Voorlichting voor ouders groep 7/8-leerlingen

Een middelbare school kiezen voor je kind is niet gemakkelijk. Daarbij wil je je als ouder graag goed oriënteren. Op woensdagavond 7 oktober kan dat bij het CITAVERDE College in Nederweert.

CITAVERDE Nederweert is een kleinschalige, gastvrije school waar leerlingen worden gezien en gehoord. Er worden theorielessen gegeven en er is plaats voor praktijk- en projectonderwijs. We vinden het belangrijk dat de leerlingen zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen op school, aan rekenen en lezen besteden wij extra aandacht. Relatief veel leerlingen met dyslexie of dyscalculie vinden hun weg naar CITAVERDE Nederweert en krijgen hierbij de juiste ondersteuning.

Mavo in het groen, Design & Innovation
Wij zijn een duurzame school met respect voor mens en natuur, leerlingen leren over de omgeving, duurzaamheid en gezonde voeding. Ook digitale vaardigheden vinden we belangrijk; tijdens het vak Design & Innovation wordt er gewerkt met ontwerpsoftware, een lasersnijder, 3D-printers en programmeren leerlingen onze robot.

Hoe dat in de praktijk eruit uitziet? Dat wordt toegelicht op woensdag 7 oktober van 19.00-20.30 uur. Deze informatieavond vindt plaats op school aan de Pastoor van der Steenstraat 5 in Nederweert. De opzet is vanwege het Coronavirus aangepast. Er worden kleinere groepjes gemaakt voor de presentatie en we vragen bezoekers om alleen te komen, te weten één ouder/verzorger per kind. Op die manier kunnen wij deze avond volgens de richtlijnen van het RIVM organiseren.

We willen je vragen om je voor deze avond aan te melden, dat kan via het formulier op onze website. Neem een kijkje op www.citaverde.nl/nederweert of op de Facebookpagina van CITAVERDE Nederweert.