Nieuws
27 februari 2024

SLIM-subsidie voor MKB-bedrijven opnieuw beschikbaar vanaf 1 maart 2024

subsidies en regelingen voor leven lang ontwikkelen 2024

Vanaf 1 maart 2024 hebben MKB-ondernemingen weer de mogelijkheid om SLIM-subsidie aan te vragen. Deze subsidieregeling is bedoeld ter ondersteuning van scholingsactiviteiten binnen de organisatie, met als doel het bevorderen van een cultuur van voortdurende ontwikkeling en groei van medewerkers.

Wat is een SLIM-subsidie?

Met de SLIM-subsidie krijg je als MKB-bedrijf de kans om initiatieven op te zetten die de ontwikkeling van werknemers bevordert. Dit draagt bij aan het behoud van de inzetbaarheid van personeel gedurende hun loopbaan, terwijl hun werkervaring leuk en uitdagend blijven vinden.

SLIM-subsidie aanvragen

Het aanvraagtijdvak opent op vrijdag 1 maart 2024 om 9.00 uur en sluit op donderdag 28 maart 2024 om 17.00 uur. Het is belangrijk om op tijd je aanvraag in te dienen via het Subsidieportaal van Uitvoering van Beleid.

Het aanvraagproces is onderhevig aan enkele richtlijnen. Per aanvrager kan slechts één subsidieaanvraag worden ingediend. De behandeling van de aanvragen geschiedt op basis van loting. Zorg ervoor dat de aanvraag volledig aan alle gestelde eisen voldoet om in aanmerking te komen voor behandeling. Aanvragers moeten zich hiervoor vooraf registreren via het Subsidieportaal van Uitvoering van Beleid.

Doelen van de SLIM-subsidie

De subsidie is voor allerlei nieuwe ideeën gericht op leren en ontwikkelen. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor de volgende 4 activiteiten:

  • Doorlichting onderneming. Bijvoorbeeld om een externe adviseur in te schakelen om je bedrijf door te laten lichten. En een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken. Hiermee gaat je bedrijf direct aan de slag.
  • Loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt een ondernemer zijn medewerkers vitaal te houden. Daarnaast is het goed voor de strategische planning van het bedrijf.
  • De regeling biedt ook ruimte voor initiatieven gericht op methoden die werknemers aanmoedigen in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het oprichten van een bedrijfsschool. Of ontwikkeling van een systeem van ontwikkelgesprekken met werknemers. Of het opschalen en uitbreiden van succesvolle projecten.
  • Derde leerweg. Een mkb-werkgever kan een praktijkleerplaats aanbieden voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg. Dat is een maatwerktraject voor volwassenen met werkervaring. Maar ook voor werkzoekenden en werknemers die een carrièreswitch willen maken (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, 2022).

Lees meer over de SLIM-subsidie op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Literatuur

  1. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. (2022, 28 april). SLIM-regeling. Leven Lang Ontwikkelen | Rijksoverheid.nl. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/slim-regeling

Vragen?

Huisje voor biodiversiteit

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

subsidies en regelingen voor leven lang ontwikkelen 2024

Subsidies en Regelingen voor Leven Lang Ontwikkelen in 2024

Welke subsidies en regelingen voor leven lang ontwikkelen in 2024 zijn er? In 2024 zijn er diverse regelingen beschikbaar voor het volgen van scholing en andere leervormen, waaronder subsidies. In dit overzicht vind je ze handig bij elkaar, inclusief de aanvraagperiodes.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor SLIM-subsidie voor MKB-bedrijven opnieuw beschikbaar vanaf 1 maart 2024