Filter Verfijn de resultaten
Vakgebied
Leerweg
Kennisvariant
Locatie

Voltijd opleidingen MBO

Als voltijdstudent volg je in principe elke dag lessen of colleges, loop je stages en doe je aan zelfstudie. Een voltijd MBO opleiding wordt ook wel een beroeps opleidende leerweg genoemd (BOL). Het zijn vaak de opleidingen waarbij je een traditionele leerweg volgt. Dit betekent dat je van maandag tot en met vrijdag naar school gaat en dat het rooster ieder kwartaal verandert. Naast het volgen van lessen, loop je ook meerdere keren stage. Bovendien ligt natuurlijk ook het studentenleven voor je open, en heb je recht op studiefinanciering en een ov-studentenkaart! 

Ontdek hieronder alle voltijd MBO opleidingen van CITAVERDE. 

Verschil voltijd en deeltijd

Bij een voltijd opleiding breng je nagenoeg de gehele opleiding op school door. Bij een voltijd opleiding zijn onderwijsinstituten dan ook gebonden aan een minimaal aantal contacturen.
Daarentegen is een deeltijdopleiding, wat de naam al doet vermoeden, een opleiding die mensen vaak volgen naast hun baan. Dit betekent dat je gemiddeld 1x per week, of in de avonduren, naar school gaat en zelf studeert. De resterende tijd breng je door op je werk.

Dezelfde competenties, een andere leerweg

Of je nu een MBO-opleiding voltijd volgt of in deeltijd, aan het eind beschik je over hetzelfde competentieprofiel. Alleen de weg daarnaar toe is verschillend. Het voordeel van opleidingen in voltijd is hun tijdsduur. Bij deze opleidingen kun je dezelfde hoeveelheid leerstof in een korte tijd opnemen, omdat je er fulltime mee bezig bent. Daarnaast zijn er 3 belangrijke verschillen op te noemen waarom men kiest voor voltijd of deeltijd. Allereerst de leeftijd van de studenten, ten tweede de verdeling van het aantal uren over leren in school en leren in de praktijk, en tenslotte de verwevenheid van je werk met je studie. Dit zijn drie belangrijke vragen om voor jezelf te beantwoorden, zodat je een goede keuze kunt maken. 

Hulp nodig bij je keuze? Je kunt altijd contact opnemen met ons studie- en loopbaancentrum. We helpen je graag. 

Op zoek naar een voltijd opleiding?

Als je op zoek bent naar voltijd opleidingen op MBO niveau, dan ben je bij het CITAVERDE College aan het juiste adres. Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod aan deze studies. Zo zit er voor eenieder wat interessants tussen. Van dierverzorging tot retail, van designer tot hovenier en van boer tot milieu-inspecteur. 

Bij een voltijd opleiding start je met een basisfase, waarin algemene vakken aangeleerd worden. Vervolgens leer je je toekomstige beroep nader kennen. Daarop volgt een specialisatie fase en de studie eindigt met een keuzedeel, waarin je jouw studie helemaal eigen kunt maken. Benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Bekijk onze voltijd opleidingen en schrijf je in!