Workshops tijdens de Skills finale!

Op 14 en 15 februari vinden bij het dierenbeschermingscentrum in Born de finales plaats van de landelijke vakwedstrijden voor MBO dierverzorging en dierenartsassistente: Skills Heroes. Behalve de finalewedstrijd voor de deelnemende MBO-leerlingen worden op beide dagen workshops georganiseerd met en over dieren. Omdat jij graag met dieren bezig bent, willen we jou uitnodigen om deel te nemen aan deze workshops!

Wat kun je verwachten?

Van 10.00 uur tot ongeveer 14.30 uur kun je in Born deelnemen aan diverse workshops. Onderstaand vind je een beschrijving van de verschillende workshops. Op het aanmeldformulier kun je aangeven aan welke workshops jij graag wil deelnemen. Rond half 3 is het programma afgelopen. Deelname is gratis! Zorg wel zelf voor een lunchpakket want het is niet mogelijk om bij het dieren-beschermingscentrum een lunch te kopen. Neem in geval van slecht weer regenkleding mee. 

Afbeelding

Overzicht workshops

Workshop 1: Snack maken

Heeft jouw huisdier het perfecte gewicht of is die te dik? Kom naar onze workshop! Wij laten je zien waar je op moet letten zodat jouw dier op het juiste gewicht blijft of komt. Tijdens de workshop kun je zelf gezonde snacks voor je huisdier leren maken! Na afloop krijg je de zelf gemaakte snack en nog een paar leuke recepten mee naar huis.

Workshop 2: Gezondheidscontrole

Heb jij altijd al meer willen weten over de gezondheid van een hond, konijn en cavia? Kom dan naar onze workshop! En voer zelf een gezondheidscontrole uit bij een hond, konijn of cavia.

Achteraf doen wij een leuke quiz!! Met voor de winnaar een leuk presentje!!

Workshop 3: Knutselen speeltje

Wil je je huisdier graag verwennen? Ben je graag met je handen bezig? Dan is het zelf maken van een speeltje het leukste! Samen gaan we een unieke en persoonlijke snuffelmat maken. De snuffelmat is makkelijk en na wat oefening snel te maken, je kan hem maken met de kleuren die jij graag wil. Het gaat een gezellige middag worden bij ons kraampje, leerzaam zal het ook zijn! Lijkt het je dus leuk om zelf een creatieve snuffelmat te maken? Kom dan naar onze workshop!

Workshop 4: Agility

Lijkt het jou leuk om eens  een agility workshop te ervaren? Wat is agillity? Het is een sport die je kunt uitvoeren met je trouwe viervoeter. Wil jij ervaren hoe het is om een parcours met een “getrainde hond” te lopen. Hoe de hond aangestuurd wordt en hoe dit in zijn werk gaat.  Geef je dan op voor onze workshop!

Workshop 5: Rondleiding en kijkje achter de schermen bij het kasteelpark in Born

Altijd al willen weten wat het werk van een dierverzorger in een dierenpark inhoudt? Wil je graag eens een kijkje achter de schermen nemen en meer te weten komen over de dieren die in het kasteelpark gehouden worden? Geef je dan op voor deze workshop!

Workshop 6: Clickertraining

Clickertraining wordt steeds meer toegepast, niet alleen om honden iets aan te leren, maar bijvoorbeeld ook bij het trainen van dierentuin dieren en dolfijnen. Maar hoe werkt dat nu precies? Wat is het voordeel van clickertraining? Is dit misschien ook iets voor jou en jouw huisdier? Meld je dan aan voor deze workshop!

Workshop 7: Dierenambulance

Wat houdt het werken bij de dierenambulance precies in? Altijd al eens een kijkje willen nemen in een dierenambulance? Hoe wordt een agressieve kat of een bange hond nu gevangen? Kom naar deze workshop om te zien hoe dit gaat.

Workshop 8: “Komt een tijger bij de dokter”

Goede dierverzorging voorkomt dat dieren ziek worden. Toch zul je soms met jouw huisdier naar de dierenarts moeten. Maar hoe werkt dat met de dieren in de dierentuin? Vaak hebben dieren in dierentuinen geleerd om aan de gezondheidscontroles mee te werken. Daarvoor is specialistische kennis van diergedrag en diertraining benodigd. Marco Westerhof geeft in deze interactieve presentatie een kijkje achter de schermen van moderne dierentuinen, die werken aan de bescherming van wilde en bedreigde diersoorten, en laat met boeiend beeldmateriaal zien hoe dieren in de dierentuin verzorgd en gezond gehouden worden.

Aanmelden Skills Workshops

Inschrijven Workshop
Geef aan welke workshops jij wil volgen.We proberen iedereen zo goed mogelijk in te delen bij de workshops die hij/zij gekozen heeft.
Graag willen we je op de hoogte houden van activiteiten rondom ons onderwijs zodat je een goede studiekeuze kunt maken. Natuurlijk zijn je gegevens bij ons veilig en zullen wij deze niet delen met anderen.
* verplicht veld