Ons schoolplein wordt groen!

Over een tijdje wordt het schoolplein van CITAVERDE Nederweert getransformeerd van een stenen plein naar een natuurlijk groene omgeving. Met waterdoorlatende verhardingen, wadi’s met planten, infiltratiekratten, infiltratieplaten, een sedumdak en andere voorzieningen zorgen we ervoor dat regenwater in de bodem zakt en niet in het riool verdwijnt. Verder kunnen er onderwijsactiviteiten gegeven worden en krijgen leerlingen (beschutte) plekken waar zij kunnen pauzeren.

Een groen plein draagt positief bij aan de gezondheid en leerprestaties van kinderen en heeft een gunstig effect op de vitaliteit van leerlingen en medewerkers. Verder komt het nieuwe schoolplein tegemoet aan het veranderende weer als gevolg van klimaatverandering. Er zijn langere periodes van droogte en regenbuien zijn heviger.

Les in de buitenlucht
Er is rekening gehouden met het buiten kunnen organiseren van onderwijsactiviteiten. Ook is er ruimte om reguliere lessen buiten te gegeven. Daarnaast krijgen leerlingen de bouwfases te zien, wat mee wordt genomen in de lessen, zodat zij kennismaken met andere manieren van waterbeheer die passen in de huidige tijd.

Kennis delen
We werken in dit project samen met Waterklaar, een kennisnetwerk waarin de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg, het drinkwaterbedrijf en Waterschap Limburg participeren. Voor dit project – wat perfect past binnen de groene visie van ons onderwijs – heeft CITAVERDE een subsidie ontvangen van de gemeente Nederweert.