MBO Vakexpert voeding en voorlichting

Tijdens deze opleiding leer je alles over grondstoffen en ingrediënten, productieprocessen en voedselbereiding. Maar ook voedingspatronen en voedselveiligheid zijn belangrijke thema’s. Verschillende doelgroepen geef jij na deze opleiding adviezen. Of je draait mee in projecten om kantines op scholen gezonder te maken of de gezondheid in wijken te verbeteren. Want gezond eten en leven kan hartstikke leuk zijn! Word jij de nieuwe lifestyle- of foodcoach van Limburg of daarbuiten?

Opbouw van de MBO- opleiding vakexpert voeding en voorlichting

Voor deze MBO niveau 4 opleiding vakexpert voeding en voorlichting start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over producten, voedselbereiding, voedselveiligheid en voedingspatronen. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept.

Vind je werken in de voedingssector sowieso leuk? Kijk dan ook eens bij vakexpert voeding en technologie.

Lees meer

Wat leer je

Coachen en begeleiden Jij houdt de wensen en de mogelijkheden van de klanten in het oog.
Presenteren en adviseren Jij kunt voedingsplannen opstellen en weet deze enthousiast over te brengen op je klant.
Zelfstandig ondernemerschap Jij kunt projectmatig werken en inspelen op de veranderende wereld om je heen. Linksom of rechtsom: jij brengt een gezonde leefstijl aan de man!

Eisen

Vooropleiding - Diploma niveau 3
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
- VMBO leerwegen: KB, GL of TL
Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met de locatie.
Echte verhalen Van ouders, onze studenten & beroepsprofessionals

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld, ontvang je een diploma niveau 4 Vakexpert voeding en voorlichting (crebonummer 25464).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een HBO-opleiding, bijvoorbeeld de opleiding Voeding en diëtiek, Docent en kennismanager voeding en communicatie of Fysiotherapie.

Beroepen

Na deze opleiding kun jij aan de slag als voedingsadviseur, voedingsconsulent, lifestylecoach, projectmedewerker op het gebied van voeding, medewerker in ambachtelijke levensmiddelenbedrijven, voorlichter in de voedingsmiddelenindustrie.

Kosten MBO-opleiding vakexpert voeding en voorlichting

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

Lesgeld

BOL niveau 1-4 (voltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 1.216,- voor BOL-onderwijs.

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding vakexpert voeding en voorlichting zijn de kosten van leer- en hulpmiddelen momenteel nog niet bekend.

Vrijwillige (ouder)bijdrage

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Lees meer