Startsignaal nieuwbouw Jagerstraat Roermond

Onthulling bouwbord

Op 25 mei heeft de onthulling van het bouwbord van de nieuwbouw aan de Jagerstraat in Roermond plaatsgevonden. Daarmee is het startsignaal gegeven: de bouw is echt begonnen! Het bord is feestelijk onthuld onder toeziend oog van genodigden van CITAVERDE College: het College van Bestuur, directieleden, medewerkers, de OR en de leerlingenraad. Aannemer Wijnen Bouw en de Twee Snoeken Architecten mochten niet ontbreken en de wethouder Ferdinand Pleyte van Gemeente Roermond heeft samen met ons het glas geheven op een mooie samenwerking voor een toekomstbestendig schoolgebouw. 

Het duurzame schoolgebouw wordt het nieuwe thuis voor VMBO-leerlingen en MBO-studenten van CITAVERDE College Roermond, deelnemers en medewerkers van CITAVERDE Bedrijfsopleidingen en medewerkers van het Bestuursbureau van CITAVERDE College. De laatste twee zijn momenteel in Herten en Horst gesitueerd. Leerlingen kunnen volgens de planning voor het eerst les krijgen in het nieuwe gebouw in het schooljaar 2022-2023.

Thuis in de toekomst

Op het bouwbord staat de naam Yuverta. Vanaf 1 augustus gaat CITAVERDE College namelijk fuseren met Helicon en Wellant en gaan we verder onder de nieuwe schoolnaam Yuverta. Door samen te gaan, zorgen we ervoor dat we ons onderwijs nog beter maken en blijven we persoonlijk en dichtbij.

Wij zijn heel blij met het eigentijds duurzaam ontwerp van architect De Twee Snoeken en denken dat het nieuwe schoolgebouw een plek wordt waar alle VMBO-leerlingen en MBO-studenten met veel plezier kunnen leren en zich ontwikkelen. Met dit gebouw zijn wij, net als de belofte van onze nieuwe fusie-organisatie Yuverta, helemaal Thuis in de Toekomst!

Afgelopen tijd is er vooral veel gesloopt en plaatsgemaakt op de plek waar de bouw gaat starten. „We hebben veel grond aan de Jagerstraat waardoor we de oude school gewoon kunnen laten staan terwijl de nieuwe ernaast wordt gebouwd”, legt projectleider Ivo Dassen uit. Meer weten? Lees hier verder over de nieuwbouw.