Nieuws
12 oktober 2023

Bezoek Oekraïnse delegatie

Oekraïne

Op woensdag 4 oktober hebben wij vanuit Yuverta LLO, in samenwerking met HAS green academy, een delegatie uit Oekraïne verwelkomt in de Villa Flora in Venlo. De delegatie bestond uit 10-12 vertegenwoordigers van Oekraïense landbouwuniversiteiten/TVET colleges en de Oekraïne Landbouw Business Association en een aantal vertegenwoordigers van Nederlandse organisaties, waaronder het ministerie van LNV.

Het bezoek was een vervolg op de online kennismakingsbijeenkomsten tussen geïnteresseerde Oekraïense en Nederlandse kennisinstellingen die begin dit jaar hebben plaatsgevonden. Het doel van het werkbezoek was het bespreken van de mogelijkheden waarop Nederlandse onderwijsinstellingen kunnen ondersteunen bij hun ambitie om de principes van regeneratieve landbouw (natuurinclusieve landbouw) in hun onderwijscurricula te introduceren.

Als Yuverta LLO hebben wij verteld in welke sectoren wij actief zijn en welke verbindingen er mogelijk gelegd kunnen worden. In het bijzonder hebben we onze website www.blauwgroenlespakket.nl uitgelicht. Deze kant en klare lespakketten lenen zich goed om als format te dienen voor lespakketten over natuurinclusieve landbouw in Oekraïne.

De reacties op de presentatie en de website waren zeer positief. Een vertegenwoordigster vertelde zelfs dat zij een soortgelijke website hebben en daar mogelijkheden in zien om hierin samen te werken.

Voor het werkbezoek is er een informatief online document opgesteld om de delegatie te informeren over blauwgroenlespakket. Deze is hier in te zien:

Nederlandse versie

Oekraïense versie

Yuverta LLO Oekraine collage blog

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

subsidies en regelingen voor leven lang ontwikkelen 2024

Subsidies en Regelingen voor Leven Lang Ontwikkelen in 2024

Welke subsidies en regelingen zijn er? In 2024 zijn er diverse regelingen beschikbaar voor het volgen van scholing en andere leervormen, waaronder subsidies. In dit overzicht vind je ze handig bij elkaar, inclusief de aanvraagperiodes.
Brochure beroepsbegeleidende leerweg bbl

NIEUW: Brochure beroepsbegeleidende leerweg (bbl)

In de nieuw ontwikkelde brochure beroepsbegeleidende leerweg (bbl) vind je alle informatie over onze bbl + maatwerkopleidingen en de praktijkleerroutes.
Persbericht sbs6 helden van nu

Een Greenhero van Yuverta LLO in de spotlight bij SBS6 Helden van Nu

Productiehuis Stay in Touch Media BV kondigt met trots het nieuwe seizoen aan van "De Helden van Nu", het hartverwarmende programma waarin Nederlandse docenten en leerkrachten die het verschil maken, in het zonnetje worden gezet. Het spraakmakende seizoen gaat van start op zondag 3 december om 16.30 uur bij SBS6.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Bezoek Oekraïnse delegatie