Merel (13) en Mara (12) zitten samen in de eerste klas van CITAVERDE College Nederweert. Ze leerden elkaar kennen in de brugklas en zijn sindsdien vriendinnen. De opluchting was dan ook groot toen ze te horen kregen dat ze samen een coronakoppel moesten vormen! "Ik ben blij dat ik aan Merel gekoppeld ben. Naast een meisje is toch wel fijner.”, vindt Mara.
 
Wat is dat nu precies een coronakoppel? Directeur Marisol Becerra legt uit: “Wij kiezen ervoor om leerlingen in koppels onder te verdelen. Een koppel hoeft onderling geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden maar wel van andere koppels. Op die manier kunnen de leerlingen met meer in één lokaal en hoeft niet de hele klas in quarantaine als er iemand positief wordt getest. Dat is natuurlijk prettiger voor iedereen.”
 
Beide meiden zitten in de brugklas en begonnen dus midden in corona aan hun middelbareschooltijd. “De eerste maanden was er weinig aan de hand. We hebben toen een keer een dagje thuiswerken geoefend, zodat we voorbereid waren als de school weer dicht zou gaan. Helaas is dat gebeurd en het was echt niet leuk om niet meer naar school te kunnen” zegt Merel. “Nu volgen we vier dagen online les en gaan we één dag per week naar school. De eindexamenklassen gaan elke dag naar school. In de aula is het op dit moment heel rustig en het is raar om afstand te moeten houden.”, legt Mara uit.

Merel koos bewust voor het CITAVERDE College omdat het een kleinere school is en voelde zich gelukkig meteen thuis. “Door deze bijzondere situatie hebben we klasgenootjes en leerlingen uit de andere klassen veel sneller leren kennen. Dat was fijn omdat het toch spannend is, de overstap van groep 8 naar de middelbare school."