Nieuws
5 april 2022

Eerste examen IPM-KBA succesvol afgesloten

Woensdag 30-3-2022 vond het eerste IPM-KBA examen in Nederland plaats. De deelnemers waren de studenten van de MBO opleiding Pluimveehouderij van Yuverta. Alle 14 studenten zijn geslaagd!

Bomen in de stad - nationaal groeifonds

Opzet van de training

Als voorbereiding van de training hebben we gebruikgemaakt van het E-learning programma van het ontwikkelCentrum Knaagdierbeheersing (IPM-KBA). In deze e-learning leer je hoe je moet werken volgens de beginselen van integrated pest management (IPM).) De studenten hebben aan het begin van de training de inlogcodes van E-learning Knaagdierbeheersing (IPM-KBA) gekregen.

5 modules

De studenten zijn zelfstandig aan slag gegaan met het doorwerken van de 5 modules waar de E-Learning uit bestaat. Een module bestaat weer uit verschillende elementen waaronder, diverse videolessen, theorielessen met vragen, diverse casussen en het geheel sluit je dan af met een trainer. In deze trainer test je je opgedane kennis van de module. Verder vind je in iedere module factcards, hierin worden verschillende feiten beschreven.

De werkwijze

De 14 studenten die de training gevolgd hebben waren allen gekoppeld aan een docent. Dit werd door de studenten als prettig ervaren. Na het zelfstandig doorlopen van de E-learning, is de lesstof, veelal aan de hand van vragen van de studenten, klassikaal behandeld.

Aansluitend is de training afgesloten met een examen. De studenten waren erg tevreden over de aanpak van deze training.

Aanmelden?

Wil je meer informatie over deze training.

Huisje voor biodiversiteit

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Yuverta Bos

Yuverta Bos

We hebben nieuws want het Yuverta Bos gaat volgend plantseizoen de grond in. Locatie is het bosgebied Lage Vuursche (Utrechtse Heuvelrug).
Teek op een bloem - Week van de Teek

Week van de Teek 22 april

22 tot en met 26 april is de week van de teek. Deze week wordt georganiseerd door kennisinstituut Stigas en 20 landelijke organisaties in de groene en agrarische sectoren. In deze week is er aandacht voor de risico’s die teken met zich meebrengen als je werkt in het groen of graag recreëert in de natuur. Teken kunnen ziektes overbrengen, denk hierbij aan de ziekte van Lyme.
Lancering Hotspot Duurzaam Voedselsysteem

Lancering Hotspot Duurzaam voedselsysteem

14 maart vond de lancering plaats van de Hotspot Duurzaam voedselsysteem - powered by Yuverta - Limburg en Noord-Brabant. Dit initiatief is het epicentrum van samenwerking tussen bedrijven, docenten en studenten, gericht op het vormgeven van een toekomstbestendig, eerlijk en circulair voedselsysteem.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Eerste examen IPM-KBA succesvol afgesloten