Nieuws
25 januari 2023

Beursbezoek is als een 5D-versie van online ontmoeten

Beursbezoek is als een 5D-versie van online ontmoeten - man in de tuin aan het werk

Na een beursloos jaar en een jaar met twee beurzen op een ‘vreemde’ datum worden in de komende maanden de vakbeurzen HortiContact en De Groene Sector Vakbeurs weer gehouden. Op de data die het beste afgestemd zijn op de branche en voor de bezoekers vertrouwd zijn: De Groene Sector Vakbeurs in januari en HortiContact in februari. ‘Twee jaar zonder beurzen heeft het belang ervan aangetoond.’

De Groene Sector Vakbeurs samen met Tuinprofessionals

De 23e editie van De Groene Sector Vakbeurs wordt in januari weer georganiseerd op het eigen plekje op de kalender en wel van 10 tot en met 12 januari 2023. ‘De Groene Sector Vakbeurs is dé breedste Nederlandse beurs voor de hovenier,’ stelt Lucas van ‘t Hof, clustermanager Agri, Groen & Horti van Easyfairs Nederland. ‘Voor de hoveniers is het de meest complete beurs die er is, omdat je er alles vindt.’ Het grootste deel van de bezoekers is hovenier, daarnaast vormen ook boomverzorgers, gemeenten en andere overheden, grootgroenvoorzieners en tuin- en landschapsarchitecten onderdeel van het publiek. Een brede bezoekersgroep en die past bij de exposantengroep, die ook heel breed vertegenwoordigd is. ‘Hierdoor herkent de hovenier zijn dagelijks leven wanneer hij rondloopt. Want alles waar hij of zij in zijn werk mee te maken heeft, staat op deze beurs.’

Elke dag is er een kennisprogramma dat wordt ingevuld door Tuinprofessionals. Vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur zijn er diverse kennissessies over onder meer bio-based materialen, ondergrondse technieken voor het combineren van ‘groen’ en ‘blauw’, bodemvochtigheid en digitaal machinebeheer. Dit is de eerste keer dat Tuinprofessionals het kennisprogramma verzorgt, met als intentie een langdurige samenwerking tussen De Groene Sector Vakbeurs en Tuinprofessionals.

Tijdens De Groene Sector Vakbeurs organiseert de Koninklijke VHG, voor de eerste keer, de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2023 voor het mbo. In drie dagen tijd leggen studenten van Aeres VelpYuverta Houten, Vonk en Yuverta Nijmegen een tuin aan. Alle teams bestaan uit twee studenten en hun coach. De winnaar van deze wedstrijd is Nederlands Kampioen Tuinaanleg en maakt kans deel te nemen aan EuroSkills 2023 in Gdańsk.

Je weet pas wat je mist, als het er niet is

In de jaren voorafgaand aan de coronacrisis leek in veel sectoren de aandacht voor vakbeurzen terug te lopen. Nu er drie jaar weinig tot geen beurzen zijn geweest, merkt Easyfairs dat de beurzen die sinds de lockdowns georganiseerd zijn, goed worden bezocht: ‘Je weet pas wat je mist, als het er niet is. We hebben met z’n allen in de afgelopen jaren op allerlei manieren geprobeerd om met onze doelgroep te communiceren, veelal online. En dan kom je er toch wel achter dat alles wat we hebben uitgeprobeerd, niet het fysieke kunnen vervangen. Wat we wel hebben geleerd, is dat we nu allerlei middelen tot onze beschikking hebben die het fysieke aspect van ons werk kunnen ondersteunen. Voor wat betreft vakbeurzen merken wij dat die behoefte best groot is, ook vanwege het ontmoeten, verbinden, kennisdelen en tot ideeën komen.’

Aanmelden?

Interesse naar ons groen-blauwe aanbod? Bekijk het volledige overzicht.
Yuverta Leven Lang Ontwikkelen
Telefoon: 088 435 4350
E-mail: levenlangontwikkelen@yuverta.nl

Redactie

Dit artikel is gepubliceerd in het vakblad De Hovenier 6 januari 2023, Auteur: Heidi Peters van NWST

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Wil je direct een passend advies?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Stad van de Toekomst

Lancering nieuwe blogserie Stad van de Toekomst

Groen, de groene omgeving, de groene stad, staat volop in de belangstelling. Klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit is steeds meer zichtbaar om ons heen. Dit geeft tegelijkertijd kansen voor groene stadslandschappen. Meer groen geeft steden en dorpen de capaciteit om te blijven functioneren na extreme weersomstandigheden
Gewasbeschermingsonderwijs - Herman Janssen

40 Jaar Gewasbeschermingsonderwijs

Als bevlogen docent met 40 jaar ervaring in het gewasbeschermingsonderwijs heeft Herman Janssen wel wat te melden dacht de redactie. En dus vroegen we de afzwaaiend docent – per 1 september 2023 heeft hij afscheid genomen bij Yuverta – om een interview.
Blauwe Hotspot Dordrecht

Blauwe Hotspot Dordrecht

De Blauwe Hotspot Dordrecht is dé community voor studenten, docenten en professionals uit het blauwgroene domein die zich specifiek richt op de thema's Water, Bodem & klimaat'.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Beursbezoek is als een 5D-versie van online ontmoeten