Woensdag 30-3-2022 vond het eerste IPM-KBA examen in Nederland plaats. De deelnemers waren de studenten van de MBO opleiding Pluimveehouderij van Yuverta. Alle 14 studenten zijn geslaagd!

Opzet van de training

Als voorbereiding van de training hebben we gebruikgemaakt van het E-learning programma van het ontwikkelCentrum Knaagdierbeheersing (IPM-KBA). In deze e-learning leer je hoe je moet werken volgens de beginselen van integrated pest management (IPM).) De studenten hebben aan het begin van de training de inlogcodes van E-learning Knaagdierbeheersing (IPM-KBA) gekregen.

5 modules

De studenten zijn zelfstandig aan slag gegaan met het doorwerken van de 5 modules waar de E-Learning uit bestaat. Een module bestaat weer uit verschillende elementen waaronder, diverse videolessen, theorielessen met vragen, diverse casussen en het geheel sluit je dan af met een trainer. In deze trainer test je je opgedane kennis van de module. Verder vind je in iedere module factcards, hierin worden verschillende feiten beschreven.

De werkwijze

De 14 studenten die de training gevolgd hebben waren allen gekoppeld aan een docent. Dit werd door de studenten als prettig ervaren. Na het zelfstandig doorlopen van de E-learning, is de lesstof, veelal aan de hand van vragen van de studenten, klassikaal behandeld.

Aansluitend is de training afgesloten met een examen. De studenten waren erg tevreden over de aanpak van deze training.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze training? Mail dan naar levenlangontwikkelen@yuverta.nl.