Dinsdagmiddag 26 oktober jl. startte de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij met de eerste groep in Boskoop. Dit is voorafgaand op feestelijke wijze gevierd. Betrokkenen en genodigden waren zowel fysiek als online aanwezig. Na het ontvangst werd er speciaal welkom geheten aan docent & coördinator Peet Stolwijk van Yuverta, Anja van Tilburg van de Greenport Boskoop, Robert Soesman van Talentboom, Michiel Gerritsen van het Boomkwekerijmuseum en Jan van Leeuwen van LTO Vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen.

 

Lintje knippen

Na een korte introductie over het ontstaan van de Brancheopleiding door Robert Soesman en een toelichting op de samenwerking door Marleen van Arendonk van Yuverta LLO (Leven Lang Ontwikkelen) werden alle aanwezigen kort welkom geheten door Michiel Gerritsen van het Boomkwekerijmuseum. Aansluitend was het tijd voor de officiële handeling, het doorknippen van het lintje door Jan van Leeuwen van LTO. Ondanks dat er geen snoeischaar werd aangereikt wist Jan de ondertussen binnenkomende deelnemers te vermaken onder het genot van een kop koffie en het bijpassende gebakje het ‘Boskoops tuintje’.

Onder leiding van Peet Stolwijk en Marleen van Arendonk van Yuverta hebben de 18 deelnemers, waaronder 2 dames, de brancheopleiding afgetrapt. Door de aanwezige media zijn feestelijke foto’s en een filmpje gemaakt waaronder een INSTA-LIVE opname door Talentboom (Instagram).

 

Meer weten
Bekijk het volledige programma van de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij op de website.
De opleiding wordt aangeboden door Yuverta in Boskoop, Geldermalsen en Horst alsmede door CURIO in Breda en Zone.college in Zwolle.