MBO Medewerker bloem, groen en styling

In een tuincentrum of een bloemenzaak voel jij je thuis. Jij bent creatief, hebt oog voor trends en design en weet na deze opleiding hoe je met bloemen en planten kleur, sfeer en een gevoel overbrengt. Je maakt groene arrangementen, verzorgt bloemen, planten en natuurlijke materialen en maakt deze verkoopklaar. Dankzij jouw bijdrage zien bijvoorbeeld winkels, huwelijkslocaties, woonhuizen, terrassen en kantoren in Limburg er nét een beetje mooier, beter en leuker uit. 

Opbouw van de MBO-opleiding

De MBO niveau 2 opleiding medewerker bloem, groen en styling start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over de producten, een bloemwerk maken en etaleren.  In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Voorbeelden van keuzedelen voor deze MBO-opleiding zijn trends en bloemwerk en klantgericht communiceren.  

Deze opleiding van CITAVERDE College is een samenwerking aangegaan met de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW), waardoor we nog beter onderwijs gaan bieden door betere aansluiting op de praktijk en jou met innovaties kennis te laten maken. 

Bekijk in onderstaande overzichten de studenttevredenheid, slagingspercentages, kans op werk, kans op stages en het gemiddelde startsalaris voor deze opleiding.

Deze opleiding is er ook op niveau 3 en er zijn twee opleidingen op niveau 4: vakexpert & bedrijfsleider/ondernemer

Lees meer

Wat leer je

Groene decoraties maken Jij maakt bloemwerken, presentaties en groene decorstukken.
Styling Jij kiest de materialen en middelen voor een winkel of locatie.
Klantgericht werken Je hebt commercieel inzicht en je bent kostenbewust.

Eisen

Vooropleiding -Diploma niveau 1
-Overgangsbewijs van 2 naar 3 HAVO
-VMBO leerwegen: BL, KL, GL of TL
Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met de locatie van je keuze.
Echte verhalen Van ouders, onze studenten & beroepsprofessionals

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 2 Medewerker bloem, groen en styling (crebonummer 25443).

Doorleren

Na de opleiding Medewerker bloem, groen en styling kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding.

Beroepen

Jij kunt na deze opleiding aan de slag in een tuincentrum, decoreer- of stylingsbedrijf, een bloemenzaak of groene woonwinkel.

Kosten MBO-opleiding medewerker bloem, groen en styling

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

Lesgeld

BOL niveau 1-4 (voltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 1.216,- voor BOL-onderwijs.

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding medewerker bloem, groen en styling moet je voor boeken, readers en dergelijke rekenen op ongeveer € 450,- in het eerste studiejaar en ongeveer € 150,- in het tweede leerjaar. Daarnaast schaf je software aan voor ongeveer € 140,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig. 

Vrijwillige (ouder)bijdrage  

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Lees meer