MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging

Voor de vakbekwaam medewerker dierverzorging zijn er geen geheimen meer op het gebied van diergezondheid, dierenwelzijn en veilig en gezond werken. Ook kun jij na deze opleiding dieren trainen en gewenst gedrag stimuleren. En tot slot horen omgaan met klanten en werkzaamheden in de winkel oppakken er ook bij! Kortom, jij bent dierverzorger, adviseur in de winkel en kenner op het gebied van hygiëne en veiligheid in één! Help jij mee de huisdieren in Limburg en daarbuiten gezond te houden?

Opbouw van deze MBO-opleiding

De MBO niveau 3 opleiding vakbekwaam medewerker dierverzorging start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over de zorg voor dieren, hygiëne en gedragskenmerken, maar ook kennis van verkoop, voeding en het trainen van dieren. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Een voorbeeld van een keuzedeel voor deze MBO opleiding is Duits.
Studenttevredenheid, slagingspercentages, kans op werk, kans op stages en het gemiddelde startsalaris vind je hieronder:

Deze opleiding is er ook op niveau 2 en niveau 4.

Lees meer

Wat leer je

Kennis en kunde over dieren Jij weet alles over het verzorgen, behandelen en trainen van dieren.
Goed verantwoordelijkheidsgevoel Je bent verantwoordelijk voor je werk, medewerkers, materialen en middelen.
Adviseren Jij geeft klanten advies over hun dieren en benodigde producten.

Eisen

Vooropleiding -Diploma niveau 2
-VMBO KB
Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met de locatie van je keuze.
Echte verhalen Van ouders, onze studenten & beroepsprofessionals

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald ontvang je een diploma niveau 3 vakbekwaam medewerker dierverzorging (crebonummer 25579).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding, bijvoorbeeld de opleiding bedrijfsleider dierverzorging of dierenartsassistent paraveterinair

Beroepen

Jij kunt na de opleiding Medewerker dierverzorging aan de slag in een asiel, pension, bij een hondenuitlaatservice of op een kinderboerderij. Maar ook in een dierenwinkel kun jij klanten adviseren en de boel draaiende houden.

Kosten MBO-opleiding vakbekwaam medewerker dierverzorging

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

Lesgeld

BOL niveau 1-4 (voltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 1.216,- voor BOL-onderwijs.

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding vakbekwaam medewerker dierverzorging  moet je voor boeken, readers en dergelijke rekenen op ongeveer € 350,- in het eerste studiejaar en ongeveer € 150,- in de overige leerjaren. Daarnaast schaf je persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor ongeveer € 75,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig. 

Vrijwillige (ouder)bijdrage  

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Lees meer