Overheid
Iemand die op zoek is naar werk, zich wil omscholen, of wil herintreden begint niet zomaar in een nieuwe branche in een andere functie of beroep. Afhankelijk van de persoonlijkheid, de ervaring en de opleiding zijn er diverse mogelijkheden. Wij bieden erkende mbo trainingroutes en opleidingen aan. Wij gaan met elkaar voor een duurzame inzet in de eigen arbeidsmarktregio; praktisch en gericht op vakmanschap.
Leerwerkloketten
Leerwerkloket
Wij ondersteunen de leerwerkloketten in onze regio’s graag bij het stimuleren van een leven lang ontwikkelen. Zo bieden wij:
- Advies op maat over scholing;
- Inzicht in de regionale scholingsmarkt;
- Inzicht in de financiële regelingen van leren en werken.
Arbeidsmarktregio’s & Werkgeversserivicepunten
Arbeidsmarktregio’s en werkgeversservicepunten (WSP)
De collega’s van de servicepunten ondersteunen wij vanuit het onderwijs graag met inhoudelijke kennis en informatie bij:
- Loonbaanadvies;
- Omscholings- en bijscholingsvraagstukken;
- Inzet van praktijkleren.
Regionale mobiltieitsteams (RMT’s)
Regionale mobiliteitsteams (RMT)
De collega’s van de RMT’s ondersteunen wij vanuit het onderwijs graag met inhoudelijke kennis en informatie bij:
- Loopbaanadvies;
- Scholingsadvies;
- Invulling van praktijkleren.
De keuze voor een duurzame toekomst
Kansrijke sectoren staan te springen om goed opgeleide mensen die aan de slag willen. Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) biedt een flexibel onderwijsaanbod dat past bij de behoeften van werkenden en werkzoekenden.
In de groenvoorziening, teelt en waterbranche is altijd werk. De natuur staat in geen enkel seizoen echt stil. Daarnaast zijn trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovaties ook voortdurend in beweging.
Arbeidsmarktperspectief
Binnen onze sectoren zijn er diverse beroepen waar nu, en in de toekomst, een goed uitzicht op werk is. Denk aan functies als medewerker groenvoorziening (bijvoorbeeld hovenier), teler en veredelaar of recreatief medewerker. Maar ook aan terrein- of natuurbeheerder, milieu-inspecteur, waterbeheerder of allround medewerker openbare ruimte.
Actualiteit
De voortdurende maatschappelijke uitdagingen, technologische ontwikkelingen, robotisering en exponentiële groei in innovatie hebben een blijvende impact op het arbeidslandschap. We streven ernaar dat alle werkzoekenden de mogelijkheid krijgen om een leven lang te blijven leren, groeien en ontwikkelen.
Duurzaamheid
Door de gevolgen van klimaatverandering komen we steeds meer beperkingen tegen in de ruimtelijke inrichting van ons land. Dit heeft directe gevolgen voor de manier waarop we onze ruimtes plannen en gebruiken. Het antwoord hierop ligt in de natuur, duurzame economie, leefbaarheid en veiligheid.
Kwaliteit
Onze producten en diensten hebben een solide onderwijskundige onderlegging. Daarnaast vormt grondige kennis van wet- en regelgeving de basis van ons aanbod.
Vernieuwing
In de groene en blauwe sectoren staan we voor grote veranderingen. Nieuwe verdienmodellen en innovaties ontstaan voornamelijk door een andere manier van denken, inzet van robotisering, technologische vooruitgang, samenwerking en het overschrijden van sectorgrenzen.
Leven Lang Ontwikkelen
De toekomstige arbeidsmarkt ondergaat razendsnelle veranderingen en het is onze taak om daarop in te spelen. Dit vereist een herziening van onze visie op leren en ontwikkelen. Een duurzame aanpak op Leven Lang Ontwikkelen (LLO).
Verbinding
Binnen de samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid en onderwijs, vanuit de invalshoek van continu leren en ontwikkelen, streven we naar verbinding, samenhang, afstemming en meetbare resultaten. Gezamenlijk werken we aan het realiseren van onze ambities op het gebied van een leven lang blijven ontwikkelen.
Kies voor een duurzame toekomst
De Nederlandse groene en blauwe sector spelen een belangrijke rol in het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het vergroenen van de leefomgeving, het duurzaam produceren van voldoende en gezond voedsel, klimaatadaptatie, waterkwaliteit en -veiligheid en het behouden van de natuur en biodiversiteit. Er wordt binnen deze branches hard gewerkt aan duurzame en innovatieve oplossingen voor nú en de toekomst.
Referenties en ervaringen uit de praktijk
De hands-on-aanpak in het tweede jaar heb ik als erg waardevol ervaren. Kortom: wil je vooruit, heb je ambitie, dan raad ik deze opleiding zeker aan.’
Willem van den IJssel
Voorman Donker Groep
“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."
Martine Niks-Cuijten
Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek
‘De brancheopleiding Aankomend Projectleider beviel mij erg goed. De manier van lesgeven was top, lekker snel, zoals het ook op de werkvloer werkt. Het was goed om Plantenkennis een boost te geven. Bij het stukje Bodemkunde komt meer kijken dan je denkt, heel interessant, ook wat het betreft het bewustzijn in wat je eigenlijk doet.’
Berry Zaad
Projectleider Dak (tuinen) & Gevelbegroeiing. Koninklijke Ginkel Groep.