Samenwerking met Buitenbad Groot Venlo

Het buitenbad in Blerick wordt al enkele jaren gerund door een team van enthousiaste vrijwilligers. Het terrein is echter zo groot dat er meer werk blijft liggen dan er gedaan kan worden. 

Ondanks de coronacrisis, waardoor het zwembad afgelopen zomer niet open kon, is er zeker twee keer per week veel werk te verzetten aan baden en terrein. Daarom nam Vera Kuijs-Coopmans - vrijwilliger bij het zwembad én docent bij CITAVERDE Bedrijfsopleidingen - het initiatief om met studenten Groen (Hoveniers) op het terrein hun (her)examen(s) af te leggen. Het terrein is meer dan groot genoeg om de nodige coronamaatregelen in acht te nemen. Er is veel groen te vinden en er zijn meer dan voldoende werkzaamheden te verrichten die passen binnen het les- en examenprogramma van de studenten.

In september was het zover en ging een groep van ongeveer 10 studenten aan de slag, samen met een begeleidend docent en twee assessoren. Helaas werkte het weer niet helemaal mee, maar aan het einde van de dag was het resultaat evengoed zichtbaar; zowel in het opgeleverde werk als in het aantal studenten dat het examen positief afsloot!

Voor Buitenbad Groot Venlo en CITAVERDE College was het een echte win-win-situatie. Beide partijen kijken uit naar een mogelijke verdere samenwerking.