Lancering samenwerkingsverband Hippisch College Limburg

Op vrijdag 6 maart 2020 werd met een druk op de knop door gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport) de website van Hippisch College Limburg onthuld. De partners van het samenwerkingsverband Hippisch College Limburg hebben op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg met elkaar het glas geheven op een succesvolle samenwerking. Vanaf nu treedt de samenwerking naar buiten om onze missie te volbrengen: het optimaal aansluiten van het hippische onderwijs op de regionale vraag van het bedrijfsleven naar voldoende en goed gekwalificeerd personeel.

Hippisch College Limburg is een samenwerkingsverband tussen het hippische beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio Zuidoost Nederland. De hippische sector in deze regio heeft een sterke positie en ontwikkelt zich in een hoog tempo. Door intensief samen te werken, wordt gezorgd voor voldoende personeel voor de hippische branche van de toekomst en wordt gewerkt aan versterking van de sector.

Door middel van arbeidsmarktrelevant onderwijs worden studenten optimaal voorbereid voor een baan in het toekomstige werkveld. Studenten gaan samenwerken met ondernemers uit de sector en gaan opdrachten voor en met het bedrijfsleven uitvoeren. Dit geeft studenten de kans om al vroeg in contact te komen met ondernemers. De samenwerking met het bedrijfsleven zorgt voor praktijkgericht onderwijs op maat en koppelt studenten met hun talenten aan preferente leerplekken om zo het beste uit hun eigen loopbaan in de sector te halen.

Wilt u ook kennis maken met Hippisch College Limburg en meer horen over deze unieke hippische samenwerking tussen onderwijs en ondernemers?

Bezoek dan onze stand op Indoor Brabant of bezoek onze website: www.hippischcollegelimburg.nl.

Liever via Instagram ons volgen? Daar vindt u ons via @hippischcollegelimburg.