Nieuws

Op deze pagina vind je een overzicht van onze nieuws- en persberichten.

16 mei 2024
Hotspot teelt - 2 mannen bij een boom

Hotspot teelt

De Hotspot Teelt is hét groene netwerk voor studenten, professionals en partners. Samen leren, innoveren en onderzoeken. De hotspot heeft als missie om duurzaamheid en circulariteit in de (sier)teeltsector te bevorderen door samen te werken, innovaties toe te passen en door het onderwijs.

16 mei 2024
4 mannen in de tuin aan het werk

Start trainingen en opleidingen in juni

We hebben een handig overzicht samengesteld van de trainingen en opleidingen die in juni van start gaan. Zo vind je de startdata handig op een rij en kun je in 1 oogopslag zien of het past in jouw agenda! Handig toch?

24 april 2024
Yuverta Bos

Yuverta Bos

We hebben nieuws want het Yuverta Bos gaat volgend plantseizoen de grond in. Locatie is het bosgebied Lage Vuursche (Utrechtse Heuvelrug).

15 april 2024
Teek op een bloem - Week van de Teek

Week van de Teek 22 april

22 tot en met 26 april is de week van de teek. Deze week wordt georganiseerd door kennisinstituut Stigas en 20 landelijke organisaties in de groene en agrarische sectoren. In deze week is er aandacht voor de risico’s die teken met zich meebrengen als je werkt in het groen of graag recreëert in de natuur. Teken kunnen ziektes overbrengen, denk hierbij aan de ziekte van Lyme.

10 april 2024
Lancering Hotspot Duurzaam Voedselsysteem

Lancering Hotspot Duurzaam voedselsysteem

14 maart vond de lancering plaats van de Hotspot Duurzaam voedselsysteem - powered by Yuverta - Limburg en Noord-Brabant. Dit initiatief is het epicentrum van samenwerking tussen bedrijven, docenten en studenten, gericht op het vormgeven van een toekomstbestendig, eerlijk en circulair voedselsysteem.

5 april 2024
Stad van de Toekomst biodiversiteit

Stad van de Toekomst – We hebben heel veel vakmensen nodig

‘Wij realiseren ons allemaal dat het warmer wordt en dat er meer water naar beneden komt. Ook weten we dat het groen handvatten kan bieden. Toch zie je in steden vaak het tegenovergestelde gebeuren, vooral bij particulieren. Wij moeten nog veel meer ontstenen.

1 april 2024
Man houdt planten vast in een kist - Hovenier worden

Start trainingen en opleidingen in mei

We hebben een handig overzicht samengesteld van de trainingen en opleidingen die in mei van start gaan. Zo vind je de startdata handig op een rij en kun je in 1 oogopslag zien of het past in jouw agenda! Handig toch?

21 maart 2024
Stad van de Toekomst - topopleiding Watermanagement

Stad van de Toekomst – Watermanagement in de stad van de toekomst

Elina Bekking en Joost Koks zijn beiden docent Watermanagement bij Yuverta MBO Velp. Daarnaast zijn zij mede betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Topopleiding Watermanagement van Yuverta LLO. Elina en Joost doceren beiden, naast Watermanagement, het vak Toegepaste biologie. Samen vormen zij het team ‘Water en Milieu’ bij Yuverta MBO Velp.

12 maart 2024
Topopleiding Urban Green Development - Martine Niks-Cuijten

Beleid en uitvoering kunnen elkaar versterken door topopleiding Urban Green Development

Met niet al te veel kennis van klimaatadaptatie, maar wel met liefde voor een groene samenleving startte Martine Niks-Cuijten in het voorjaar van 2021 als beleidsadviseur klimaatadaptatie en biodiversiteit bij de gemeente Laarbeek. ‘Ik wilde snel zoveel mogelijk leren over mijn nieuwe werkgebied. In de topopleiding UGD van Yuverta vond ik alles wat ik zocht.’

11 maart 2024
Mensen staan tussen het groen voor een gebouw - Trainingen en opleidingen in april 2024

Start trainingen en opleidingen in april

We hebben een handig overzicht samengesteld van de trainingen en opleidingen die in april van start gaan. Zo vind je de startdata handig op een rij en kun je in 1 oogopslag zien of het past in jouw agenda! Lekker handig toch?

5 maart 2024
Stad van de toekomst William Peters

Stad van de Toekomst – Hovenier in de groene stad

Groen, de groene omgeving, de groene stad, staat volop in de belangstelling. Klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit is steeds meer zichtbaar om ons heen. Dit geeft tegelijkertijd kansen voor groene stadslandschappen. Meer groen geeft steden en dorpen de capaciteit om te blijven functioneren na extreme weersomstandigheden

27 februari 2024
subsidies en regelingen voor leven lang ontwikkelen 2024

SLIM-subsidie voor MKB-bedrijven opnieuw beschikbaar vanaf 1 maart 2024

Vanaf 1 maart 2024 hebben MKB-ondernemingen weer de mogelijkheid om SLIM-subsidie aan te vragen. Deze subsidieregeling is bedoeld ter ondersteuning van scholingsactiviteiten binnen de organisatie, met als doel het bevorderen van een cultuur van voortdurende ontwikkeling en groei van medewerkers.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Nieuws