MBO Medewerker dierverzorging 

Op de opleiding dierenverzorging leer je van alles over verzorging, hygiëne en gedrag van dieren. Als jij dierverzorger wil worden, staan diergezondheid, dierenwelzijn en veiligheid van mens en dier bij jou op nummer 1. Jij hebt een proactieve houding en werkt met oog voor een schone, nette en werkbare omgeving. Help jij gezinnen in Limburg en daarbuiten met de gezondheid van hun huisdieren?

Opbouw van deze MBO opleiding

De MBO niveau 2 opleiding medewerker dierverzorging start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over de zorg voor dieren, hygiëne en gedragskenmerken. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Een voorbeeld van een keuzedeel voor deze MBO opleiding is een verdieping in diergedrag, dierenwelzijn en ethiek.

Bekijk in onderstaande overzichten de studenttevredenheid, slagingspercentages, kans op werk, kans op stages en het gemiddelde startsalaris voor deze opleiding.

Deze opleiding is er ook op niveau 3 en niveau 4.

Lees meer

Wat leer je

Zorgzaamheid Jij biedt dieren een schone, veilige, en verzorgde leefomgeving.
Sociale vaardigheden Jij bent een echte teamplayer en klantvriendelijk.
Je proactief opstellen Bij afwijkend gedrag van de dieren weet jij op de juiste manier te reageren.

Eisen

Vooropleiding -Diploma niveau 1
-VMBO leerweg BB
Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met de locatie van je keuze.
Echte verhalen Van ouders, onze studenten & beroepsprofessionals

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald ontvang je een diploma niveau 2 medewerker dierverzorging (crebonummer 25580).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding, bijvoorbeeld de opleiding vakbekwaam medewerker dierverzorging.

Beroepen

Jij kunt na de opleiding dierenverzorging aan de slag bij een dierenwinkel, asiel, pension, bij een hondenuitlaatservice of op een kinderboerderij.

Kosten MBO-opleiding medewerker dierverzorging

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

Lesgeld

BOL niveau 1-4 (voltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 1.216,- voor BOL-onderwijs.

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding medewerker dierverzorging moet je voor boeken, readers en dergelijke rekenen op ongeveer € 300,- in het eerste studiejaar en ongeveer € 150,- in het tweede leerjaar. Daarnaast schaf je persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor ongeveer € 75,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig. 

Vrijwillige (ouder)bijdrage  

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Lees meer