Nieuws
20 mei 2022

Wijzigingen licentie voor Knaagdierbeheersing per 1 januari 2023

Licentie knaagdierbeheersing

Wij informeren je graag op tijd over de wijzigingen rond de licentie voor Knaagdierbeheersing. We staan vanaf juni voor je klaar met ons aanbod, zodat je bedrijf vanaf 1 januari 2023 gecertificeerd kan zijn conform de nieuwe regelgeving.

Huidige situatie

Op dit moment is er bij de certificering voor knaagdierbeheersing een onderscheid tussen binnen bedrijfsgebouwen en buiten bedrijfsgebouwen.

Nieuwe situatie per 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 is er geen onderscheid meer. Voor het gebruik van biocide is de licentie IPM-KBA (Integrated Pest Management Knaagdier Beheersing Agrarische bedrijven) nodig. Hiervoor ben je als bedrijf verplicht gecertificeerd te zijn. IPM-KBA kan behaald worden door het volgen van de training Knaagdierbeheersing IPM (KBA) en het maken van het examen.

Let op: In de knaagdierbeheersing is de IPM aanpak leidend. Om rodenticiden te gebruiken dient zowel de agrari√ęr als het bedrijf een certificaat te hebben.

Hoe kan ik mijn bedrijf certificeren?

Om je als bedrijf te certificeren dien je het KPMB Aanvraagformulier Bedrijfsregistratie volledig in te vullen en aan de stichting Keurmerk Plaagdieer Management Bedrijven te versturen. Daarna maak je de keuze voor een gecertificeerde instantie waarmee je een datum afspreekt voor een audit. Als het KPMB-secretariaat het bedrijfscertificaat dan heeft ontvangen wordt het bedrijf opgenomen in het KPMB-register.

Inhoud van de training:

De training bestaat uit een eigen voorbereiding van ongeveer 3 uur die je zelf kan indelen, vervolgens ben je een dagdeel bezig met de expertmeeting, gevolgd door een tweede dagdeel examen.

  • Een e-learning ter voorbereiding op het examen;
  • Expertmeeting: actualiteiten, beantwoorden van vragen & praktische tips (ochtend);
  • Examen (middag).

Indien het examen met een positief resultaat wordt afgerond, ontvang je een licentie vanuit Bureau Erkenningen.
Schrijf je direct in: ja, ik heb interesse

Bijzonderheden:

De licentie IPM KBA heeft een geldigheid van 5 jaar. Binnen deze 5 jaar dien je een praktijkbijeenkomst te volgen en in het laatste jaar opnieuw examen te doen om deze licentie te verlengen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze training.

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Redactie

Dit artikel is gepubliceerd in het vakblad De Hovenier 12 ‚Äď 2022, Auteur: Heidi Peters van NWST, Ge√Įnterviewde: Jos Jonkers van Jonkers hoveniers en Bert Diddens, onderwijsco√∂rdinator van Yuverta leven lang ontwikkelen (llo) Zuid-Nederland

Verder lezen?

Stad van de Toekomst

Lancering nieuwe blogserie Stad van de Toekomst

Groen, de groene omgeving, de groene stad, staat volop in de belangstelling. Klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit is steeds meer zichtbaar om ons heen. Dit geeft tegelijkertijd kansen voor groene stadslandschappen. Meer groen geeft steden en dorpen de capaciteit om te blijven functioneren na extreme weersomstandigheden
Gewasbeschermingsonderwijs - Herman Janssen

40 Jaar Gewasbeschermingsonderwijs

Als bevlogen docent met 40 jaar ervaring in het gewasbeschermingsonderwijs heeft Herman Janssen wel wat te melden dacht de redactie. En dus vroegen we de afzwaaiend docent ‚Äď per 1 september 2023 heeft hij afscheid genomen bij Yuverta ‚Äď om een interview.
Blauwe Hotspot Dordrecht

Blauwe Hotspot Dordrecht

De Blauwe Hotspot Dordrecht is dé community voor studenten, docenten en professionals uit het blauwgroene domein die zich specifiek richt op de thema's Water, Bodem & klimaat'.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Wijzigingen licentie voor Knaagdierbeheersing per 1 januari 2023