Filter Verfijn de resultaten
Vakgebied
Leerweg
Kennisvariant
Locatie

MBO BOL opleidingen

BOL opleiding betekent niets anders dan een beroepsopleidende leerweg (BOL). Het is een dagopleiding, waarbij je de hele week naar school gaat. Gedurende de opleiding doe je praktijkervaring op wanneer je op stage gaat bij een erkend leerbedrijf. Het is dus een combinatie van leren op school en leren in het werkveld!

Bekijk onderstaand de ruime keuze MBO BOL opleidingen van CITAVERDE.

MBO BOL: iets voor jou?

Een BOL opleiding is een fulltime opleiding waarbij je gedurende je opleiding meestal vijf dagen per week naar school gaat. Doordat je een groot deel van de tijd bezig bent met leren, krijg je al gauw veel kennis over het betreffende vakgebied. Op afwisselende manieren maak je kennis met de theorie. Zo worden er regelmatig excursies georganiseerd naar bedrijven, en er worden gastsprekers uitgenodigd om kennis te delen. Naast beroepsgerichte modules krijg je ook algemeen vormend onderwijs. Hierbij kun je denken aan loopbaan of burgerschap!

Combinatie van school en stage!

Gedurende je opleiding loop je sowieso één of meerdere keren stage. Het verschilt per opleiding hoe vaak je op stage mag. Wel is er een regeling dat tenminste 20% van de BOL opleiding uit stage moet bestaan. Dit zorgt ervoor dat je opleiding sowieso een praktijkgerichte kant heeft, en dit verhoogt ook weer je kansen op een baan.

Veel keuze

De hoeveelheid MBO BOL opleidingen zijn aanzienlijk groter dan het aantal BBL opleidingen in Nederland. De reden hiervan is dat niet alle beroepen meteen in de praktijk kunnen worden gebracht. Hier heb je dus eerst een theoretische leerweg voor nodig!

Voordelen MBO BOL

De scholing van een BOL student vindt hoofdzakelijk plaats op een opleidingsinstituut. Het is een opleiding van theoretische aard die wordt gegeven in combinatie met stages om je van praktijkervaring te voorzien. De voordelen die jij als student ervaart?

  • Je krijgt een theoretische verdieping in de leerstof;
  • Je krijgt de kans stages te lopen bij een organisatie naar keuze;
  • Je hebt de mogelijkheid om bij meerdere werkgevers werkervaring op te doen;
  • Het is een ideaal startpunt om eventueel door te stromen naar een hogere opleiding.

Bol opleiding of toch liever BBL?

Naast MBO Bol kun je ook kiezen voor BBL. Deze opleidingssoort draait meer om praktijkervaring op doen. Je leert dus in iets meer mate de 'fijne kneepjes van het vak'. Hierdoor weet je meer van de arbeidsmarkt en de werkprocessen.

Indien je niet zeker weet of je voor BOL of BBL moet kiezen, dan kun je altijd contact opnemen met ons Studie- en Loopbaancentrum. We adviseren je graag!