Nieuws
24 juni 2024

Fysieke bijeenkomst verplicht voor het verlengen van de licentie gewasbescherming

Tractor die gewasbeschermingsmiddelen op het land spuit

Vanaf 1 augustus is voor licentiehouders een fysieke bijeenkomst verplicht voor het verlengen van de licentie gewasbescherming. Minstens één van de vier benodigde punten voor de verlenging van hun spuitlicentie (vakbekwaamheidsbewijs Gewasbescherming) moet op deze manier behaald worden. Dit geldt specifiek voor het punt Veiligheid en Techniek (V&T), zowel voor de licentie ‘Uitvoeren‘ als ‘Bedrijfsvoeren‘.

Volgens de nieuwe regels moeten licentiehouders binnen vijf jaar na uitgifte van hun vakbekwaamheidsbewijs vier punten verzamelen, waarvan er één afkomstig moet zijn van een fysieke bijeenkomst gericht op veilig werken. Dit zorgt ervoor dat licentiehouders op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en hun kennis up-to-date houden. Voor de verlenging van zowel het vakbekwaamheidsbewijs Uitvoeren als Bedrijfsvoeren gewasbescherming is deelname aan een fysieke veiligheidsbijeenkomst dus verplicht.

Fysieke bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomsten wordt onder andere aandacht besteed aan het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals het controleren van filters en het vervangen van volgelaatsmaskers), het correct vullen van de tank en het geven van voorlichting aan passanten, omwonenden of buren.

Wat betekent dit voor licentiehouders?

Licentiehouders die voor 1 augustus 2024 nog niet alle punten voor de verlenging van hun huidige licentie hebben behaald, moeten na deze datum een fysieke V&T-bijeenkomst volgen om de benodigde verlengingspunten te verkrijgen.

Vragen?

Huisje voor biodiversiteit

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Natuurgebied - Natuurbescherming binnen de omgevingswet

Verandering naamgeving Wet Natuurbescherming naar Natuurbescherming binnen de omgevingswet

De naamgeving van de Wet Natuurbescherming trainingen is aangepast naar een nieuw naam: Natuurbescherming binnen de Omgevingswet (NbO). De Wet Natuurbescherming is sinds 1 januari 2024 opgegaan in de Omgevingswet. De naamgeving en de naam op het certificaat AOC Keurmerk is hierdoor veranderd.
Strand en zee

Zomervakantie 2024

Vanaf maandag 22 juli tot en met 16 augustus is Yuverta LLO gesloten wegens de zomervakantie. Wij zijn in deze periode minder goed bereikbaar. Heb je tussentijds vragen? Dan kan je altijd een mail sturen naar levenlangontwikkelen@yuverta.nl. Let hierbij er wel op dat de reactie langer op zich kan laten wachten.
Man die een machine vastheeft in een tuin - trainingen en opleidingen in september

Start trainingen en opleidingen in september

We hebben een overzicht gemaakt van de trainingen en opleidingen die in september beginnen. Zo kun je eenvoudig de startdata bekijken en meteen zien of ze in jouw agenda passen. Handig, toch? Bekijk de trainingen en opleidingen die in september 2024 van start gaan.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Fysieke bijeenkomst verplicht voor het verlengen van de licentie gewasbescherming