Nieuws

Op deze pagina vind je een overzicht van onze nieuws- en persberichten.

19 september 2023
Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Binnenkort gaat de Brancheopleiding Boomteelt bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen weer van start.

15 september 2023
Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals

Het leveren van een actieve bijdrage aan een duurzame wereld is één van de kernambities van Yuverta. De Sustainable Development Goals (SDG’S) vormen daarbij ons fundament. Maar wat zijn die SDG’s eigenlijk? Dat leggen we uit in dit blog!

11 september 2023
Natuurlijk groenbeheer voor een klimaatbestendige toekomst

Natuurlijk groenbeheer voor een klimaatbestendige toekomst

Het groen om ons heen vormt een cruciaal onderdeel van onze leefomgeving. Onze tuinen, parken en groene zones zijn niet alleen esthetisch van belang, maar bieden ecosysteemdiensten die van onschatbare waarde zijn voor ons welzijn. Denk aan het zuiveren van lucht en water, het bevorderen van biodiversiteit en het reguleren van het lokale klimaat.

25 augustus 2023
Topopleiding Urban Green Development bij Yuverta LLO levert relevante kennis op

Topopleiding Urban Green Development bij Yuverta LLO levert relevante kennis op

Na een succesvolle start van de topopleiding Urban Green Development in Houten en een eveneens positieve uitrol van de eerste masterclasses in Valkenburg, biedt Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) vanaf komend najaar de opleiding voor stedelijke vergroening ook aan in Tilburg.

22 augustus 2023
Alles wat je moet weten over Leven Lang Ontwikkelen

Alles wat je moet weten over Leven Lang Ontwikkelen

De letters LLO in Yuverta LLO staan voor Leven Lang Ontwikkelen. En dat is precies waar Yuverta LLO zich mee bezighoudt.

14 augustus 2023
Het STAP-budget

Het STAP-budget: per 18 september 2023

Vanaf 18 september kan je maximaal €1.000 subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Het UWV heeft deelname aan het STAP-budget in de resterende periode van 2023 beperkt tot door OCW erkende opleiders die door OC erkende mbo-opleidingen aanbieden. Dit geldt voor diplomagerichte opleidingen die worden aangeduid met een crebo-code (BOL, BBL, en Derde Leerweg).

13 juli 2023
Vakbeurs openbare ruimte

Vakbeurs Openbare Ruimte 27 & 28 september 2023

Op woensdag 27 en donderdag 28 september 2023 vindt de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs in Utrecht in Hal 2, 3 en 4 plaats.

30 juni 2023
VHG-brancheopleiding Aankomend Hovenier start in Roermond

VHG-brancheopleiding Aankomend hovenier start in Roermond

Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) start in september in Roermond met de VHG-brancheopleiding Aankomend hovenier. Aan de werkgelegenheid in de zuidelijke provincie zal het niet liggen. Volgens Hans Linders van Hans Linders Hoveniers is er grote behoefte aan vakmensen die weten wat ze doen. Kennismakelaar Conny Kintzen brengt inhoudelijk onderwijs, bedrijfsleven en overheden bij elkaar.

30 juni 2023
Podcast sociale waarden van groen

Podcast Sociale waarden van Groen

Wil je meer weten over de topopleiding Urban Green Development? Luister de podcast Sociale waarden van Groen!

19 juni 2023
Yuverta over ons leven lang ontwikkelen

Een vernieuwde website voor Yuverta Leven Lang Ontwikkelen

Vind je training of opleiding in de blauw-groene sector. Kom in contact met ons op de manier die bij jou past. Lees achtergrond informatie wat leven lang ontwikkelen voor jou kan betekenen.

12 juni 2023
Yuverta llo subsidieregeling praktijkleren

Aanvragen subsidie praktijkleren per 2 juni 2023

De Subsidieregeling Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die je maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Voor het studiejaar 2022-2023 kun je subsidie praktijkleren aanvragen vanaf 2 juni 2023 tot uiterlijk 15 september 2023 om 17.00 uur.

5 juni 2023
Van softwareontwikkeling naar een eigen tuinontwerpbureau

Van softwareontwikkeling naar een eigen tuinontwerpbureau

Na bijna 25 jaar softwareontwikkeling besluit Yvonne Kramer de VHG-brancheopleiding tot vakbekwaam hovenier te volgen. Drie jaar later start ze, met het diploma op zak, haar eigen bureau in ecologisch tuinontwerp. 'Zonder de kennis die ik bij Yuverta LLO heb opgedaan, had ik de stap niet gezet.'

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Nieuws