Filter Verfijn de resultaten
Vakgebied
Leerweg
Kennisvariant
Locatie

Natuur opleidingen

Ben jij een natuurliefhebber, ben je er vaak te vinden en ben je niet vies van werken in de natuur? Klinken woorden als natuurbeheer, waterbeheer en bosbeheer jou als muziek in de oren? Lijkt een baan in de groenvoorziening jou wel leuk? Bekijk dan onze natuur opleidingen eens. Waar je keuze ook naar uit gaat, we hebben vast en zeker een geschikte opleiding in de natuur voor je beschikbaar. Of je nu hovenier, milieu-inspecteur, opzichter/uitvoerder of vakman wilt worden: alles is mogelijk bij het CITAVERDE College! 

Bekijk onderstaand de natuur opleidingen van CITAVERDE. Niet wat je zoekt? Gebruik de zoekfilter om alle andere MBO richtingen te bekijken.

Je zoekopdracht heeft niets opgeleverd. Gebruik de zoekbalk en filters hiernaast om beschikbare opleidingen te vinden.

Natuur & water? Of recreatie?

Bos- en natuurgebieden zijn niet alleen de leefgebieden van waardevolle planten en dieren, maar zorgen ook voor houtproductie en voor gezondheidsvoordelen voor de mens. De natuur is het waard om beschermd te worden, en jij kunt hier voor zorgen! Via de uitstroomrichting natuur- en waterbeheer leer je bijvoorbeeld om de kwaliteit van natuur en water in Nederland op peil te houden. Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Misschien kies je bijvoorbeeld liever een natuur opleiding in de richting van recreatie? Dan ben jij straks misschien organisator van (outdoor)activiteiten en zie je er op toe dat voorzieningen (zoals openbare zwemwateren) aan de gestelde (veiligheids)eisen voldoen. Of ga je nóg een andere richting op en zie jij uitdaging in het aanleggen en/of onderhouden van vijvers en waterpartijen? In al deze gevallen is een natuur opleiding bij CITAVERDE iets voor jou! 

Natuurbeheer, iets voor jou? 

Op ieder niveau (2,3 en 4) is er een passende opleiding te vinden op het gebied van natuurbeheer. De keus is aan jou waar jouw ambities liggen. Je kunt na het succesvol afronden van de opleiding altijd doorstromen naar een hoger niveau, om op deze manier je meer te specialiseren in natuurbeheer. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om direct aan de slag te gaan in het werkveld. Na de opleiding natuur kun je aan de slag bij diverse organisaties. Deze opleidingen zijn zowel in deeltijd (BBL) als in voltijd (BOL) te volgen.

Weet je niet precies welke opleiding het meest geschikt is voor je? Laat je dan adviseren door ons studie- en loopbaancentrum!