maken van boeketten, klassieke en moderne bloemwerken. Tijdens de lessen werken we met verschillende technieken: binden, steken en lijmen.

Bloemwerk – Bloemstylist 2e jaar
Deze bloem opleiding is een vervolg op bloemstylist leerjaar 1 (of vergelijkbare opleiding). De opleiding is praktisch ingericht en omvat basiswerkzaamheden in de bloemenbranche.

Bloemwerk – gespecialiseerd
Voor de ervaren bloemist of professionals toegewijd aan constante groei. In deze bloem opleiding staat modern winkelbloemwerk centraal. Je leert technieken en vormgevingsprincipes die goed toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk, zodat jouw vakmanschap naar een hoger niveau wordt getild.

Trainingen

Eigentijdse arrangementen voor de zakelijke markt
In deze 5-daagse training leer je uiteenlopende arrangementen maken om de zakelijke klant te bedienen.

Vernieuwend bruidswerk voor de vakspecialist
Zoek je verdieping in je vak? En wil je bruidswerk leren maken dat vernieuwend, maar ook goed toepasbaar is? In deze 5-daagse training leer je eigentijds en innovatief bruidswerk ontwerpen en bruidswerk met verschillende technieken uit te voeren.

Man met allemaal bloemen op tafel - bloemwerk - bloemstylist 2e jaar

Welke trainingen en opleidingen biedt Yuverta LLO aan?

Vrouw met allemaal bloemen voor haar op tafel - Bloemstylist voor beginners (bloem trainingen en opleidingen)

Bloemstyling voor beginners

In deze opleiding leer je de basistechnieken van het meest voorkomende bloemwerk van een bloemstylist. Tijdens de opleiding leer je meer over de verzorging van snijbloemen.

Yuverta opleiding
De opleiding bestaat uit 8 avonden.
€ 543,00 p.p.
Man met allemaal bloemen op tafel - bloemwerk - bloemstylist 1e jaar

Bloemwerk – bloemstylist 1e jaar

Deze opleiding is praktisch en omvat basiswerkzaamheden in de bloemenbranche. Tijdens deze opleiding werken we met verschillende technieken en komen er diverse onderdelen aan bod, zoals het maken van boeketten en bloemwerken.

Yuverta opleiding
Deze tweejarige opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 30 bijeenkomsten per opleidingsjaar. De lessen vinden wekelijks plaats.
€ 1.492,00 p.p.
Bloemstylist 2e jaar - vrouw heeft bloemen in haar hand

Bloemwerk – bloemstylist 2e jaar

Deze opleiding is een vervolg op bloemstylist leerjaar 1 (of vergelijkbare opleiding). De opleiding is praktisch ingericht en omvat basiswerkzaamheden in de bloemenbranche, zodat jij de basistechnieken en vormgeving beheerst.

Yuverta opleiding
Deze tweejarige opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 30 bijeenkomsten per opleidingsjaar. De lessen vinden wekelijks plaats.
€ 1.498,00 p.p.
Mensen om een tafel met allemaal bloemen -Gespecialiseerd bloemwerk

Bloemwerk – gespecialiseerd

Modern winkelbloemwerk staat centraal in deze opleiding. Je leert technieken en vormgevingsprincipes die goed toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk, zodat jouw vakmanschap naar een hoger niveau wordt getild.

Yuverta opleiding
De opleiding wordt gegeven in de avonduren en bestaat uit 1 kennismakingsbijeenkomst en 30 praktijklessen.
€ 2.063,00 p.p.
Eigentijdse arrangementen voor de zakelijke markt - bloemstuk in een vaas

Eigentijdse arrangementen voor de zakelijke markt

In deze training leer je uiteenlopende arrangementen maken om de zakelijke klant te bedienen.

Training
De training bestaat uit 5 avonden. De lessen vinden wekelijks plaats en worden in de avonduren gegeven.
€ 350,00 p.p.
Vernieuwend bruidswerk - gemaakt bloemstuk

Vernieuwend bruidswerk voor de vakspecialist

In deze training leer je aan de hand van analyses van verschillende type bruidskleding, eigentijds en innovatief bruidswerk te ontwerpen. En deze met verschillende technieken uit te voeren.

Training
De training bestaat uit 5 avonden. De lessen vinden wekelijks plaats en worden in de avonduren gegeven.
€ 350,00 p.p.
Kleine plantjes in potjes - kamerplanten

Kamerplanten; advisering en verzorging

Je doet kennis op over de verzorging en herkomst van kamerplanten, zodat je (nog) beter in staat bent om de consument te adviseren.

Training
2 dagen van 6 uur
€ 385,00 p.p.
Vier mannen die praten in de tuin

Leren bij Yuverta LLO

Het werk en de wereld om ons heen veranderen continu. Net als je eigen ambities en plannen. Je wilt je aanpassen en ontwikkelen om het verschil te kunnen maken in jouw wereld of op jouw vakgebied. In deze continue reis is Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) een vertrouwde basis voor je. Of het nu gaat om persoonlijke kennis middels een training of opleiding. Dichtbij en praktisch. Groei mee en maak steeds een stap in jouw groene vakwereld.

In het kort over de bloem opleidingen

Bij Yuverta LLO is het mogelijk een opleiding bloemschikken voor volwassenen of opleiding bloemist volwassenen te volgen en je kennis naar een nog hoger niveau te brengen. De lessen van de bloemist opleiding volwassenen zijn in de avond. Op deze manier kun je als bloemist overdag werken en in de avonduren bijleren.

Eigentijdse arrangementen voor de zakelijke markt - bloemstuk in een vaas
Mensen om een tafel met allemaal bloemen -Gespecialiseerd bloemwerk

Feiten op een rij:

  • Bloemist opleidingen voor volwassenen
  • Korte trainingen
  • Mbo niveau
  • De bloem trainingen en opleidingen worden in de avond gegeven

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Martine Niks-Cuijten

“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek

Simon staat in de natuur met zijn handen in zijn zakken

Doordat ik merk dat ik meer weet, ga ik zelfverzekerder te werk. Ik kan verantwoorden wat ik doe, waar ik ook aan het werk ben. Ook als ik gewoon bij mensen thuis de tuin doe.”

Simon

Deelnemer bbl opleiding vakbekwaam medewerker Natuur, water en recreatie (niveau 3)

Ivo staat op straat naast planten en een boom

“Plantenkennis, kleine kneepjes hoe snoei je het beste een boom, dat is wat ik tijdens de bbl-opleiding medewerker hovenier niveau 2 heb geleerd. Daarvoor was ik er een leek in en nu heb ik de vaardigheden en de basis erin zitten. Het bezig zijn vind ik daarnaast ook leuk. Ik ben er niet 1 die constant in de schoolbanken wil zitten en buiten leer je ook een hele hoop. Meer dan dat je eigenlijk van papier leert.”

Ivo

Medewerker gemeente Heerlen

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Bloem trainingen en opleidingen