MBO Verkoopspecialist groene detailhandel

De verkoopspecialist zorgt ervoor dat de winkel er tiptop uitziet, maar vindt het ook geen bezwaar om de administratie en de bestellingen te doen. Jij hebt geleerd hoe je in de groene detailhandel en in de retailwereld voor de beste verkoopcijfers zorgt. In een tuincentrum, dierendetailhandel, groothandel of een winkel met andere natuurlijke producten voel jij je thuis! Je werkt zelfstandig in de retail als verkoper onder leiding van de bedrijfsleider en je stuurt collega’s aan. Word jij met jouw verkooptalent onderdeel van de groene economie in Limburg?

Opbouw van de MBO-opleiding

De MBO niveau 3 opleiding verkoopspecialist groene detailhandel start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over je producten, adviseren en je leert wat je moet doen voor een ondernemende werkhouding. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept.

Deze opleiding is er ook op niveau 2.

Lees meer

Wat leer je

Leiding geven Jij weet wat er moet gebeuren van openen van de winkel tot sluit en voert dit met je team uit.
Kennis van je producten Dieren, planten, bloemen en natuurlijke producten: jij kent de beste verzorging.
Ondernemen Zijn er kansen voor de zaak? Jij weet hoe je op veranderingen kunt inspelen!

Eisen

Vooropleiding -Diploma niveau 2
-Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
-VMBO leerwegen: KB, GL of TL
Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met de locatie.
Echte verhalen Van ouders, onze studenten & beroepsprofessionals

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 3 Verkoopspecialist groene detailhandel (crebonummer 25501).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding. Neem contact op met de decaan als je meer wil weten over de mogelijkheden.

Beroepen

Na deze opleiding kun jij aan het werk als verkoopspecialist in de groene detailhandel, tuincentra of dierendetailhandel. Maar ook in de logistieke sector en in- en verkoper in een groothandel zijn mogelijke beroepen.

Kosten MBO-opleiding verkoopspecialist groene detailhandel

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

Lesgeld

BOL niveau 1-4 (voltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 1.216,- voor BOL-onderwijs.

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding verkoopspecialist groene detailhandel moet je voor boeken, readers en dergelijke rekenen op ongeveer € 300,- in het eerste studiejaar en ongeveer € 150,- in de overige leerjaren. Daarnaast schaf je persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor ongeveer € 50,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig.

Vrijwillige (ouder)bijdrage

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Lees meer