Leven Lang Ontwikkelen

De maatschappij verandert in hoog tempo. Door ontwikkelingen zoals digitalisering en nieuwe technologieën veranderen de eisen die aan werknemers worden gesteld steeds sneller. Het bijhouden van professionele kennis en vaardigheden is dan ook belangrijker dan ooit. Dit noemen we een leven lang ontwikkelen (LLO). Leren stopt niet na het behalen van een diploma. Ook voor werkenden en werkzoekenden is het belangrijk om zich een leven lang te blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld omdat het beroep verandert of omdat de kansen op werk in een andere sector groter zijn.

Topopleiding Urban Green Development bij Yuverta LLO levert relevante kennis op
Hoveniersopleiding
Medewerker voeding en technologie

Wat houdt Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in?

Yuverta Leven Lang Ontwikkelen biedt praktijkgerichte en professionele trainingen en opleidingen aan binnen het groenblauwe werkveld. Zowel de professional als de beginner kan bij ons terecht.

Ben je voor jezelf, een medewerker of stagiaire op zoek naar een bepaalde training, opleiding of certificering? Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) biedt een breed aanbod aan praktijkgerichte trainingen en opleidingen in de groenblauwe sector. Ons aanbod is gericht op professionals in het groene werkveld en zij-instromers die een start willen maken in de sector. Ook studenten die tijdens hun mbo-opleiding een training willen volgen of een certificaat willen behalen, kunnen bij ons terecht.

Waarom is een Leven Lang Ontwikkelen belangrijk?

De arbeidsmarkt verandert continu. Daarom is het van groot belang om je kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Dit geldt voor starters op de arbeidsmarkt, maar ook voor werkzoekenden die zich willen laten omscholen, en voor werkenden die zich willen bijscholen. Met ons brede opleidingsaanbod helpen wij je vanuit Yuverta Leven Lang Ontwikkelen graag verder bij het maken van een passende keuze. We bieden praktijkgerichte trainingen, brancheopleidingen en erkende mbo-opleidingen op diverse niveaus.

We onderhouden goede relaties met het regionale bedrijfsleven en de lokale overheid. Zo zorgen we ervoor dat ons aanbod aansluit op actuele ontwikkelingen binnen de huidige arbeidsmarkt.

De Nederlandse groene en blauwe sector spelen een belangrijke rol in het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het vergroenen van de leefomgeving, klimaatadaptatie, waterkwaliteit- en veiligheid en het behouden van de natuur en biodiversiteit. Maar ook aan het duurzaam produceren van voldoende en gezond voedsel. Binnen de groenblauwe sector wordt hard gewerkt aan duurzame en innovatieve oplossingen voor nu en de toekomst. In onze opleidingen en trainingen sluiten we hierop aan.

Meer weten? Bekijk hier een aantal van onze opleidingen:

Maak kennis met Yuverta Leven Lang Ontwikkelen

Kansrijke sectoren staan te springen om goed opgeleide mensen die aan de slag willen. Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) biedt een flexibel onderwijsaanbod dat past bij de behoeften van werkenden en werkzoekenden.

Wie zijn wij?

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland voor vmbo, mbo en leven lang ontwikkelen. We zijn actief van Amsterdam tot Heerlen en van Den Haag tot Velp. Jaarlijks leiden we ruim 20.000 leerlingen, studenten en deelnemers op. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel. We richten ons op thema’s die ertoe doen, zoals klimaat, energie, groen, water, voeding en welzijn van mens en dier. Vanuit Yuverta Leven Lang Ontwikkelen bieden we praktijkgerichte trainingen en opleidingen aan voor professionals in het groenblauwe werkveld en zij-instromers die een start willen maken in de sector.

Vakbekwaam hovenier

Populaire opleidingen

HoveniersopleidingYuverta leven lang ontwikkelen logo vhg

VHG – Aankomend hovenier

Wil jij je laten omscholen tot hovenier of ben je al werkzaam in de sector? In deze praktijkgerichte opleiding leer je van vakdocenten hoe een aankomend hovenier werkt en denkt.

Brancheopleiding
1 jaar (30 avonden)
€ 2.525,00 p.p.
Topopleiding Urban Green Development

Urban Green Development (UGD) – topopleiding

In de topopleiding UGD leer je met een toekomstgerichte blik naar de leefomgeving kijken waarin groen en water een belangrijke rol spelen. Je weet hoe je kunt aansluiten bij de Sustainable Development Goals (SDG's).

Yuverta opleiding
De opleiding duurt 9 maanden en bestaat uit 24 cursusdagen
€ 3.928,00 p.p.
Topopleiding watermanagement

Watermanagement – Topopleiding

Deze topopleiding wordt aangeboden vanuit een toekomstgerichte blik waarin groen, water en de omgeving een grote rol spelen. Aan de hand van casussen word je uitgedaagd na te denken over actuele vraagstukken, problemen en oplossingen.

Yuverta opleiding
8 dagen
€ 3.079,00 p.p.
Yuverta team onderwijs 1200x800 1

Mbo-opleidingen in de derde leerweg

Via de derde leerweg kunnen werkenden en werkzoekenden bij Yuverta LLO een volledige, erkende mbo-opleiding volgen, maar ook voor een deel daarvan. Bijvoorbeeld een deel dat wordt afgesloten met een mbo-certificaat of een praktijkverklaring. Afhankelijk van het werk- en denkniveau, de ervaring en vooropleiding van de werkzoekende, zijn er binnen de derde leerweg mbo-leerroutes op verschillende niveaus. Samen met de leerwerkloketten richten we ons op een duurzame inzetbaarheid van werkenden en werkzoekenden binnen de eigen arbeidsmarktregio.

Brancheopleidingen, trainingen en certificering

Yuverta LLO biedt ook opleidingen aan die door de branche worden erkend en worden afgerond met een branchediploma, zoals de VHG brancheopleidingen Vakbekwaam Hovenier en Aankomend Projectleider, en de Brancheopleiding Boomteelt in samenwerking met Talentboom. Vaktechniek staat centraal in de brancheopleidingen. Er worden geen algemene vakken zoals taal of rekenen gegeven.

Voor professionals die hun kennis verder willen verdiepen, hebben wij een breed scala aan korte trainingen beschikbaar. Ook bieden wij mogelijkheden voor het behalen van certificaten zoals VCA, BHV of Wet Natuurbescherming.

Yuverta llo home leven lang ontwikkelen
Yuverta llo vhg aankomend hovenier versneld 1500x800 1

Subsidies en regelingen Leven Lang Ontwikkelen

Mensen moeten zich blijven ontwikkelen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Maar leren en ontwikkelen is ook belangrijk om als bedrijf wendbaar en concurrerend te blijven. Daarom stimuleert de overheid leren en ontwikkelen met een aantal subsidiemogelijkheden.

Levenlanglerenkrediet

Wanneer je interesse hebt in het volgen van een opleiding en niet meer in aanmerking komt voor reguliere studiefinanciering, biedt het levenlanglerenkrediet wellicht een uitkomst voor financiële ondersteuning, op voorwaarde dat je jonger bent dan 56 jaar.

Voorwaarden: om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet, dien je te voldoen aan specifieke criteria. De belangrijkste voorwaarden zijn als volgt:

  • Je doet een erkende voltijd-, deeltijd- of duale opleiding aan hbo of universiteit (ook modulair onderwijs). Of je doet een voltijdse bol-opleiding aan het mbo.
  • Je bent jonger dan 56 jaar.
  • Jouw collegegeld of lesgeld wordt niet volledig vergoed door een andere persoon of instantie, bijvoorbeeld je werkgever. Kijk op Levenlanglerenkrediet – DUO voor meer informatie.
Beursbezoek is als een 5D-versie van online ontmoeten - man in de tuin aan het werk
Yuverta llo leren bij subsidies

Subsidieregelingen COLLAND Arbeidsmarkt

Colland Arbeidsmarkt is een opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de agrarische en groene sector. Zowel werkgevers als werknemers kunnen subsidie aanvragen voor verschillende trainingen en opleidingen, waaronder de VHG brancheopleidingen.

Bekijk de voorwaarden op www.collandarbeidsmarkt.nl.

Wat is de LLO katalysator?

De LLO-Katalysator is een meerjarig programma waarmee onderwijsinstellingen uit het middelbaar beroepsonderwijs, hogescholen en universiteiten een krachtige impuls geven aan een leven lang ontwikkelen (LLO), zowel op landelijk niveau als in de regio’s. Het hoofddoel van de LLO-Katalysator is om organisaties en professionals voortdurend te laten aansluiten op een snel veranderende samenleving en arbeidsmarkt.

In 2023 is de LLO-Katalysator officieel van start gegaan met een pilot gericht op de energie- en grondstoffentransitie.

Kijk voor meer informatie over de LLO-Katalysator op LLO-Katalysator (llokatalysator.nl).

Yuverta llo leren bij vernieuwing onderwijs

“Mbo-scholen acteren in een steeds diverser wordende omgeving. Steeds meer groepen vinden de scholen voor beroepsonderwijs als start, als bijscholing of voor een carrière-switch op de arbeidsmarkt… en dat een leven lang.” Adnan Tekin, voorzitter MBO Raad

Referenties en ervaringen uit de praktijk

Leven Lang Ontwikkelen (LLO)

Martine Niks Cuijten referentie

“Kijk dit blije ei hoofd! Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik vrijwillig nog een opleiding zou volgen en het ook nog eens superleuk zou vinden, had ik je niet geloofd. Maar wat was dit een leuk jaar zeg! Ik keek uit naar iedere woensdag dat ik naar het Yuvertapark kon voor de opleiding Urban Green Development. Ik heb genoten van iedere studiedag! Ik heb zoveel inspiratie opgedaan en nieuwe vriendschappen gesloten met klasgenoten. Gelukkig ben ik nog niet helemaal klaar. Dan volg ik nog 1 module en lever ik mijn rode draadopdracht in (er kwam even een bevalling tussendoor ????)."

Martine Niks-Cuijten

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit bij Gemeente Laarbeek

Jan Knevelbaard referentie

"Ik heb in de Topopleiding UGD een boeiende dag van Karel Eigenraam mogen ervaren. In mei/juni is het mogelijk om in Houten en Klaaswaal, de wereld onder onze voeten te leren kennen."

Jan Knevelbaard

Docent groen-blauw mbo bij Yuverta

Annemarie Bergsma referentie

"Samen met en van elkaar leren, avontuurlijke excursies naar steden en bossen, geraakt worden door groen en goede gesprekken, groenontwerpen maken, een bredere blok op het belang van natuur in ons leven, het was onverminderd waardevol"

Annemarie Bergsma

Urban Green Development

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Leven Lang Ontwikkelen