Nieuws
15 februari 2024

Lancering nieuwe blogserie Stad van de Toekomst

Stad van de Toekomst

In een wereld die voortdurend evolueert, speelt Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) een belangrijke rol in het vormgeven van de toekomst. Als bruggenbouwer tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven omarmen we innovatie en duurzame groei.  

Wat is de Stad van de Toekomst?

Groen, de groene omgeving, de groene stad, staat volop in de belangstelling. Klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit is steeds meer zichtbaar om ons heen. Dit geeft tegelijkertijd kansen voor groene stadslandschappen. Meer groen geeft steden en dorpen de capaciteit om te blijven functioneren na extreme weersomstandigheden. Zo zorgt veel groen in de stad voor minder hitte tijdens een hittegolf. Naast een veranderend klimaat en behoud van de biodiversiteit is de mentale- en fysieke gezondheid een belangrijke reden om te investeren in groen in onze directe woon- en werkomgeving (Cortes√£o et al., 2024).

Groen wordt meer en meer belangrijk gevonden en er worden volop mogelijkheden gezocht en ontwikkeld om steden zo groen mogelijk te maken.

Yuverta Leven Lang Ontwikkelen als Kennispartner

De Stad van de toekomst is dus groen. Deze plannen moeten ook uitgevoerd worden en daar zijn vakbekwame mensen voor nodig. Yuverta Leven Lang Ontwikkelen kan met het aanbod trainingen en opleidingen assisteren bij het implementeren van de stad van morgen.

De komende periode laten we docenten van Yuverta (LLO) en professionals van bedrijven aan het woord in de nieuwe blogserie Stad van de Toekomst. Hiermee willen we kennis over de stad van de toekomst delen en wat dit betekent voor de verschillende opleidingen.

Deze blogserie is vanaf eind februari / begin maart te lezen op de website.

Literatuur

  1. Cortesao, J., Kremer, L., Meliefste, J., Natuur & Milieu, Vogelbescherming Nederland, ANWB, & Staatsbosbeheer. (2024, 15 januari). Een praktische verkenning naar een  Nederlandse groennorm Een vergelijking van tien bestaande  groennormen en financiele doorrekening  van de drie best beoordeelde normen. Een Praktische Verkenning Naar een  Nederlandse Groennorm een Vergelijking van Tien Bestaande  Groennormen en Financiele Doorrekening  van de Drie Best Beoordeelde Normen. Geraadpleegd op 14 februari 2024, van https://natuurenmilieu.nl/app/uploads/Praktische-verkenning-naar-een-Nederlandse-Groennorm-Sweco-2024.pdf

Vragen?

Yuverta-leven-lang-ontwikkelen-rif-biodiversiteit-limburg

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Lancering Hotspot Duurzaam Voedselsysteem

Lancering Hotspot Duurzaam voedselsysteem

14 maart vond de lancering plaats van de Hotspot Duurzaam voedselsysteem - powered by Yuverta - Limburg en Noord-Brabant. Dit initiatief is het epicentrum van samenwerking tussen bedrijven, docenten en studenten, gericht op het vormgeven van een toekomstbestendig, eerlijk en circulair voedselsysteem.
Stad van de Toekomst biodiversiteit

Stad van de Toekomst – We hebben heel veel vakmensen nodig

‚ÄėWij realiseren ons allemaal dat het warmer wordt en dat er meer water naar beneden komt. Ook weten we dat het groen handvatten kan bieden. Toch zie je in steden vaak het tegenovergestelde gebeuren, vooral bij particulieren. Wij moeten nog veel meer ontstenen.
Hovenier worden

Start trainingen en opleidingen in mei

We hebben een handig overzicht samengesteld van de trainingen en opleidingen die in mei van start gaan. Zo vind je de startdata handig op een rij en kun je in 1 oogopslag zien of het past in jouw agenda! Handig toch? 

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Lancering nieuwe blogserie Stad van de Toekomst