Nieuws
12 oktober 2023

Bezoek Oekraïnse delegatie

Oekraïne

Op woensdag 4 oktober hebben wij vanuit Yuverta LLO, in samenwerking met HAS green academy, een delegatie uit Oekraïne verwelkomt in de Villa Flora in Venlo. De delegatie bestond uit 10-12 vertegenwoordigers van Oekraïense landbouwuniversiteiten/TVET colleges en de Oekraïne Landbouw Business Association en een aantal vertegenwoordigers van Nederlandse organisaties, waaronder het ministerie van LNV.

Het bezoek was een vervolg op de online kennismakingsbijeenkomsten tussen geïnteresseerde Oekraïense en Nederlandse kennisinstellingen die begin dit jaar hebben plaatsgevonden. Het doel van het werkbezoek was het bespreken van de mogelijkheden waarop Nederlandse onderwijsinstellingen kunnen ondersteunen bij hun ambitie om de principes van regeneratieve landbouw (natuurinclusieve landbouw) in hun onderwijscurricula te introduceren.

Als Yuverta LLO hebben wij verteld in welke sectoren wij actief zijn en welke verbindingen er mogelijk gelegd kunnen worden. In het bijzonder hebben we onze website www.blauwgroenlespakket.nl uitgelicht. Deze kant en klare lespakketten lenen zich goed om als format te dienen voor lespakketten over natuurinclusieve landbouw in Oekraïne.

De reacties op de presentatie en de website waren zeer positief. Een vertegenwoordigster vertelde zelfs dat zij een soortgelijke website hebben en daar mogelijkheden in zien om hierin samen te werken.

Voor het werkbezoek is er een informatief online document opgesteld om de delegatie te informeren over blauwgroenlespakket. Deze is hier in te zien:

Nederlandse versie

Oekraïense versie

Yuverta LLO Oekraine collage blog

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Teek op een bloem - Week van de Teek

Week van de Teek 22 april

22 tot en met 26 april is de week van de teek. Deze week wordt georganiseerd door kennisinstituut Stigas en 20 landelijke organisaties in de groene en agrarische sectoren. In deze week is er aandacht voor de risico’s die teken met zich meebrengen als je werkt in het groen of graag recreëert in de natuur. Teken kunnen ziektes overbrengen, denk hierbij aan de ziekte van Lyme.
Lancering Hotspot Duurzaam Voedselsysteem

Lancering Hotspot Duurzaam voedselsysteem

14 maart vond de lancering plaats van de Hotspot Duurzaam voedselsysteem - powered by Yuverta - Limburg en Noord-Brabant. Dit initiatief is het epicentrum van samenwerking tussen bedrijven, docenten en studenten, gericht op het vormgeven van een toekomstbestendig, eerlijk en circulair voedselsysteem.
Stad van de Toekomst biodiversiteit

Stad van de Toekomst – We hebben heel veel vakmensen nodig

‘Wij realiseren ons allemaal dat het warmer wordt en dat er meer water naar beneden komt. Ook weten we dat het groen handvatten kan bieden. Toch zie je in steden vaak het tegenovergestelde gebeuren, vooral bij particulieren. Wij moeten nog veel meer ontstenen.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Bezoek Oekraïnse delegatie