MBO-Opleiding Green Life Sciences

Vind jij het leuk om te ontdekken en onderzoeken? En heb je interesse in (toegepaste) biologie,techniek en scheikunde? Dan ben je bij de MBO-opleiding Green Life Sciences van CITAVERDE College Roermond op de goede plek! Pas in leerjaar 2 kies jij je uitstroomprofiel. Met deze opleiding krijg je later een leuke en afwisselende baan én draag je een steentje bij aan veiligheid, gezondheid en leefomgeving.

Afbeelding

BREED EERSTE JAAR

Bij deze opleiding start je in een breed eerste jaar waarin je kennis maakt met hele verschillende werelden: Natuur en Water, Milieu en Voeding en Technologie. Werelden die heel verschillend lijken maar die wel degelijk veel met elkaar gemeen hebben. Denk maar aan onderzoek, veiligheid, kwaliteit, techniek en gezondheid!

Je krijgt veel praktijkopdrachten op school maar ook bij bedrijven, praktijkruimtes en laboratoria in de omgeving. Je gaat op excursie bij onder andere levensmiddelenbedrijven, waterschappen, milieu-adviesbureaus of Staatbosbeheer.

NATUUR EN WATER
MILIEU
VOEDING EN TECHNOLOGIE
Afbeelding

MEERDERE UITSTROOMPROFIELEN

In het tweede jaar kies je je uitstroomprofiel. Dat geeft jou genoeg tijd om te ontdekken waar je hart ligt en waar je goed in bent. Ga je voor milieu dan kun je later aan de slag als Adviseur leefomgeving. Past voeding en technologie beter bij jou? Dan kun je als procesoperator gaan werken in bijvoorbeeld een kaasfabriek of een bierbrouwerij. Kies je voor natuur en water kun je onder andere werken als natuuropzichter of waterbeheerder.

Of je er nu voor zorgt dat water van goede kwaliteit is om in te zwemmen, voedsel op een veilige manier geproduceerd wordt of ervoor zorgt dat bedrijven milieuregels naleven. Je voorkomt dat mensen en dieren ziek worden en je draagt bij aan een prettige leefomgeving. Met dit diploma op zak ben jij de professional van de toekomst

Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!