Een studiekeuze maken in Corona-tijd

CITAVERDE College organiseert dit weekend online Open Dagen

Op zaterdag 7 en zondag 8 november opent CITAVERDE College haar deuren maar dan … digitaal! Een barstensvolle livestream maakt het voor leerlingen met interesse in het VMBO en MBO mogelijk om een studiekeuze te maken in Corona-tijd.

Online Open Dag

Uit onderzoek blijkt dat een open dag bezoeken voor leerlingen een heel belangrijke activiteit in hun keuzeproces is. Maar liefst 70% van de leerlingen maakt er gebruik van. Daarom wil CITAVERDE College dit schooljaar toch open dagen organiseren. En nu dus digitaal, op zaterdag 7 november voor het VMBO en zondag 8 november voor het MBO. 

Meer informatie is te vinden via www.citaverde.nl/kennismaken. Daar kan een plek voor de livestream gereserveerd worden. Wat kunnen de kijkers verwachten? Voorlichting, een kijkje in de school, docenten die vertellen over het onderwijs, verhalen van studenten en leerlingen, en er is een mogelijkheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom, maar aanmelden is nodig om de juiste link te ontvangen.

Voor bovenbouw basisschool leerlingen en middelbare scholieren begint normaal gezien nu de tijd van oriënteren op een vervolgschool. Door middel van drukbezochte open dagen wordt vaak een eerste indruk verkregen van een nieuwe school. 
Een eerste indruk die dit jaar door het Corona-virus anders gemaakt zal worden dan voorheen, omdat traditionele open dagen voorlopig niet door kunnen gaan. 

“Ook wij hebben besloten dat wij onze open dagen dit jaar niet door kunnen laten gaan zoals we gewend zijn”, aldus woordvoerder Sophie van Kasteren. Waar het onderwijs heeft laten zien snel te kunnen omschakelen naar digitaal lesgeven, wordt ook alles uit de kast getrokken om leerlingen en hun ouders een compleet beeld te geven van het VMBO en MBO-onderwijs van CITAVERDE College, zodat zij een gefundeerde keuze voor een vervolgschool kunnen maken. “Als de mensen niet naar ons mogen komen, komen wij de huiskamers in!”, besluit Sophie. 

CITAVERDE voor het leven

CITAVERDE College is een onderwijsinstelling voor VMBO en MBO en volwassenenonderwijs en heeft vijf verschillende locaties in Limburg. Leerlingen met interesse in de groene sector vinden bij het CITAVERDE College een passende opleiding. Wij leveren leerlingen af die doorgaan en helpen in de ontwikkeling naar economisch en ecologisch bloeiende regio’s. CITAVERDE College loopt voorop in vakmanschap en ondernemerschap en zorgt daarmee voor een beter, mooier en leuker leven.

Wij zetten ons in voor de thema’s gezond leven en gezonde lifestyle; geen afval (no waste); rijke dieren- en plantenwereld; vergroening van onze leefwereld in de stad en vergroening van ons buitengebied. Daarbij werkt het CITAVERDE College veel samen met regionale partners in onderwijs, maatschappelijke organisaties, overheden en de beroepspraktijk. Kijk voor meer informatie ook op www.citaverde.nl.