Daan is de CITAVERDE Ambassadeur 2021!

Daan Timmermans is gekozen tot CITAVERDE College’s MBO Ambassadeur 2021. Hij vertegenwoordigt daarmee CITAVERDE College bij online challenges in het YouTubeprogramma Mbo’ers pakken aan. Door een professionele jury worden studenten uit het hele land onder meer beoordeeld op hun oplossend vermogen, communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten. De winnaar maakt kans om landelijke MBO Ambassadeur te worden en zich in te zetten om het belang van MBO-onderwijs de behartigen.

Ambassadeurs wedstrijd
Zo'n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een MBO-diploma behaald en zij zijn daarmee onmisbaar voor onze samenleving. Deze wedstrijd laat zien hoe leuk én belangrijk het MBO is. De uitgekozen MBO-ambassadeurs zijn studenten die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding onderscheiden. Uiteindelijk laten MBO’ers de economie draaien en zijn dus zeer belangrijk voor de maatschappij. Het MBO biedt een heel divers aantal opleidingen aan voor iedereen. Dat zou heel Nederland moeten weten.

Daan volgt de Entree-Opleiding Plant, Dier en Groene Leefomgeving bij Boerderij Voster Hand. CITAVERDE College en Vorster Hand hebben sinds 2018 de handen ineen geslagen en bieden een speciaal traject aan voor kwetsbare jongeren. Daan heeft in het verleden last gehad van gezondheidsproblemen waardoor hij geen diploma wist te behalen. Door hard werken en een positieve instelling heeft hij er vertrouwen in nu wel zijn diploma te behalen en door te stromen naar een Niveau 2 opleiding. Uiteindelijk hoopt hij ook zijn Niveau 3 diploma te behalen. Daan zegt daar zelf over: “Ik heb inmiddels via therapie geleerd om mijn ziekte onder controle te krijgen. Daarnaast ik ben een opleiding aan het doen die goed bij mij past. Ik heb zelfs recent mijn tractorrijbewijs behaald via school. Dat had niemand ooit voor mogelijk gehouden. Ik heb goede vooruitzichten, want ik ga nu wél een diploma halen." 

CITAVERDE College geeft aan enorm trots te zijn op hun kandidaat die zo zoveel stappen heeft gezet en zo open zijn verhaal durft te delen. Docent An van der Sterren zegt over Daan: Daan is een enthousiaste doener, staat altijd voor een ander klaar en pakt elke kans met beide handen aan. Hij verdient dit podium om te laten zien hoe ver hij het heeft geschopt.” Hoe Daan het er vanaf gaat brengen is vanaf 22 maart te volgen via het YouTube-Kanaal Dit is Mbo. Op 17 mei wordt op een Ambassadeursgala bekendgemaakt wie er met de landelijke titel vandoor gaat. 
 

 

 

Afbeelding