MBO Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

Tijdens de MBO niveau 3 opleiding bloem, groen en styling leer je je in te leven in de klant, creatief te denken en te adviseren. Jij creëert met de goede combinatie van bloemen, planten en natuurlijke materialen een nieuwe omgeving met een eigen gezicht. Onder andere winkels, feestlocaties, tentoonstellingen en beurzen in Limburg en daarbuiten zien er dankzij jouw bijdrage nét even mooier, beter en leuker uit! 

Opbouw van de MBO-opleiding

De MBO niveau 3 opleiding vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan groene arrangementen maken, etaleren, presenteren, design en trends. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Voorbeelden van keuzedelen voor deze MBO-opleiding zijn trends en conceptueel bloemwerk of inspelen op innovaties.   

Deze opleiding van CITAVERDE College is een samenwerking aangegaan met de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW), waardoor we nog beter onderwijs gaan bieden door betere aansluiting op de praktijk en jou met innovaties kennis te laten maken. 

In onderstaande overzichten vind je de studenttevredenheid, slagingspercentages, kans op werk, kans op stages en het gemiddelde startsalaris voor deze opleiding.

Deze opleiding is er ook op niveau 2 en er zijn er twee op niveau 4: bedrijfsleider/ondernemer en vakexpert.

Lees meer

Wat leer je

In- en verkoop organiseren Je koopt in, ontvangt en verwerkt producten en maakt en verkoopt groene arrangementen.

Adviseren Jij geeft klanten ideeën over stijl, sfeerconcepten, kleuren en vormen.
Neus voor trends Jij adviseert over trends, marktontwikkelingen en begeleidt medewerkers hierbij op vaktechnisch gebied.

Eisen

Vooropleiding Voor het diploma niveau 3:
-Diploma niveau 2
-Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
-VMBO Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg
Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact >ankerlink naar locatie< op met de locatie van je keuze.
Echte verhalen Van ouders, onze studenten & beroepsprofessionals

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 3 Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling (crebonummer 25444).

Doorleren

Na de MBO niveau 3 opleiding Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.

Beroepen

Na deze opleiding is jouw werkplek divers. Vaak werk je in een winkel, bijvoorbeeld een bloemenzaak als bloembinder of etaleur. Maar bij gelegenheid kun je ook werkzaam zijn op locatie zoals bij de aankleding van feesten, tentoonstellingen en beurzen.

Kosten MBO-opleiding Vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

Lesgeld

BOL niveau 1-4 (voltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 1.216,- voor BOL-onderwijs.

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding vakbekwaam medewerker bloem, groen en styling moet je voor boeken, readers en dergelijke rekenen op ongeveer € 450,- in het eerste studiejaar en ongeveer € 150,- in de overige leerjaren. Daarnaast schaf je software aan voor ongeveer € 140,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig. 

Vrijwillige (ouder)bijdrage  

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Lees meer