“Ik vond beauty en wellness altijd al interessant, vandaar dat biologie ook één van mijn lievelingsvakken was op het CITAVERDE College. Sowieso vond ik het heel leuk op school, die afwisseling van met je handen en hersenen bezig zijn werkte heel goed voor mij.”, vertelt Lotte Scheijven. Ze haalde in 2010 haar VMBO-T diploma, ging daarna naar het Gilde Wellness & Beauty College in Venlo en is sinds 2016 eigenaar van Lot Beauty & Wellness in Nederweert.
 
“Wat me het meeste is bijgebleven is de studiereis naar Berlijn die we destijds maakten met school. Dat vond ik zo fantastisch.”, vertelt Lotte. Toen ze op het Gilde moest kiezen waar ze stage ging lopen was de keuze dan ook zo gemaakt, ze ging naar Berlijn.

"Duitsland is heel groot op het gebied van spa’s en luxe, in Berlijn kon ik stagelopen bij de spa van een van de meest luxueuze hotels in Duitsland, Hotel Adlon Kempinski. Dat was best pittig omdat ik mezelf moest zien te redden met mijn 19 jaar in zo’n grote stad. Gelukkig was ook Duits één van mijn lievelingsvakken op het CITAVERDE, dat kwam goed uit!”, lacht Lotte.
 
Nadat ze haar diploma behaalde, dacht ze terug aan een artikel dat ze las op het CITAVERDE. “Het ging over een meisje die als schoonheidsspecialiste op een cruiseschip werkte. Dat wilde ik ook! Ik had altijd al de ambitie om voor mezelf te beginnen dus wist dat als ik deze kans niet greep, ik het nooit meer zou doen. Ik heb in totaal negen maanden aan boord van een cruiseschip gewerkt. Eerst in het Middellandse Zeegebied en in de winter staken we over en heb ik de Bahama’s, Caraïben en Jamaica gezien. Het was hard werken - 70 uur per week was normaal - maar zo’n toffe ervaring!” 
 
Bij thuiskomst in Nederweert besloot ze voor zichzelf te beginnen. Eerst combineerde ze het met haar werk in een wellness maar sinds 2017 werkt ze volledig in haar eigen schoonheidssalon. “Tot ik werd gevraagd om op het Gilde lessen te verzorgen. Dat wilde ik wel! Dit heb ik er tot 2019 bij gedaan. Nu werk ik weer fulltime voor mezelf.”
 
Gevraagd naar wat zij leerlingen van CITAVERDE mee zou willen geven, antwoordt Lotte: “Mijn advies zou zijn: ga er gewoon voor en probeer het. Ik dacht altijd dat je VWO of HAVO nodig had om je doelen te halen. Maar kijk mij nu, in 2010 haalde ik mijn diploma en nu sta ik hier met een eigen zaak en heel veel ervaringen rijker. Opleidingsniveau maakt niets uit wanneer je iets wilt bereiken. Ik hoop dat de leerlingen dat in hun oren knopen en hun dromen najagen. Mijn droom is namelijk uitgekomen."