Nieuws
15 februari 2024

Lancering nieuwe blogserie Stad van de Toekomst

Stad van de Toekomst

In een wereld die voortdurend evolueert, speelt Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (LLO) een belangrijke rol in het vormgeven van de toekomst. Als bruggenbouwer tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven omarmen we innovatie en duurzame groei.  

Wat is de Stad van de Toekomst?

Groen, de groene omgeving, de groene stad, staat volop in de belangstelling. Klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit is steeds meer zichtbaar om ons heen. Dit geeft tegelijkertijd kansen voor groene stadslandschappen. Meer groen geeft steden en dorpen de capaciteit om te blijven functioneren na extreme weersomstandigheden. Zo zorgt veel groen in de stad voor minder hitte tijdens een hittegolf. Naast een veranderend klimaat en behoud van de biodiversiteit is de mentale- en fysieke gezondheid een belangrijke reden om te investeren in groen in onze directe woon- en werkomgeving (Cortes√£o et al., 2024).

Groen wordt meer en meer belangrijk gevonden en er worden volop mogelijkheden gezocht en ontwikkeld om steden zo groen mogelijk te maken.

Yuverta Leven Lang Ontwikkelen als Kennispartner

De Stad van de toekomst is dus groen. Deze plannen moeten ook uitgevoerd worden en daar zijn vakbekwame mensen voor nodig. Yuverta Leven Lang Ontwikkelen kan met het aanbod trainingen en opleidingen assisteren bij het implementeren van de stad van morgen.

De komende periode laten we docenten van Yuverta (LLO) en professionals van bedrijven aan het woord in de nieuwe blogserie Stad van de Toekomst. Hiermee willen we kennis over de stad van de toekomst delen en wat dit betekent voor de verschillende opleidingen.

Deze blogserie is vanaf eind februari / begin maart te lezen op de website.

Literatuur

  1. Cortesao, J., Kremer, L., Meliefste, J., Natuur & Milieu, Vogelbescherming Nederland, ANWB, & Staatsbosbeheer. (2024, 15 januari). Een praktische verkenning naar een  Nederlandse groennorm Een vergelijking van tien bestaande  groennormen en financiele doorrekening  van de drie best beoordeelde normen. Een Praktische Verkenning Naar een  Nederlandse Groennorm een Vergelijking van Tien Bestaande  Groennormen en Financiele Doorrekening  van de Drie Best Beoordeelde Normen. Geraadpleegd op 14 februari 2024, van https://natuurenmilieu.nl/app/uploads/Praktische-verkenning-naar-een-Nederlandse-Groennorm-Sweco-2024.pdf

Vragen?

Huisje voor biodiversiteit

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Verder lezen?

Natuurgebied - Natuurbescherming binnen de omgevingswet

Verandering naamgeving Wet Natuurbescherming naar Natuurbescherming binnen de omgevingswet

De naamgeving van de Wet Natuurbescherming trainingen is aangepast naar een nieuw naam: Natuurbescherming binnen de Omgevingswet (NbO). De Wet Natuurbescherming is sinds 1 januari 2024 opgegaan in de Omgevingswet. De naamgeving en de naam op het certificaat AOC Keurmerk is hierdoor veranderd.
Strand en zee

Zomervakantie 2024

Vanaf maandag 22 juli tot en met 16 augustus is Yuverta LLO gesloten wegens de zomervakantie. Wij zijn in deze periode minder goed bereikbaar. Heb je tussentijds vragen? Dan kan je altijd een mail sturen naar levenlangontwikkelen@yuverta.nl. Let hierbij er wel op dat de reactie langer op zich kan laten wachten.
Tractor die gewasbeschermingsmiddelen op het land spuit

Fysieke bijeenkomst verplicht voor het verlengen van de licentie gewasbescherming

Vanaf 1 augustus moeten licentiehouders minstens één van de vier benodigde punten voor de verlenging van hun spuitlicentie (vakbekwaamheidsbewijs Gewasbescherming) behalen door deel te nemen aan een fysieke bijeenkomst.

Contact opnemen?

Wij helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke training of opleiding het beste bij je doelstelling past.

Wachtlijst inschrijven voor Lancering nieuwe blogserie Stad van de Toekomst