Leven Lang Ontwikkelen

De maatschappij verandert snel door digitalisering en nieuwe technologieën, wat de eisen aan werknemers voortdurend verhoogt. Een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is daarom essentieel. Leren stopt niet na het behalen van een diploma; het is cruciaal voor werkenden en werkzoekenden om zich voortdurend te blijven ontwikkelen, hetzij vanwege veranderingen in het beroep of vanwege betere kansen in andere sectoren.

Topopleiding Urban Green Development bij Yuverta LLO levert relevante kennis op
Hoveniersopleiding
Medewerker voeding en technologie

Wat houdt Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in?

Yuverta Leven Lang Ontwikkelen biedt praktijkgerichte trainingen en opleidingen in het groenblauwe werkveld, geschikt voor zowel professionals als beginners.

Of je nu op zoek bent naar een training, opleiding of certificering voor jezelf, een medewerker, stagiaire, of als student, bij ons vind je een breed aanbod gericht op professionals en zij-instromers in de groenblauwe sector.

Waarom is een Leven Lang Ontwikkelen belangrijk?

De arbeidsmarkt verandert voortdurend, wat vraagt om continue ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Dit geldt voor starters op de arbeidsmarkt, maar ook voor werkzoekenden die zich willen laten omscholen, en voor werkenden die zich willen bijscholen. Met ons brede opleidingsaanbod helpen wij je vanuit Yuverta Leven Lang Ontwikkelen graag verder bij het maken van een passende keuze. We bieden praktijkgerichte trainingen, brancheopleidingen en erkende mbo-opleidingen op diverse niveaus.

We onderhouden goede relaties met het regionale bedrijfsleven en de lokale overheid. Zo zorgen we ervoor dat ons aanbod aansluit op actuele ontwikkelingen binnen de huidige arbeidsmarkt.

Onze programma’s richten zich op de groene en blauwe sector, waar belangrijke maatschappelijke vraagstukken worden aangepakt, zoals vergroening van de leefomgeving, klimaatadaptatie, waterkwaliteit, natuurbehoud en duurzame voedselproductie.

Meer weten? Bekijk hier een aantal van onze opleidingen:

Maak kennis met Yuverta Leven Lang Ontwikkelen

Kansrijke sectoren staan te springen om goed opgeleide mensen die aan de slag willen. Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) biedt een flexibel onderwijsaanbod dat past bij de behoeften van werkenden en werkzoekenden.

Wie zijn wij?

Yuverta is dé toonaangevende groene opleider in Nederland voor vmbo, mbo en leven lang ontwikkelen, actief door heel Nederland. Jaarlijks leiden we meer dan 20.000 leerlingen, studenten en deelnemers op, met een sterke focus op duurzaamheid. Onze thema’s omvatten klimaat, energie, groen, water, voeding, en welzijn van mens en dier. Yuverta Leven Lang Ontwikkelen biedt praktijkgerichte trainingen en opleidingen aan voor professionals in het groenblauwe werkveld en zij-instromers.

Vakbekwaam hovenier
Topopleiding watermanagement

Populaire opleidingen

VHG – Aankomend hovenier

Wil jij je laten omscholen tot hovenier of ben je al werkzaam in de sector? In deze praktijkgerichte opleiding leer je van vakdocenten hoe een aankomend hovenier werkt en denkt.

Urban Green Development (UGD) – topopleiding

In de topopleiding UGD leer je met een toekomstgerichte blik naar de leefomgeving kijken waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Je weet hoe je kunt aansluiten bij de Sustainable Development Goals.

Watermanagement – Topopleiding

Deze topopleiding wordt aangeboden vanuit een toekomstgerichte blik waarin groen, water en de omgeving een grote rol spelen. Aan de hand van casussen word je uitgedaagd na te denken over actuele vraagstukken, problemen en oplossingen.

Populaire opleidingen

HoveniersopleidingYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Aankomend hovenier

Wil jij je laten omscholen tot hovenier of ben je al werkzaam in de sector? In deze praktijkgerichte opleiding leer je van vakdocenten hoe een aankomend hovenier werkt en denkt.

Brancheopleiding
1 jaar (30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.
Topopleiding Urban Green Development

Urban Green Development (UGD) – topopleiding

In de topopleiding UGD leer je met een toekomstgerichte blik naar de leefomgeving kijken waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Je weet hoe je kunt aansluiten bij de Sustainable Development Goals (SDG's).

Yuverta opleiding
De opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 24 cursusdagen
€ 3.928,00 p.p.
Topopleiding watermanagement

Watermanagement – Topopleiding

Deze topopleiding wordt aangeboden vanuit een toekomstgerichte blik waarin groen, water en de omgeving een grote rol spelen. Aan de hand van casussen word je uitgedaagd na te denken over actuele vraagstukken, problemen en oplossingen.

Yuverta opleiding
8 dagen
€ 3.079,00 p.p.
Yuverta team onderwijs 1200x800 1

Mbo-opleidingen in de derde leerweg

Via de derde leerweg kunnen werkenden en werkzoekenden bij Yuverta LLO een volledige, erkende mbo-opleiding volgen, maar ook voor een deel daarvan. Bijvoorbeeld een deel dat wordt afgesloten met een mbo-certificaat of een praktijkverklaring. Afhankelijk van het werk- en denkniveau, de ervaring en vooropleiding van de werkzoekende, zijn er binnen de derde leerweg mbo-leerroutes op verschillende niveaus. Samen met de leerwerkloketten richten we ons op een duurzame inzetbaarheid van werkenden en werkzoekenden binnen de eigen arbeidsmarktregio.

Brancheopleidingen, trainingen en certificering

Yuverta LLO biedt ook opleidingen aan die door de branche worden erkend en worden afgerond met een branchediploma, zoals de VHG brancheopleidingen Vakbekwaam Hovenier en Aankomend Projectleider, en de Brancheopleiding Boomteelt in samenwerking met Talentboom. Vaktechniek staat centraal in de brancheopleidingen. Er worden geen algemene vakken zoals taal of rekenen gegeven.

Voor professionals die hun kennis verder willen verdiepen, hebben wij een breed scala aan korte trainingen beschikbaar. Ook bieden wij mogelijkheden voor het behalen van certificaten zoals VCA, BHV of Wet Natuurbescherming.

Yuverta llo home leven lang ontwikkelen
Yuverta llo vhg aankomend hovenier versneld 1500x800 1

Subsidies en regelingen Leven Lang Ontwikkelen

Mensen moeten zich blijven ontwikkelen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Maar leren en ontwikkelen is ook belangrijk om als bedrijf wendbaar en concurrerend te blijven. Daarom stimuleert de overheid leren en ontwikkelen met een aantal subsidiemogelijkheden.

Levenlanglerenkrediet

Wanneer je interesse hebt in het volgen van een opleiding en niet meer in aanmerking komt voor reguliere studiefinanciering, biedt het levenlanglerenkrediet wellicht een uitkomst voor financiële ondersteuning, op voorwaarde dat je jonger bent dan 56 jaar.

Voorwaarden: om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet, dien je te voldoen aan specifieke criteria. De belangrijkste voorwaarden zijn als volgt:

  • Je doet een erkende voltijd-, deeltijd- of duale opleiding aan hbo of universiteit (ook modulair onderwijs). Of je doet een voltijdse bol-opleiding aan het mbo.
  • Je bent jonger dan 56 jaar.
  • Jouw collegegeld of lesgeld wordt niet volledig vergoed door een andere persoon of instantie, bijvoorbeeld je werkgever. Kijk op Levenlanglerenkrediet – DUO voor meer informatie.
Beursbezoek is als een 5D-versie van online ontmoeten - man in de tuin aan het werk
Yuverta llo leren bij subsidies

Subsidieregelingen COLLAND Arbeidsmarkt

Colland Arbeidsmarkt is een opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de agrarische en groene sector. Zowel werkgevers als werknemers kunnen subsidie aanvragen voor verschillende trainingen en opleidingen, waaronder de VHG brancheopleidingen.

Bekijk de voorwaarden op www.collandarbeidsmarkt.nl.

Wat is de LLO katalysator?

De LLO-Katalysator is een meerjarig programma waarmee onderwijsinstellingen uit het middelbaar beroepsonderwijs, hogescholen en universiteiten een krachtige impuls geven aan een leven lang ontwikkelen (LLO), zowel op landelijk niveau als in de regio’s. Het hoofddoel van de LLO-Katalysator is om organisaties en professionals voortdurend te laten aansluiten op een snel veranderende samenleving en arbeidsmarkt.

In 2023 is de LLO-Katalysator officieel van start gegaan met een pilot gericht op de energie- en grondstoffentransitie.

Kijk voor meer informatie over de LLO-Katalysator op LLO-Katalysator (llokatalysator.nl).

Yuverta llo leren bij vernieuwing onderwijs

“Mbo-scholen acteren in een steeds diverser wordende omgeving. Steeds meer groepen vinden de scholen voor beroepsonderwijs als start, als bijscholing of voor een carrière-switch op de arbeidsmarkt… en dat een leven lang.” Adnan Tekin, voorzitter MBO Raad

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Jan Knevelbaard referentie

"Ik heb in de Topopleiding UGD een boeiende dag van Karel Eigenraam mogen ervaren. In mei/juni is het mogelijk om in Houten en Klaaswaal, de wereld onder onze voeten te leren kennen."

Jan Knevelbaard

Docent groen-blauw mbo bij Yuverta

Yuverta llo referentie Rachelle

“Ik kan toepassen wat ik op school leer en ik kan het op het werk toepassen. De afgelopen week mocht ik op het werk een opdracht uitvoeren dat ik de rest mocht aansturen.”

Rachelle

Medewerkster gemeente Beek

Stephan Ros referentie

"Ik heb Koen onlangs geïntroduceerd bij andere woningcorporaties. Want wat wij doen, moet bij alle woningcorporaties op de agenda staan."

Stephan Ros

Projectleider bij woningcorporatie Staedion

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Leven Lang Ontwikkelen