Afbeelding

Brede opstart in het groene MBO

bij CITAVERDE College Roermond

Vind jij het leuk om te ontdekken en onderzoeken? En heb je interesse in (toegepaste) biologie, duuurzamheid, techniek en scheikunde? Dan is een hoveniersopleiding, loonwerkopleiding, opleiding tot adviseur leefomgeving of een opleiding op het gebied van natuur, water en recreatie vast iets voor jou! Om te kijken welke wereld het beste bij jou past, start je in een breed eerste jaar en stel je je definitieve studiekeuze nog een jaar uit.

De voordelen:

  • Breed eerste jaar: je hoeft nu nog geen definitieve opleiding te kiezen
  • Studiekeuze uitstellen tot het tweede jaar
  • Binnen 3 jaar een MBO-diploma
  • Je volgt een MBO-opleiding met een baangararantie
  • Je leert hoe je de wereld van morgen beter maakt bij vakken over duurzaamheid, klimaat, vergroening en innovatieve technologie.
  • Je gaat veel op bedrijfsbezoeken en krijgt veel praktijklessen
  • Leren op jouw manier: voltijdstudie (BOL) of deeltijdstudie (BBL)
  • Na je studie gegarandeerd een leuke, afwisselende baan
Afbeelding

BREED EERSTE JAAR

Bij deze opleiding start je in een breed eerste jaar waarin je kennis maakt met de natuurwerelden: tuin- en landschapsinrichting, watermanagement, loonwerk, milieukunde en outdoor recreatie. Werelden die  veel met elkaar gemeen hebben. 

Je krijgt veel praktijkopdrachten op school maar ook bij bedrijven, praktijkruimtes en laboratoria in de omgeving. Je gaat op excursie bij onder andere waterschappen, hoveniersbedrijven, milieu-adviesbureaus of Staatbosbeheer.

Je krijgt zo alle tijd om te ontdekken welke studie uiteindelijk het beste bij jou past. Ondertussen heb je wel een goede basis gelegd en heb je het CITAVERDE DNA meegekregen: je hebt een ondernemende houding ontwikkeld, hebt goede communicatieve vaardigheden én hebt verstand van thema's als duurzaamheid en innovatieve technieken.

Afbeelding

UITGESTELDE STUDIEKEUZE

In het tweede jaar kies je je uiteindelijke opleiding. Dat geeft jou genoeg tijd om te ontdekken waar je hart ligt en waar je goed in bent. Ga je voor milieu dan kun je later aan de slag als adviseur of onderzoeker leefomgeving. Past hovenier beter bij jou? Dan ga je na je studie mooie tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Hou jij meer van de grote machines, dan ga jij vast aan de slag als loonwerker! Kies je voor natuur, water en recreatie kun je onder andere werken als natuuropzichter, waterbeheerder of outdoor activiteitenbegeleider. 

Of je er nu voor zorgt dat water van goede kwaliteit is om in te zwemmen, de stad vergroend of ervoor zorgt dat bedrijven milieuregels naleven: je draagt je steentje bij aan een prettige, groene leefomgeving. Met een van deze diploma's op zak ben jij de verzekerd van werk in de toekomst! 

 

Aanmelden

Wil jij starten in het brede eerste jaar? Meld je dan aan voor de opleiding die nu jouw voorkeur heeft. Na het eerste jaar bepaal je definitief in welke opleiding je je diploma gaat behalen. 

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!