Frans van Leijden werkte ruim 25 jaar bij HAS Hogeschool. Met het starten en opbouwen van de vestiging Venlo is hij voor HAS Hogeschool en voor de Provincie Limburg van grote betekenis geweest. 
 

De Frans van Leijden Award is in het leven geroepen als eerbetoon in verband met zijn onverwachte overlijden in 2020. Met deze Award worden (afgestudeerde) studenten van HAS Hogeschool ondersteund, die beschikken over o.a. een pioniersgeest, de gave om out-of-the-box te denken en handelen, het lef om buiten de lijntjes te durven kleuren en het doorzettingsvermogen en de volhardingskracht om zijn of haar droom tot werkelijkheid te brengen.

De genomineerden

Uit 63 inzendingen heeft de jury 3 genomineerden gekozen: 
- Ben Flikweert & Miles Bühlmann, vanwege het ontzettend mooie en eerlijke doel dat ze nastreven en er vol voor gaan.
- Hester Schilt, omdat ze op een creatieve manier inspeelt op de ontwikkeling in de markt om consument en producten te verbinden.
- Youri Timmermans, omdat hij het lef heeft om het verschil te maken in een branche waar je het niet snel voor iedereen goed doet.

Stemmen

De komende tijd wordt er van elke genomineerde een professioneel promotiefilmpje gemaakt. Deze staan vanaf 10 mei op www.has.nl/frans-van-leijden. Vanaf dan kun je ook stemmen op jouw favoriet. Uiteindelijk geeft de jury de doorslag, met haar eigen visie op de criteria én natuurlijk de voorkeur van het publiek hierin meewegend.

Prijs en uitreiking

Op donderdag 10 juni wordt de winnaar van de allereerste Frans van Leijden Award bekend gemaakt tijdens het evenement GROW. Naast aandacht en publiciteit ontvangt de winnaar een fysieke award en een cheque ter waarde van € 1.000,-. Deze cheque kan ingezet worden voor een ontwikkeldoel gelieerd aan het idee, initiatief of onderneming. Dat mag coaching of advies zijn, maar ook de aanschaf van een product, materiaal of middel.

De jury bestaat uit Yvonne Kerstens, echtgenote van Frans, en hun twee kinderen: Cas en Hannah van Leijden, Dick Pouwels, oud voorzitter College van Bestuur van HAS Hogeschool en Esther Vennekens, hogeschooldocent en medestarter HAS Hogeschool in Venlo.

Meer weten over Grow?

Lees hier verder.