Gezonde tussendoortjes van vergeten groenten, brownies en falafel van regionaal geproduceerde lupine, een machine die de hoeveelheid antibiotica voor vee doseert. Ook dit jaar stond het event GROW bol van de innovatieve agrofoodprojecten. De studenten met de meest opvallende ideeën werden vandaag in het zonnetje gezet tijdens het online GROW-event op 10 juni. In de categorie Techniek viel Jan Megens van CITAVERDE College Horst in de prijzen. Hij bedacht een automatische medicijn-dosator, die ervoor zorgt dat precies de juiste hoeveelheid antibiotica wordt toegevoegd aan het drinkwater van vee.

In de categorie Food gingen de Vintage Veggie Snackers er met de prijs vandoor. Alissa Schrijnemaekers, Roos Caanen, Esther Schouwenaar en Elise Pelgrim van de Universiteit Maastricht ontwikkelden deze gezonde cracker op basis van vergeten groenten van eigen bodem.

Lyloe Oberndorff van Gilde Opleidingen/VISTA college mag zich de winnaar noemen van de vakjuryprijs in de categorie Duurzaamheid. Zij gebruikte regionaal geproduceerde lupine in verschillende gerechtjes als brownies en falafel.

HAS-studenten Bram Mourits, Ivana Schönhage, Juliette Schot en Tom Grootjans wisten de meeste stemmen van het publiek te bemachtigen en gingen er met de publieksprijs vandoor. In opdracht van de Gemeente Beekdaelen hebben deze studenten onderzoek gedaan naar de effecten van Bokashi (gefermenteerd organisch materiaal) en GFT-compost voor akkerbouwers.

Onze hartelijke felicitaties aan alle prijswinnaars!

Alle innovatieve agrofoodprojecten zijn te vinden op www.growlimburg.nl. De hele uitzending terugkijken? Dat kan hier: https://bit.ly/2RK0NKs.
De korte aftermovie volgt binnenkort.