CITAVERDE Nederweert behaalt de Groene Vlag

De Groene Vlag is een internationale erkenning voor scholen die sterk hebben gewerkt aan milieuzorg en duurzaamheid
 

CITAVERDE Nederweert heeft het hoogst haalbare keurmerk van Eco-Schools behaald: de ‘Groene Vlag’. Dat heeft een auditor van Eco-Schools bepaald, die enkele weken geleden onze leerlingen van het Eco-Team, een aantal docenten en de directeur heeft bevraagd over onze inzet op het gebied van duurzaamheid.

 

De auditor was in de eerste plaats erg te spreken over ons Eco-Team, een groep leerlingen die zich binnen onze school met duurzaamheid bezighoudt. ‘Jullie hebben een erg sterk Eco-Team met bestaande uit een groep enthousiaste leerlingen en docenten. In het team heeft iedereen een rol en hebben leerlingen echt inspraak’, valt in het auditrapport te lezen.

 

Onder de indruk

Uit de Eco-scan blijkt verder dat onze school goed scoort op onder andere de thema’s Energie, Groen, en Mobiliteit. Voor het thema Water is de transformatie van ons schoolplein uitgebreid besproken. Onder het motto van Grijs naar groen paradijs wordt een afwatering gerealiseerd waardoor regenwater niet meer in het riool verdwijnt. De tegels van het schoolplein zijn verwijderd en er komt een groen paradijs voor in de plaats. In periodes van droogte houden we daarmee het water langer in de grond vast. De auditor voegde aan zijn rapport toe dat hij over de gehele linie onder de indruk is van de inzet om de school te verduurzamen. De leerlingen ontvangen van Eco-Schools een speciaal certificaat.

 

Over Eco-Schools

Eco-Schools is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er bijna 20 miljoen leerlingen in 68 landen mee. Met Eco-Schools verduurzamen de leerlingen de school van binnenuit. Met behulp van de zeven stappen werken zij toe naar het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Voordat je als school de Groene Vlag kunt behalen, kom je eerst in aanmerking voor het Bronzen certificaat en het Zilveren certificaat. Scholen blijven zich uiteraard duurzaam ontwikkelen, er vindt elke twee jaar een audit plaats om de Groene Vlag te behouden.