Boomtechnisch Adviseur (ETT)

De opleiding duurt 32 avonden zonder vrijstelling (18.00 - 21.30 uur) en 4 gehele dagen (09.00 - 16.00 uur).
Boxtel
€4.533,00 p.p. 0% btw

Wil jijzelf door ontwikkelen als boom technisch adviseur (ETT’er)?

Zie je voor jezelf een toekomst als Boomtechnisch Adviseur dan is deze opleiding de juiste weg daar naar toe!

Binnen de opleiding Boomtechnisch Adviseur / European Tree Technician hou je je bezig met inhoudelijke kennis van boombeheer. Je vergaart informatie en gegevens door het uitvoeren van onderzoeken, geeft bevindingen weer en brengt op basis hiervan adviezen uit. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk. Je organiseert en coördineert de uitvoering van werk en houdt rekening met wettelijke-, juridische-, Arbo technische- en sociale aspecten.

Doel

De opleiding richt zich op competenties die verwacht mogen worden van een boom technisch adviseur. Het examen ETT, wat onder toezicht van de European Arboricultural Council wordt afgenomen, is de leidraad voor de opleiding.

Voor wie is de opleiding Boomtechnisch adviseur?

De opleiding is bedoeld voor boomverzorgers, werkvoorbereiders, onderzoekers en adviseurs en voor diegene die bestekken schrijven voor of directie voeren over boomverzorgingswerken. De ETT-er kan de schakel vormen tussen opdrachtgever (boomeigenaar/beheerder) en de aannemer.

Het niveau van de opleiding is mbo+ tot hbo.

Voorkennis

Als vooropleiding dien je dus minimaal een mbo-diploma (minimaal niveau 3: zelfstandig/vakbekwaam beroepsbeoefenaar) te hebben én bij voorkeur enige jaren ervaring als werkvoorbereider, bestekschrijver, uitvoerder of onderzoeker. Ook European Treeworkers zijn toelaatbaar. In een intakegesprek wordt bekeken of je toelaatbaar bent.

Wat leer je?

De Boomtechnisch Adviseur voert uitgebreid en op de vraagstelling afgestemd onderzoek uit. Zo wordt bepaald wat de oorzaak is van problemen en welke gevolgen bijvoorbeeld eventuele werkzaamheden hebben voor de bomen. De Boomtechnisch Adviseur analyseert de resultaten, rapporteert en brengt advies uit op basis waarvan de opdrachtgever zijn beslissingen neemt.

Boomkennis boombeheer

  • Boombiologie: weefsels en structuren, groeiprocessen, infectie en wondreactie, Codit;
  • Boom en groeiplaats: fysische, biologische en chemische bodemkenmerken;
  • Sortiment en gebruikswaarde: boomsoorten, toepasbaarheid en gebruikswaard;
  • Kwaliteit plantmateriaal: kwaliteitseisen laan- en parkbomen, keuring plantmateriaal;
  • Conditie bepaling: herkenning ziekten en plagen, gebreken en verzwakkingsymptomen.

Regelgeving, administratie en organisatie

  • Bestekken, begroten, offreren: inschrijving, aanbesteding, oplevering; bestek interpreteren en controleren, projectadministratie;
  • Juridische aspecten: civiel – en publieksrecht, aansprakelijkheid, gevolgen regelgeving;
  • Werkorganisatie: Arbowet, toezicht op en begeleiding van boomverzorgende werkzaamheden;
  • Communicatie: opstellen van adviesrapport, publieksvoorlichting.

Boomonderzoek, advisering en aansturing boomverzorgingswerkzaamheden

Opbouw, werkwijze en leerroute

Je leert alles wat nodig is om een goede boomtechnisch adviseur te worden. In de opbouw kun je alle specifieke vaardigheden vinden.

Voor deelnemers die in de boomverzorgingssector werkzaam zijn kan d.m.v. een intakeprocedure bepaald worden of zij over bepaalde eerder verworven competenties beschikken en welke onderdelen van de opleiding zij nog dienen te volgen. Natuurlijk dient een deelnemer dit voor aanvang van de opleiding aan te geven. Het is ook mogelijk om aan één of meerdere losse opleidingsmodulen deel te nemen.

Bijzonderheden

Eerder behaalde diploma’s en certificaten kunnen recht geven op vrijstelling van bepaalde opleidingsonderdelen. Voor deelnemers die in de boomverzorgingssector werkzaam en overige geïnteresseerden zijn kan d.m.v. een intakeprocedure bepaald worden of zij over bepaalde eerder verworven competenties beschikken en welke onderdelen van de opleiding zij nog dienen te volgen. Natuurlijk dient een deelnemer dit voor aanvang van de opleiding aan te geven. Het is ook mogelijk om aan één of meerdere losse opleidingsmodulen deel te nemen.

Extra kosten
Kosten voor het examen zijn niet opgenomen in de opleiding. Graag informeren wij je over de kosten. Wanneer je aparte onderdelen van de opleiding wil volgen bedragen de kosten hiervoor € 137,50 per avond. Per “vrijgestelde” opleidingsavond wordt € 90,- in mindering gebracht op het totaalbedrag
De kosten van de nodige naslagwerken bedragen ± € 400,-, waarvan je er mogelijk al een aantal in bezit hebt. Ook hier geven wij je graag persoonlijk meer informatie over.
Let op: kosten kunnen onderhevig zijn aan wijzigingen.

Afronding en vervolg

Bij voldoende resultaat heeft men recht op het certificaat ”Boomtechnisch adviseur”.

Na afloop kan men deelnemen aan het externe examen European Tree Technician dat onder toezicht van de European Arboricultural Council wordt afgenomen.

Informatie

Yuverta opleiding
De opleiding duurt 32 avonden zonder vrijstelling (18.00 - 21.30 uur) en 4 gehele dagen (09.00 - 16.00 uur).
Boxtel
€4.533,00 p.p. 0% btw
Huisje voor biodiversiteit

Krijg direct opleidingsadvies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij je doelstelling past.

Betaalmethodes

Op factuur
Voor de startdatum van de training/opleiding ontvang je de factuur per mail.
IDEAL
Binnenkort beschikbaar.

Meer weten over de trainingen en opleidingen van Yuverta LLO?

Wij vertellen je graag wat Yuverta Leven Lang Ontwikkelen voor jou kan betekenen.  Download of bekijk dan nu de brochure. Onze brochure biedt uitgebreide informatie over ons aanbod, zodat jij de juiste keuze kunt maken die past bij jouw doelstellingen.

Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Zij helpen je graag bij het vinden van de perfecte opleiding of training die jouw carrière in de groene sector naar een hoger niveau tilt.

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Yvonne Kramer

Na bijna 25 jaar softwareontwikkeling besluit Yvonne Kramer de VHG brancheopleiding Vakbekwaam Hovenier te volgen. Drie jaar later start ze haar eigen bureau in ecologisch tuinontwerp. ‘Zonder de kennis die ik bij Yuverta LLO heb opgedaan, had ik de stap niet gezet.’

Yvonne Kramer

Ecologisch tuinontwerper LushGardens

Vrouw aan het werk in de natuur

"Ons vak wordt ook steeds belangrijker. Als je kijkt naar de uitdagingen waarvoor de samenleving staat en de rol die wij daarbij hebben als groene branche, dan zie je dat er heel veel kansen voor ons zijn en nog komen."

Jos Jonkers

Jonkers hoveniers

Rachelle staat naast planten en bomen

“Ik kan toepassen wat ik op school leer en ik kan het op het werk toepassen. De afgelopen week mocht ik op het werk een opdracht uitvoeren dat ik de rest mocht aansturen.”

Rachelle

Medewerkster gemeente Beek

Startdata

Er zijn op dit geen startdata beschikbaar. Schrijf je in voor de wachtlijst.

Staat je gewenste startdatum of locatie er niet tussen? Schrijf je in voor de wachtlijst of neem contact op.

Gerelateerde trainingen

Opzichter uitvoerder openbare ruimte

Opzichter uitvoerder openbare ruimte

Als opzichter/uitvoerder openbare ruimte houd je, je bezig met projecten in de openbare buitenruimte. Dit kunnen groene of civiel technische projecten zijn die gaan over de aanleg, het onderhoud en beheer van de buitenruimte.

Training
6,5 dag + 0,5 dag examen
€ 2.572,50 p.p.
Toezichthouder

Toezichthouder (Bomen, civiel en groen)

In de projecten ben je de “ogen en oren” van de directievoerder. Zo ben je deelnemer/notulist aan de bouw- en Nutsvergaderingen, je beoordeelt de verwerkte hoeveelheden en meer- en minderwerk. Je bent het eerste aanspreekpunt.

Training
4 dagen
€ 1.390,00 p.p.
European Tree Technician Examentraining - man met een tablet voor een boom

European Tree Technician (ETT) Examentraining

Yuverta LLO verzorgt de opleiding tot European Tree Technician (ETT)/ Boomtechnisch Adviseur. Na afronding van de opleiding kan een deelnemer het examen European Tree Technician afleggen.

Training
2 dagen van 8:00 tot 16:00, 4 dagdelen van 3,5 uur
€ 575,00 p.p.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Boomtechnisch Adviseur (ETT)