Nieuws

Op deze pagina vind je een overzicht van onze nieuws- en persberichten.

7 december 2023
subsidies en regelingen voor leven lang ontwikkelen 2024

Subsidies en Regelingen voor Leven Lang Ontwikkelen in 2024

Welke subsidies en regelingen zijn er? In 2024 zijn er diverse regelingen beschikbaar voor het volgen van scholing en andere leervormen, waaronder subsidies. In dit overzicht vind je ze handig bij elkaar, inclusief de aanvraagperiodes.

5 december 2023
Brochure beroepsbegeleidende leerweg bbl

NIEUW: Brochure beroepsbegeleidende leerweg (bbl)

In de nieuw ontwikkelde brochure beroepsbegeleidende leerweg (bbl) vind je alle informatie over onze bbl + maatwerkopleidingen en de praktijkleerroutes.

30 november 2023
Persbericht sbs6 helden van nu

Een Greenhero van Yuverta LLO in de spotlight bij SBS6 Helden van Nu

Productiehuis Stay in Touch Media BV kondigt met trots het nieuwe seizoen aan van "De Helden van Nu", het hartverwarmende programma waarin Nederlandse docenten en leerkrachten die het verschil maken, in het zonnetje worden gezet. Het spraakmakende seizoen gaat van start op zondag 3 december om 16.30 uur bij SBS6.

23 november 2023
bbl + maatwerk opleiding. Rachelle staat voor een boom.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is groen. In de kijker: Rachelle en Simon’s blik op Regioklassen (bbl + maatwerk)

Vorige week deelden we de ervaringen van Remco en Ivo, deelnemers aan de bbl + maatwerkopleidingen bij Carbon6, die met enthousiasme spraken over hun werk- en leertraject. Vandaag richten we de schijnwerpers op twee andere getalenteerde deelnemers, Rachelle en Simon.

10 november 2023
Yuverta LLO blijft aanbod ontwikkelen voor boomverzorgers

Yuverta LLO blijft aanbod ontwikkelen voor boomverzorgers

Op zes verschillende locaties biedt Yuverta LLO diverse trainingen aan voor de boomverzorger, zoals vijf verschillende klimtrainingen en zes certificaattrainingen voor het werken met een motorkettingzaag. ‘We onderzoeken ook de mogelijkheid voor een training Verticaal groen op hoogte.’

7 november 2023
Yuverta LLO brochure basis aanbod

Een vernieuwde brochure Yuverta Leven Lang Ontwikkelen

Wij bieden zowel trainingen en opleidingen met open inschrijving als maatwerk, klassikaal én online. In bijgaande brochure geven wij je graag een kijkje in ons brede aanbod.

6 november 2023
Een blink in de bbl + maatwerk regioklassen in Carbon6 in Heerlen

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is groen. Een blik in de bbl + maatwerk regioklassen bij Carbon6

Bij Carbon6 worden bbl + maatwerkopleidingen zoals Hovenier, Groen en Cultuurtechniek, Natuur, Water en Recreatie, en Opzichter/Uitvoerder Groene Ruimte aangeboden.

6 november 2023
Nieuw toekomstbestendig onderwijs in Zuid-Limburg

Nieuw toekomstbestendig onderwijs in Zuid-Limburg

Groenopleider Yuverta is in november 2022 gestart met het RIF-project EcoBiose met als doel in kaart te brengen aan welke beroepsgroepen in Zuid-Limburg tekorten worden verwacht. Om daar vervolgens ook passend aanbod op te realiseren. Na minder dan een jaar staan er twee nieuwe opleidingen en liggen er brede ambities voor de hele regio.

24 oktober 2023
Yuerta llo Groene sector Vakbeurs blog

Groene Sector Vakbeurs

We willen je heel graag uitnodigen voor de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Samen met de Hotspot Boom, bos en natuur is Yuverta LLO van 9 t/m 11 januari 2024 exposant.

12 oktober 2023
Oekraïne

Bezoek Oekraïnse delegatie

Op woensdag 4 oktober hebben wij vanuit Yuverta LLO, in samenwerking met HAS green academy, een delegatie uit Oekraïne verwelkomt in de Villa Flora in Venlo. De delegatie bestond uit 10-12 vertegenwoordigers van Oekraïense landbouwuniversiteiten/TVET colleges en de Oekraïne Landbouw Business Association) en een aantal vertegenwoordigers van Nederlandse organisaties, waaronder het ministerie van LNV.

25 september 2023
European Qualifications Framework

European Qualifications Framework (EQF) maakt opleidingen internationaal vergelijkbaar

Het European Quality Framework, ook wel het Europees Kwalificatieraamwerk (EQF) is een initiatief om binnen de Europese landen opleidingen (globaal) in te kunnen schatten op het niveau. Dit kwalificatieraamwerk is opgedeeld in 8 niveaus. Het dient als vertaalinstrument tussen verschillende nationale kwalificatiekaders.

22 september 2023
Bijblijven in een veranderende wereld

Bijblijven in een veranderende wereld

Een leven lang leren en ontwikkelen is in steeds meer beroepen noodzaak. Zo ook in de hoveniersbranche. Gingen we eerder van motor-naar accumachines, er wordt nu kennis gevraagd van bodemleven, klimaatadaptatie en verticale begroeiing. Yuverta LLO speelt voortdurend in op de behoeftes van de sector en past het trainingsaanbod daarop aan.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Nieuws