Nieuws
5 april 2022

Eerste examen IPM-KBA succesvol afgesloten

Woensdag 30-3-2022 vond het eerste IPM-KBA examen in Nederland plaats. De deelnemers waren de studenten van de MBO opleiding Pluimveehouderij van Yuverta. Alle 14 studenten zijn geslaagd!

Bomen in de stad - nationaal groeifonds

Opzet van de training

Als voorbereiding van de training hebben we gebruikgemaakt van het E-learning programma van het ontwikkelCentrum Knaagdierbeheersing (IPM-KBA). In deze e-learning leer je hoe je moet werken volgens de beginselen van integrated pest management (IPM).) De studenten hebben aan het begin van de training de inlogcodes van E-learning Knaagdierbeheersing (IPM-KBA) gekregen.

5 modules

De studenten zijn zelfstandig aan slag gegaan met het doorwerken van de 5 modules waar de E-Learning uit bestaat. Een module bestaat weer uit verschillende elementen waaronder, diverse videolessen, theorielessen met vragen, diverse casussen en het geheel sluit je dan af met een trainer. In deze trainer test je je opgedane kennis van de module. Verder vind je in iedere module factcards, hierin worden verschillende feiten beschreven.

De werkwijze

De 14 studenten die de training gevolgd hebben waren allen gekoppeld aan een docent. Dit werd door de studenten als prettig ervaren. Na het zelfstandig doorlopen van de E-learning, is de lesstof, veelal aan de hand van vragen van de studenten, klassikaal behandeld.

Aansluitend is de training afgesloten met een examen. De studenten waren erg tevreden over de aanpak van deze training.

Aanmelden?

Wil je meer informatie over deze training.

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

European Quality Frame

European Quality Frame

Het European Quality Framework, ook wel het Europees Kwalificatieraamwerk (EQF) is een initiatief om binnen de Europese landen opleidingen (globaal) in te kunnen schatten op het niveau. Dit kwalificatieraamwerk is opgedeeld in 8 niveaus. Het dient als vertaalinstrument tussen verschillende nationale kwalificatiekaders.
Bijblijven in een veranderende wereld

Bijblijven in een veranderende wereld

Een leven lang leren en ontwikkelen is in steeds meer beroepen noodzaak. Zo ook in de hoveniersbranche. Gingen we eerder van motor-naar accumachines, er wordt nu kennis gevraagd van bodemleven, klimaatadaptatie en verticale begroeiing. Yuverta LLO speelt voortdurend in op de behoeftes van de sector en past het trainingsaanbod daarop aan.
Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Brancheopleiding Boomteelt breder beschikbaar

Binnenkort gaat de Brancheopleiding Boomteelt bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen weer van start.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Eerste examen IPM-KBA succesvol afgesloten